Kvinder, der blev voldtaget af russiske soldater, længes efter retfærdighed.


Hver dag skal Viktoriya gå forbi huset, hvor hun blev voldtaget af en russisk soldat på samme alder som sin teenagesøn.

Russiske tropper ankom til hendes to-gades landsby, nær Kyiv-forstaden Borodianka, i begyndelsen af ​​marts. Kort efter, sagde hun, voldtog to af dem hende og en nabo, dræbte to mænd, inklusive hendes nabos mand, og ødelagde flere hjem.

“Hvis du ikke tænker på det hele, kan du leve,” sagde Viktoriya i et interview i landsbyen på en nylig regnvejrsdag. “Men det er bestemt ikke glemt.”

Hun samarbejder med anklagere, fordi hun sagde, at hun ønsker, at gerningsmændene skal føle den “livslange smerte”, de efterlod hende. “Jeg vil have dem til at blive straffet,” sagde hun.

Om de nogensinde bliver det, er usikkert og kan tage år at afgøre. Voldtægter var blandt de mange grusomheder, russiske tropper påførte ukrainske civile under ugers besættelse i Kyiv-forstæderne og andre steder. Men udfordringerne ved at retsforfølge overgrebene er skræmmende: Beviserne er begrænsede, og ofrene er traumatiserede og nogle gange tilbageholdende med at vidne om deres overfald, hvis de overhovedet rapporterer det. De anklagede soldater er for det meste forsvundet.

Ukrainske anklagere siger, at de efterforsker tusindvis af krigsforbrydelser, herunder henrettelseslignende drab og vilkårlige bombninger af civile. Blandt dem involverer “snesevis” voldtægter, sagde Kateryna Duchenko, der fører tilsyn med voldtægtssager ved Ukraines generelle anklagemyndighed – en lav procentdel, der kun repræsenterer en brøkdel af lidelsen.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.