Din torsdag briefing


Vi dækker grønt lys for den første malariavaccine nogensinde og et skub til hjemme-covid-test i USA

BilledeSmå børn fra landsbyen Migowi i Malawi modtog malariavacciner i 2019.
Kredit…Jerome Delay/Associated Press

Verdenssundhedsorganisationen godkendte den første nogensinde vaccine til forebyggelse af malaria, en sygdom, der hvert år dræber omkring 500.000 mennesker, herunder hundredtusinder af afrikanske børn under 5 år.

Vaccinen, fremstillet af GlaxoSmithKline, tilskynder et barns immunsystem til at modarbejde de dødeligste og mest udbredte af de fem malariapatogener. Kliniske forsøg viste en effekt på omkring 50 procent mod alvorlig malaria i det første år, men det tal faldt til tæt på nul i det fjerde år.

Nogle eksperter har sat spørgsmålstegn ved, om vaccinen med sin moderate virkning er en værdifuld investering i lande med mange andre problemer. Men direktøren for WHO’s globale malariaprogram beskrev den nye vaccine som en historisk begivenhed. Vaccinen er ikke bare den første mod malaria – den er den første udviklet for enhver parasitsygdom.

Indvirkning: En undersøgelse sidste år anslog, at hvis vaccinen blev udrullet til lande med den højeste forekomst af malaria, kunne den forhindre 5,4 millioner tilfælde og 23.000 dødsfald hos børn under 5 år hvert år.

Næste skridt: Gavi, den globale vaccinealliance, skal nu afgøre, om vaccinen er en værdifuld investering. I så fald vil organisationen købe vaccinen til lande, der anmoder om det, en proces, der forventes at tage mindst et år.


Billede

Kredit…Mike Kai Chen for The New York Times

USA vil bruge 1 milliard dollar til at firedoble tilgængeligheden af ​​hurtige corona-test derhjemme inden udgangen af ​​året, meddelte Det Hvide Hus onsdag.

Tjenestemænd sagde, at 200 millioner hurtige tests snart vil være tilgængelige til amerikanerne hver måned, hvilket afspejler den stigende efterspørgsel efter hjemmetest som et redskab til at bremse spredningen af ​​Covid-19. Da skoleåret kom i gang, og nogle medarbejdere vendte tilbage til kontoret, apoteker og detailhandlere kæmpede for at beholde test på lager, eller har måttet sætte grænser for, hvor mange kunder der kan købe.

De hurtige tests er ikke så følsomme som PCR -test, men eksperter har sagt, at de stadig er nøjagtige med at opdage virussen hos nogen, der er i den første uge med at vise symptomer.

Relaterede: Tidligere på ugen, amerikanske lægemiddelregulatorer autoriserede Acon Laboratories ‘hjemmetest, som embedsmænd sagde, kunne fordoble hjemmekontrolkapacitet i de kommende uger.

Her er de seneste opdateringer og kort over pandemien.

I andre udviklinger:


Billede

Kredit…Matthew Abbott for The New York Times

Mens omkring en fjerdedel af Australiens befolkning er ikke -hvide, består kun omkring 6 procent af Parlamentet af medlemmer af minoritetsgrupper. En debat om den manglende mangfoldighed er blusset ud i det fri.

Da Tu Le, en ung australsk advokat med vietnamesiske flygtningeforældre, der blev sat til at være et Labour-parti kandidat til parlamentet, blev bestået af en hvid amerikansk født kvinde, valgte Le ikke at gå stille væk. I stedet begyndte hun og andre unge medlemmer af den politiske venstrefløj at agitere for forandring i et Labour Party, der kaster sig ud som en bastion af mangfoldighed.

Labour -lederen, Anthony Albanese, forsvarede sit partis handlinger og sagde, at den hvide kandidat, der erstattede Le, var en migrant “succeshistorie”. Men politikere fra minoritetsgrupper sagde, at de havde oplevet et politisk system, der var hurtig til at lukke dem ude.

Citeres: “Australien, jeg bor i, og det, jeg arbejder i, parlamentet, er to helt forskellige verdener,” sagde Mehreen Faruqi, en grønt partis senator. “Det er fordi folk ikke er villige til at træde til side og faktisk give plads til denne repræsentation.”

Billede

Kredit…Jonathan Nackstrand/Agence France-Presse-Getty Images
Billede

Kredit…Phil Noble/Reuters
Billede

Kredit…Netflix

Netflix hitserie “Squid Game” slår ind i Sydkoreas bekymringer om dyre boliger og knappe job. Karaktererne har især givet genklang hos den sydkoreanske ungdom, kendt som “snavs ske” -generationen, hvoraf mange ikke ser en chance for at komme videre i samfundet og er besat af måder at blive rig hurtigt på.

Billede

Kredit…Rozette Rago til The New York Times

Vil du prøve Plomeek suppe, en Vulcan hæfteklammer? Det er en af ​​opskrifterne, som Chelsea Monroe-Cassel udvikler til “The Star Trek Cookbook”, og hun så timevis med afsnit og film for at afgøre, hvad der kunne komme i den rødlige suppe. (Hun satte sig på tomat, jordbær og et drys balsamico).

Popkulturelle kogebøger har eksisteret i årtier-herunder poster fra “Dark Shadows” og “The Partridge Family” i 70’erne-selvom de normalt var nyheder, der simpelthen navngav opskrifter på karakterer. Men de seneste hits, som “Den uofficielle Harry Potter -kogebog”, der solgte mere end en million eksemplarer, viste genren kunne være indbringende, Rapporterer Priya Krishna. Udgivere brugte flere ressourcer, og forfattere lagde større omhu og skabte opskrifter, der stod for klimaet i de fiktive verdener og karakterernes madpræferencer.

Det ideelle emne til en kogebog er et med en investeret fandom. “Folk kan elske en serie som ‘Survivor’,” sagde Brendan O’Neill, chefredaktør for Adams Media, “men der er lidt af en afbrydelse mellem det og et kulturelt fænomen og fansengagement, du ser på ‘Harry Potter ‘og’ The Simpsons ‘, hvor dette univers eksisterer. “

Billede

Kredit…Kelly Marshall for The New York Times. Mad Stylist: Barrett Washburne. Prop Stylist: Paige Hicks.

Det her brunt smørlaks med spidskål og citron er en fejring af subtile smag.

Disse fem minutter vil få dig til at elske Maria Callas.

Den hjertebankende nye dokumentarfilm “Redningen”Sporer indsatsen i 2018 for at redde 12 unge fodboldspillere og deres træner fanget i en oversvømmet hule i Thailand.

Her er dagens Mini Krydsord, og en anelse: Stor lykke (tre bogstaver).

Og her er dagens stavebi.

Du kan finde alle vores gåder her.


Det er det for dagens briefing. Vi ses næste gang. – Matthew

PS Blake Hounshell, der havde en række vigtige roller i Politico, slutter sig til The Times for at hjælpe med at opbygge et nyt team til vores On Politics -nyhedsbrev.

Det seneste afsnit af “The Daily”Handler om senatets vidnesbyrd om en Facebook whistle-blower.

Sanam Yar skrev nutidens Arts and Ideas. Du kan nå Matthew og teamet på briefing@nytimes.com.



Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *