Den yderste højre og yderste venstrefløj er enige om én ting: Kvinder tæller ikke


Måske giver det mening, at kvinder – de formodede medgørlige og behagelige, selvopofrende og alt i alt søde skabninger – var dem, der endelig skulle bringe vores polariserede land sammen.

Fordi den yderste højrefløj og den yderste venstrefløj har fundet den ene ting, de kan blive enige om: Kvinder tæller ikke.

Højrepositionen her er den bedre kendte, bevægelsen har aggressivt dedikeret sig til at fratage kvinder grundlæggende rettigheder i årtier. Til dels takket være to højesteretsdommere, der er blevet troværdigt anklaget for krænkende adfærd over for kvinder, er Roe v. Wade, næsten 50 år et mål, blevet nådesløst væltet.

Langt mere forvirrende har den udkantsvenstre været, der hopper ind med sin egen måske utilsigtede, men faktisk kvindefjendske dagsorden. Der var engang, hvor campusgrupper og aktivistorganisationer advokerede ihærdigt på vegne af kvinder. Kvinders rettigheder var menneskerettigheder og noget at kæmpe for. Selvom ændringen om lige rettigheder aldrig blev ratificeret, brugte juridiske lærde og fortalergrupper år på at arbejde på ellers at etablere kvinder som en beskyttet klasse.

Men i dag arbejder en række akademikere, uber-progressive, transkønnede aktivister, borgerlige frihedsorganisationer og medicinske organisationer mod en modsat ende: at nægte kvinder deres menneskelighed og reducere dem til en blanding af kropsdele og kønsstereotyper.

Som rapporteret af min kollega Michael Powell, selv ordet “kvinder” er blevet verboten. Tidligere en almindeligt forstået betegnelse for halvdelen af ​​verdens befolkning, havde ordet en specifik betydning knyttet til genetik, biologi, historie, politik og kultur. Ikke længere. I stedet er uhåndterlige udtryk som “gravide mennesker,” “menstruatorer” og “kroppe med vaginaer.”

Planned Parenthood, engang en trofast forsvarer af kvinders rettigheder, udelader ordet “kvinder” fra sin hjemmeside. NARAL Pro-Choice America har brugt “fødende mennesker” i stedet for “kvinder”. American Civil Liberties Union, en mangeårig forsvarer af kvinders rettigheder, tweetede i sidste måned sin forargelse over den mulige væltning af Roe v. Wade som en trussel mod flere grupper: “Sorte, indfødte og andre farvede, LGBTQ-samfundet, immigranter, unge mennesker.”

Det udelukkede dem, der var mest truet af alt: kvinder. Tal om en bitter måde at markere 50-årsdagen for titel IX.

Den ædle hensigt bag at udelade ordet “kvinder” er at give plads til det relativt lille antal transkønnede mænd og personer, der identificerer sig som ikke-binære, som bevarer aspekter af kvindens biologiske funktion og kan blive gravide, føde eller amme. Men trods en ånd af inklusion, har resultatet været at skubbe kvinder til side.

Kvinder har selvfølgelig været imødekommende. De har budt transkønnede kvinder velkommen i deres organisationer. De har erfaret, at det at foreslå ethvert sted kun for biologiske kvinder i situationer, hvor tilstedeværelsen af ​​mænd kan være truende eller uretfærdig – voldtægtskrisecentre, krisecentre for vold i hjemmet, konkurrencesport – i øjeblikket betragtes af nogle som ekskluderende. Hvis der er andre marginaliserede mennesker at kæmpe for, antages det, at kvinder vil være dem, der tjener andre menneskers dagsordener i stedet for at fremme deres egne.

Men, men, men. Kan du bebrejde søsterskabet for at føle sig lidt nervøs? For at ryste sammen over formodningen om samtykke? For at bekymre dig om de bredere konsekvenser? For at spekulere på, hvilken slags besked vi sender til unge piger om at have det godt i deres krop, stolthed over deres køn og udsigterne til kvindelighed? For i det væsentlige at give afkald på endnu et modreaktion?

Kvinder kæmpede ikke så længe og så hårdt kun for at få at vide, at vi ikke kunne kalde os selv kvinder længere. Dette er ikke kun et semantisk spørgsmål; det er også et spørgsmål om moralsk skade, en krænkelse af vores selvfølelse.

Det er ikke så længe siden – og nogle steder er troen stadig ved – at kvinder blev betragtet som blot et ribben for Adams hele. At se kvinder som deres egne komplette entiteter, ikke blot en samling af afledte dele, var en vigtig del af kampen for seksuel ligestilling.

Men nu er vi i gang igen og parser kvinder ind i organer. Sidste år det britiske lægetidsskrift The Lancet klappede sig selv på ryggen til en forsideartikel om menstruation. Men i stedet for at nævne de mennesker, der kommer til at nyde denne månedlige biologiske aktivitet, refererede forsiden til “kroppe med vaginaer.” Det er næsten, som om de andre småting – livmoder, æggestokke eller endda noget relativt kønsneutralt som hjerner – var ligegyldige. At sådanne ting plejer at blive pakket sammen i en menneskelig pakke med to X kønskromosomer er tilsyneladende ikke til at nævne.

“Hvad er vi, hakket lever?” en kvinde kunne være fristet til at spøge, men i denne orgel-centrerede og stort set humorløse atmosfære ville hun måske være klogere på at lade være.

De kvinder, der offentligt udtrykker blandede følelser eller modsatrettede synspunkter, er ofte brutalt fordømt for at hævde sig selv. (Google ordet “transkønnet” kombineret med navnet Martina Navratilova, JK Rowling eller Kathleen Stock for at få en visnende fornemmelse.) De risikerer deres job og deres personlige sikkerhed. De bliver udskældt som på en eller anden måde transfobiske eller mærkede TERF’er, en nedsættende karakter, der kan være ukendt for dem, der ikke træder ind på denne særlige Twitter-slagmark. Tilsyneladende en forkortelse for “trans-eksklusionær radikal feminist”, som oprindeligt refererede til en undergruppe af den britiske feministiske bevægelse, “TERF” er kommet til at betegne enhver kvinde, feminist eller ej, som vedbliver med at tro, at mens transkønnede kvinder burde være frie til at leve deres liv med værdighed og respekt, de er ikke identiske med dem, der er født kvinder, og som har levet hele deres liv som sådan, med alle de biologiske træk, samfundsmæssige og kulturelle forventninger, økonomiske realiteter og sikkerhedsspørgsmål, der involverer.

Men i en verden af ​​udvalgte kønsidentiteter eksisterer kvinder som biologisk kategori ikke. Nogle vil måske endda kalde denne slags ting sletning.

Når kvinder ikke definerer kvinder ud fra kropsdele, synes kvindehadere på begge ideologiske poler at være fast besluttet på at reducere kvinder til stive kønsstereotyper. Formlen til højre kender vi godt: Kvinder er moderlige og huslige – følerne og giverne og “Ikke noget imod mig.” De uventede nykommere til sådan retrograd typecasting er de formodede progressive på venstrekanten. I overensstemmelse med en nyligt omfavnet kønsteori foreslår de nu, at piger – homoseksuelle eller hetero – der ikke selv identificerer sig som feminine, på en eller anden måde ikke er helt piger. Arbejdsbøger om kønsidentitet, der er oprettet af transkønnede fortalergrupper til brug i skoler, tilbyder børn nyttige diagrammer, der tyder på, at visse stilarter eller adfærd er “maskuline” og andre “feminine”.

Gik vi ikke fra de trange kategorier i 70’erne?

Kvindebevægelsen og homobevægelsen forsøgte trods alt at frigøre kønnene fra kønskonstruktionen, med dens forældede forestillinger om maskulinitet og femininitet, for at acceptere alle kvinder, som de er, hvad enten de er tomboy, girly girl eller butch dyke. At fortryde alt dette er at miste hårdt vundet terræn for kvinder – og også for mænd.

De på højrefløjen, som er truet af kvinders ligestilling, har altid kæmpet indædt for at sætte kvinder tilbage på deres plads. Det, der har været nedslående, er, at nogle på venstrefløjen har været lige så afvisende og ty til mobning, trusler om vold, offentlig skam og andre skræmmetaktikker, når kvinder forsøger at hævde denne ret. Effekten er at begrænse diskussionen om kvindespørgsmål i den offentlige sfære.

Men kvinder er ikke fjenden her. Tænk på, at i den virkelige verden bliver det meste af vold mod transmænd og kvinder begået af mænd, men i onlineverdenen og på akademiet ser det ud til, at den meste af vreden over dem, der vægrer sig ved denne nye kønsideologi, er rettet mod kvinder.

Det er hjerteskærende. Og det er kontraproduktivt.

Tolerance for én gruppe behøver ikke at betyde intolerance over for en anden. Vi kan respektere transkønnede kvinder uden at kritisere kvinder, der påpeger, at biologiske kvinder stadig udgør en kategori for sig selv – med deres egne specifikke behov og privilegier.

Hvis bare kvinders stemmer rutinemæssigt blev hilst velkommen og respekteret i disse spørgsmål. Men uanset om det er Trumpist eller traditionalist, venstrekantsaktivist eller akademisk ideolog, nyder kvindehadere fra begge yderpunkter af det politiske spektrum lige meget magten til at lukke munden på kvinder.

The Times er forpligtet til at publicere en mangfoldighed af bogstaver til redaktøren. Vi vil gerne høre, hvad du synes om denne eller nogen af ​​vores artikler. Her er nogle Tips. Og her er vores e-mail: letters@nytimes.com.

Følg The New York Times Opinion sektion på Facebook, Twitter (@NYTopinion) og Instagram.

Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.