Bag kulisserne i Højesteret


For et par uger siden spurgte jeg Adam Liptak – The Times’ højesteretskorrespondent – for at forhåndsvise de store sager det ville udgøre slutningen af ​​rettens periode. Adam var profetisk og forudsagde korrekt enhver stor kendelse. I dag vender han tilbage til nyhedsbrevet og svarer på mine spørgsmål om stemningen bag kulisserne ved retten.

David: De sidste par måneder har været blandt de mest usædvanlige i domstolens moderne historie — en større lækage efterfulgt af en abortbeslutning, som du har skrevet, vil ændre det amerikanske liv på væsentlige måder. Inde i retten, synes du, at tingene også føles anderledes?

Adam: Højesterets bygning har været lukket for offentligheden siden pandemiens begyndelse. Så, ikke længe efter lækagen i begyndelsen af ​​maj af et udkast til udtalelsen, der tilsidesatte Roe v. Wade, var retsbygningen omgivet af et otte fods hegn. Altid lukket og afsidesliggende, er retten nu uigennemtrængelig.

Frigivelsen af ​​afgørelsen i abortsagen fremhævede en anden måde, hvorpå retten har trukket sig fra offentlighedens undersøgelse. Af uforklarlige årsager er dommerne holdt op med at offentliggøre deres afgørelser fra bænken og opgivet en tradition, der er både ceremoniel og oplysende. I gamle dage ville forfatteren af ​​flertallets mening give en hurtig og samtale opsummering af afgørelsen, som kunne være yderst værdifuld for en journalist på deadline og i forlængelse heraf for medlemmer af offentligheden, der forsøgte at forstå en beslutning.

Endnu vigtigere var mundtlige dissenser, forbeholdt beslutninger, som dommerne i mindretallet mente var dybt fejlagtige. I almindelige tider ville en eller flere af de tre liberale dommere, der var uenige i abortsagen, have hævet stemmen i protest. I disse dage nøjes retten med at poste PDF-filer af sine afgørelser, og frarøver anledningen af ​​ceremoni, drama og indsigt.

Billede

Kredit…Erin Schaff/The New York Times

Så advokaterne, der argumenterede for sagerne, og journalisterne, der dækker retten, finder ud af afgørelser på samme måde som alle andre gør – ved at opdatere deres browsere. Men dommerne er vendt tilbage til retssalen for argumenter, ikke?

Ja, de har taget en anden tilgang med argumenter. Efter at have hørt dem telefonisk i store dele af pandemien, vendte dommerne tilbage til bænken i oktober. Journalister med højesterets presseoplysninger fik lov til at deltage, og offentligheden kunne lytte til live-streamet lyd på rettens hjemmeside. Det er ikke klart, hvorfor udtalelser ikke kunne offentliggøres på lignende måde.

Jeg har ikke været i retsbygningen siden det sidste argument i indeværende valgperiode, den 27. april, da overdommer John Roberts blev følelsesladet ved at sige farvel til en pensionerende kollega, dommer Stephen Breyer. Men der er al mulig grund til at tro, at lækagen, efterforskningen, den foranledigede, striden om dommer Clarence Thomas’s undladelse af at trække sig fra en sag, der krydsede hans kones bestræbelser på at vælte valget og dommernes meget reelle sikkerhedshensyn har gjort retten til et ulykkeligt sted.

I bemærkninger i maj, ikke længe efter lækagen, Retfærdighed Thomas reflekterede om, hvordan tingene havde ændret sig ved domstolen siden en 11-årig strækning uden ændringer i dens medlemskab før overdommeren Roberts ankomst i 2005. “Dette er ikke domstolen i den æra,” sagde dommer Thomas og tilføjede: “Vi stolede faktisk på hinanden. Vi var måske en dysfunktionel familie, men vi var en familie.”

En mindre kollegial domstol ser ud til at kunne være særligt problematisk for de tre liberale dommere. Der er nu fem republikanerudnævnte dommere som er endnu mere konservative end Roberts. Hvis domstolen er et mindre samarbejdende sted, ville jeg forestille mig, at det giver dommerne i mindretallet – både de liberale og i nogle tilfælde Roberts – mindre mulighed for at forme beslutninger.

Ja, selvom det er muligt at overdrive kollegialitetens magt. Dommerne afgiver stemmer baseret på styrken af ​​de relevante argumenter og de ønskede resultater, ikke på, hvor sympatiske deres kolleger er.

Dommerne siger, at der ikke er stemmehandel på tværs af sager, og jeg tror på dem. På den anden side er der bestemt forhandlinger inden for sager. Det synes for eksempel acceptabelt klart, at dommerne Breyer og Elena Kagan skiftede positioner i én del af 2012-sagen, der stadfæstede en vigtig del af Affordable Care Act for at sikre, at de ville sikre Chief Justice Roberts stemme på en anden del.

Dommere kan meget vel være parate til at indsnævre eller omforme et udkast til udtalelse, der søger at tale for et flertal på fem dommere i bytte for en afstemning. Men når først forfatteren er nået til fem, styrtdykker værdien af ​​endnu en potentiel stemme. Det er den dynamik, der må bekymre domstolens liberale.

Billede

Kredit…USA’s højesteret via Reuters

Torsdag trak Justice Breyer sig officielt tilbage og hjalp med at sværge sin afløser, Justice Ketanji Brown Jackson, ind. Hvordan byder dommerne typisk et nyt medlem velkommen?

Når en ny dommer kommer med i Højesteret, kræver traditionen, at den næstyngste dommer arrangerer en lille fest. I 2006, for eksempel, da justice SamuelAlito kom om bord, faldt den opgave til Justice Breyer, som vidste, at hans nye kollega var Phillies-fan. Inden desserten blev serveret, introducerede Justice Breyer en særlig gæst: Phillie Phanatic, holdets maskot.

I år er Justice Amy Coney Barrett den næstyngste dommer og vil formentlig stå for velkomstfejringen for Justice Jackson.

Og nu hvor retten holder pause indtil oktober, hvad plejer dommerne at gøre?

De underviser ofte i kurser på eksotiske steder. I 2012, for eksempel, efter at have stemt for at opretholde Affordable Care Act, rejste chefdommer Roberts til Malta for at undervise i en to-ugers klasse om højesterets historie. “Malta, som du ved, er en uindtagelig ø-fæstning,” sagde han. “Det virkede som en god idé.”

Mere om Adam Liptak: Han startede sin Times-karriere som kopidreng i 1984, hentede kaffe til redaktører og skrev af og til. Efter jurastudiet og et ophold på et advokatfirma på Wall Street vendte han tilbage til avisen i 1992, og sluttede sig til dets juridiske afdeling, før han flyttede til nyhedsrummet som reporter et årti senere. Han læser meget og spiller meget poker.

Billede

Kredit…Emile Ducke for The New York Times
  • Rusland hævdede at have erobret Lysychansk, en prisby i det østlige Ukraine, og beskyldte Ukraine for eksplosioner, der rystede en russisk grænseby. Her er det seneste.

  • Ukrainske mænd meldte sig frivilligt til at beskytte deres hjem. Nu er mange af disse utrænede soldater døende på den anden side af landet.

  • I flere måneder har Rusland slået ukrainske civile – og tilbudt undskyldninger at undvige ansvar.

  • Efterforskningen af ​​russiske krigsforbrydelser, foretaget af ukrainske og internationale agenturer, kan være den største i historien.

  • Det stigende brændstofpriser rammer især fattigere lande hårdt, hvor mange indbyggere kæmper for at holde lyset tændt eller lave mad.


Søndagsspørgsmålet: Forvandler Roes fald midtvejsperioden?

Kommentarens Noah Rothman er i tvivl og hævder, at kriminalitet og inflation fortsat vælgernes største bekymringer. CNN’s Harry Enten mener, at afgørelsen kunne løfte demokraterne i løb på statsniveauhvis vindere vil forme, om abort er lovligt.

Billede

Kredit…Saumya Khandelwal for The New York Times

Mango mand: Efter 82 år er hans dage brugt tage sig af det træ, han elsker.

Andre verdener: Det kraftfulde nye James Webb-rumteleskop vil søge efter tegn på liv i universet.

Frosset: EN baby ulden mammutbevaret i jorden i mere end 30.000 år.

Kulturkrige: Solveig Gold er stolt af at være hustruen til en “aflyst” Princeton-professor.

Søndags rutine: Anthony Almojera, en paramediciner, laver et familiemåltid på Station 40 i Sunset Park, Brooklyn.

Råd fra Wirecutter: Det bedste strandudstyr.

En Times klassiker: Den ikke-skilte.

Billede

Fiktion i byen: Nutidige forfattere delt deres foretrukne New York City-romaner.

Efter bogen: Alice Elliott Dark ødelægger bøger af læse dem i badekarret.

Vores redaktørers valg: Cyklens historie, og ni andre nye bøger.

Times bestsellere: Riley Sager’s “Huset på den anden side af søen” slår sig ned i denne uge på vores indbundne fiktion-bestsellerliste. Se alle vores lister.

Boganmeldelsespodcasten: Gabrielle Zevin diskuterer hendes nye roman, “I morgen, og i morgen og i morgen,” om to venner, der designer et videospil.

Billede

Kredit…Fotoillustration af Justin Metz.

På omslaget: Moderate demokrater er ved at uddø.

Ritualer: Hvordan gør du forberede et skoleskyderi?

Henstilling: Instagram-kontoen @b_a_l_l_h_a_u_s vil ændre sig hvordan du ser basketball.

Diagnose: Han kunne næsten ikke gå og måtte opgive golf. Hvad var der galt?

Spise: På Hawaii, mac salat er ikke bare en tilbehør; det er et krydderi i sig selv.

Læs hele nummeret.

Billede

Kredit…Beatriz Da Costa for The New York Times

Hvis du har fået dig mæt af burgere og hotdogs, Emily Weinstein anbefaler Pati Jinich’s Sonoran carne asada tacos.

Billede

Her er et fingerpeg fra søndagens krydsord:

113 på tværs: Rumvarmer

Tag nyhedsquizzen for at se, hvor godt du fulgte ugens overskrifter.

Her er dagens Spelling Bee. Her er dagens Wordle. Efter, brug vores bot At blive bedre.


Tak fordi du tilbragte en del af din weekend med The Times. – David

Claire Moses, Ian Prasad Philbrick, Tom Wright-Piersanti og Ashley Wu bidrog til The Morning. Du kan nå holdet kl themorning@nytimes.com.

Tilmeld dig her for at få dette nyhedsbrev i din indbakke.

Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.