På en lang stigning til toppen laver hun kort arbejde med en modstander


Kayla Harrisons anden kamp i Professional Fighters Leagues ordinære sæson udfoldede sig lige så forudsigeligt, som oddsene – vippede kraftigt i hendes favør – foreslog.

Harrison, der har vundet PFL’s kvinders letvægtstitel hver af de sidste to sæsoner, havde kun brug for to minutter, 35 sekunder, et kropsslag og en række slag fredag ​​aften for at sende Kaitlin Young og kvalificere sig til eftersæsonen.

Den 20. august i London skal Harrison, to gange olympisk guldvinder i judo, møde Martina Jindrova til en plads i PFL-finalen.

Ud over den kamp forbliver udsigterne til en højprofileret kamp med enten Amanda Nunes eller Cristiane Justino (alias “Cris Cyborg”), de to mest kendte kæmpere i Harrisons vægtområde, uklare. Nunes er under kontrakt med Ultimate Fighting Championship og skal møde Julianna Peña den 30. juli, og Justino er på linje med kampagnen for mixed martial arts Bellator.

En række kampe, der involverer Harrison, Nunes og Justino, er stadig en lokkende, om end fjern, mulighed, og Donn Davis, PFL’s formand og medejer, fastholder, at han ville promovere en begivenhed sammen med Bellator eller UFC. Men indtil videre tager eksisterende kontrakter forrang, og Harrison sagde, at hun er fokuseret på at transformere sig selv fra en judoekspert til en all-around mixed martial artist.

“Jeg er bare en meget mere udviklet fighter. Jeg er en meget mere udviklet person,” sagde Harrison på et pressemøde før kampen. “Hver dag bliver jeg en lille smule bedre, og jeg ridser stadig bare i overfladen.”

Harrison, som nu er 14-0 i professionel MMA, var blevet dømt til at møde Julia Budd, hvis kickboxing-ekspertise antydede, at hun ville være Harrisons hårdeste pro-modstander til dato. Men Budd trak sig fra kampen efter en skade sent i træningslejren, og PFL erstattede hende med den 36-årige Young, som kom ind i fredagens kamp med en rekord på 12-12-1.

Efter at have rørt handsker ved åbningsklokken kredsede kæmperne forsigtigt om hinanden. Harrison, i en sydpotestilling, krøb frem, fintede og målte Youngs reaktioner.

Og så angreb hun og buldrede Young ind i hegnet, før hun slog hende til måtten. Derefter kom en kæmpende sekvens, som favoriserede Harrison, judoeksperten, og til sidst de slag, der fik dommeren til at stoppe kampen.

Billede

Kredit…Cooper Neill/Getty Images

“Målet er at gå ud og dominere,” sagde Harrison, der fyldte 32 i lørdags, i et tv-interview efter kampen. “Nogle gange mærker man det bare.”

Tidligt i kampen, som fandt sted i Overtime Elite Arena i Atlanta, noterede tv-stationerne de skæve odds og sagde, at en spiller havde satset $2,7 millioner på en Harrison-sejr.

I betragtning af omstændighederne – en to gange olympisk mester mod en udskiftning i sidste øjeblik – var det syvcifrede løfte mindre et væddemål end en investering. Lige før åbningsklokken angav oddsmakere Harrison som en minus-6.000 favorit, hvilket betyder, at et væddemål på $6.000 ville give en gevinst på $100. Med disse odds ville væddemålet på $2,7 millioner have givet $45.000.

PFL håber, at de penge, det har hældt ind i Harrisons karriere, vil betale lignende udbytte på lang sigt.

Harrisons kontrakt dækker to sæsoner og betaler hende omkring 1 million dollars pr. kamp. Matematik med bagsiden af ​​servietten antyder, at hun tjente omkring 6.450 dollars i sekundet fredag ​​aften, hvis man ikke tæller den tid, hun brugte på at træne. PFL mener, at pengene er det værd i betragtning af det boost Harrison giver til PFL’s profil.

UFC er for MMA, hvad NFL er for professionel fodbold – det største brand og pengeskaber og den ubestridte industrileder. I 2016 betalte talentbureauet Endeavour 4,2 milliarder dollars for en majoritetsandel i kampfremstødet, og virksomheden sigter nu mod en værdiansættelse på 10 milliarder dollars.

PFL sigter mod at styrke sin position på andenpladsen.

Mens UFC afholder sin begivenhed den 30. juli i American Airlines Center i Dallas, holdt PFL sit seneste kampkort i Dallas-området i en arena med 2.500 pladser i Arlington.

Davis påpeger, at PFL’s broadcast-partnerskab med ESPN giver det den samme brede distribution, som UFC nyder godt af, men erkender, at det er en underdog, der drager fordel af at have Harrison på kontrakt. Han siger, at Harrison er klar til at blive sportens næste brand-name fighter.

“Tænk, hvis USFL havde opdaget og udviklet Tom Brady,” sagde Davis i et interview før kampen med henvisning til United States Football League.

Alligevel forbliver de kampe, der kunne hvælve Harrison og PFL til nye niveauer af fremtrædende plads, uhåndgribelige og hypotetiske.

Nunes, Harrisons tidligere træningspartner, har sagt, at hun hilser en kamp velkommen, forudsat at Harrison skriver under med UFC, og Nunes er selv en tidligere mester, planlagt til en revanchekamp den 30. juli med Peña, som vandt UFC fjervægtstitlen fra hende sidste december.

Justino, der sidst konkurrerede i april, er angiveligt forhandle en boksekamp mod den ubestridte letvægtsboksemester Katie Taylor.

“Jeg har trænet og trænet boksning i en kamp. Jeg leder efter én kamp,” Justino fortalte journalister efter hendes seneste MMA-kamp. “Jeg har gjort alt. Jeg dyrkede wrestling. Jeg lavede jujitsu. Jeg lavede en muay thai-kamp. Det er den eneste, jeg ikke har gjort, er boksning. Det er en af ​​mine drømme.”

Næste gang for Harrison er semifinalekampen mod Jindrova og potentielt en plads i 2022 PFL-finalen.

Den eneste garanti ud over disse kampe: en sæson mere på Harrisons PFL-kontakt.

Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.