De Franske Fremtidige Landmænd Er Tekniske Kyndige, Og Ønsker Weekender Fra


YVELINES, Frankrig-På en hundrede år gammel gård, der nu er et opstartscampus i denne frodige region vest for Paris, lærer computerkodere at programmere afgrøder til høst. Unge byboere, der planlægger vinmarker eller gårde, der vil blive styret af store data, finpudser deres pladser til investorer.

Og i en nærliggende mark på en nylig dag, studerende overvågede køer udstyret med krave i Fitbit-stil, der fulgte med deres helbred, før de gik til et glasagtigt, åbent arbejdsområde i en ombygget stald (med cappuccino-producenter) for at knække over bærbare computere og studere rentable teknikker til at vende klimaændringer gennem landbrug.

Gruppen var en del af en uortodoks ny landbrugsvirksomhed kaldet Hektar. De fleste af dem havde aldrig brugt tid på køer, endsige nær marker med organisk rucola.

Men en krise rammer Frankrig: en frygtelig mangel på landmænd. Det, der betød noget om de mennesker, der var samlet på campus, var, at de var innovative, havde forskellig baggrund og var ivrige efter at begynde at arbejde i en branche, der desperat har brug for dem for at overleve.

“Vi er nødt til at tiltrække en hel generation af unge mennesker til at skifte landbrug, til at producere bedre, billigere og mere intelligent,” sagde Xavier Niel, en fransk teknologimilliardær, der er Hectars hovedstøtter. Mr. Niel, der tilbragte årtier forstyrrende Frankrigs faste forretningsverden slutter sig nu til en ekspanderende bevægelse, der har til formål at transformere fransk landbrug – uden tvivl landets mest beskyttede industri af alle.

“For at gøre det,” sagde han, “skal vi gøre landbruget sexet.”

BilledeAntoine Maché, 32, er en robottekniker på Neofarm, der opererer på kun to hektar.
Kredit…Andrea Mantovani for The New York Times
Billede

Kredit…Andrea Mantovani for The New York Times

Frankrig er Den Europæiske Unions vigtigste brødkurv, der tegner sig for en femtedel af al landbrugsproduktion i blokken med 27 lande. Endnu halvdelen af ​​landmændene er over 50 år og skal gå på pension i det kommende årti, og efterlader næsten 160.000 gårde.

På trods af en national ungdomsarbejdsløshed på over 18 procent går 70.000 gårdjob ufyldt, og unge, herunder landmænds børn, stiller ikke op til at tage dem.

Mange er modløse over billedet af landbrug som arbejdskrævende arbejde, der knytter kæmpende landmænd til jorden. Selvom Frankrig modtager svimlende 9 milliarder euro (10,4 milliarder dollars) i EU gårdstilskud årligt lever næsten en fjerdedel af de franske landmænd under fattigdomsgrænsen. Frankrig har stået over for en stille epidemi af landmands selvmord årevis.

Og i modsætning til USA, hvor digital udvikling af landbruget er godt i gang, og kæmpe højteknologisk hydroponiske gårde formerer sig på tværs af landet har den farm-tech revolution været langsommere at tage fat. Branchen i Frankrig er stærkt reguleret, og et årtier gammelt system med subsidiering af bedrifter baseret på størrelse frem for produktion har fungeret som en bremse på innovation.

Den franske regering har støttet nogle ændringer i Europas mammut gårdstilskudsprogram, selvom kritikere siger, at de ikke gå langt nok. Alligevel har præsident Emmanuel Macron forsøgt at forynge landbrugets image og har opfordret til at skifte til “ag-tech” og en hurtig overgang til et miljømæssigt bæredygtigt landbrug som en del af en EU-plan om at fjerne emissioner af opvarmning af planeter inden 2050.

Men for at fange en hær af unge mennesker, der er nødvendige for at føre landbruget ind i fremtiden, siger fortalerne, at landmandens livsstil bliver nødt til at ændre sig.

“Hvis du siger, at du skal arbejde 24 timer i døgnet, syv dage om ugen, virker det ikke,” sagde Audrey Bourolleau, grundlæggeren af ​​Hectar og en tidligere landbrugsrådgiver for Macron. “For at der skal være et nyt ansigt for landbruget til i morgen, skal der være en social revolution.”

Hectars vision drejer sig om at tiltrække 2.000 unge mennesker fra by-, landdistrikter eller dårligt stillede baggrunde hvert år og at udstyre dem med forretningssans til at være landmand-iværksættere, der er i stand til at producere bæredygtige landbrugsforetagender og tiltrække investorer-alt imens de genererer overskud og har deres weekender gratis.

Billede

Kredit…Andrea Mantovani for The New York Times
Billede

Kredit…Andrea Mantovani for The New York Times
Billede

Kredit…Andrea Mantovani for The New York Times
Billede

Kredit…Andrea Mantovani for The New York Times

Modelleret på en ukonventionel kodeskole kaldet 42, som hr. Niel grundlagde for ti år siden, opererer det uden for Frankrigs uddannelsessystem ved at tilbyde gratis undervisning og intensiv uddannelse, men ingen statsautoriseret diplom. Niel satser hovedsageligt på private investorer og virksomhedssponsorer og satser på, at Hectars kandidater vil være mere iværksætteri, mere innovative og i sidste ende mere transformerende for den franske økonomi end studerende på traditionelle landbrugsuniversiteter. (Hektar kan kun ryste tingene så meget: Studerende ville stadig have brug for et eksamensbevis fra en ag -skole for at kvalificere sig til at være landmand i Frankrig.)

Nogle af disse principper begynder allerede at dukke op i fransk landbrug. På NeoFarm, en agroøkologisk grøntsagsgård på en kompakt to hektar stor grund en halv time øst for Hectar-campus, tilbragte fire unge medarbejdere for nylig en eftermiddag med at overvåge bærbare computere og programmere en robot til at plante frø langs pæne rækker.

NeoFarm, startet af to franske tech -iværksættere, er på kanten af ​​en trend i Frankrig, hvor investorer etablerer små gårde i nærheden af ​​befolkningscentre og dyrker sund mad ved at bruge mindre fossilt brændstof og gødning. Mens store franske gårde bruger teknologi til at øge udbytter og reducere omkostninger, kan boutique-gårde bruge teknologi til at drage fordel af meget mindre partier, dæmpe omkostninger og reducere kedelige arbejdsopgaver for at skabe en attraktiv livsstil, sagde Olivier Le Blainvaux, en medstifter, der har 11 andre opstartsvirksomheder inden for forsvars- og sundhedsindustrien.

Billede

Kredit…Andrea Mantovani for The New York Times

“At arbejde med robotik gør dette til et interessant job,” sagde Nelson Singui, 25, en af ​​de arbejdere, der for nylig blev ansat hos NeoFarm for at passe afgrøderne og overvåge systemer, der automatisk sår frø, vandplanter og høster gulerødder.

I modsætning til andre gårde, hvor Mr. Singui havde arbejdet, tilbød NeoFarm regelmæssige arbejdstider, en mulighed for at arbejde med den nyeste teknologi og en chance for at komme videre, sagde han. Det planlægger at åbne fire nye gårde i de kommende måneder.

Sådan ekspansion kommer som såkaldte nybønder er begyndt at migrere fra franske byer til landdistrikter for at prøve deres hånd på bæredygtigt landbrug, tiltrukket af en karriere, hvor de kan hjælpe med at bekæmpe klimaændringer i et land, hvor 20 procent af drivhusgasemissionerne kommer fra landbruget.

Men nogle af disse rookie -landmænd ved ikke, hvordan de skal gøre deres foretagender økonomisk rentable, sagde Mr. Le Blainvaux. Nye operationer som NeoFarm og skoler som Hectar sigter mod at fastholde tilflyttere ved at hjælpe dem med at pleje rentable virksomheder og foretage en pause fra statslige tilskud, som kritikere siger modvirker innovation og risikovillighed.

Billede

Kredit…Andrea Mantovani for The New York Times
Billede

Kredit…Andrea Mantovani for The New York Times
Billede

Kredit…Andrea Mantovani for The New York Times

Den idealistiske vision har ikke overtalt alle, især Frankrigs magtfulde landbrugssammenslutninger.

“Det er meget let, når du ikke er i denne branche at sige, ‘jeg vil gøre det sexet med teknologi,'” sagde Amandine Muret Béguin, 33, leder af Union of Young Farmers for Ile-de-France-regionen, som er hjemsted for Hectars 1.500-acre campus. “Du kan have de bedste skoler og de bedste robotter, men det betyder ikke, at du får et bedre liv.”

Fru Muret Béguin, der stolt stammer fra en landbrugsfamilie og dyrker omkring 500 hektar korn, sagde, at fransk landbrug allerede havde udviklet sig mod større økologisk bæredygtighed, men at offentligheden ikke var klar over det.

Medlemmer af hendes gruppe stiller spørgsmålstegn ved behovet for et campus som Hectar, når de siger, at statscertificerede landbrugsskoler, der allerede underviser i gårdsledelse og teknologi, er stærkt underfinansierede. Måden at trække flere mennesker til landbruget på, tilføjede Muret Béguin, er for forbrugerne at “anerkende og værdsætte det hårde arbejde, landmændene allerede gør.”

Men for mennesker som Esther Hermouet, 31, der stammer fra en vinavlsfamilie nær Bordeaux, svarer Hectar på et behov, som andre landbrugsinstitutioner ikke tilbyder.

Den eftermiddag blandede fru Hermouet sig med en forskelligartet gruppe unge studerende, herunder en arbejdsløs audiovisuel producent, en muslimsk iværksætter og en håndværkercider.

Fru Hermouet og hendes to søskende var på nippet til at opgive vingården, der blev drevet af deres pensionerede forældre, og frygtede, at overtagelse ville være mere besvær, end det var værd. Nogle af deres naboer havde allerede set deres børn forlade vinmarkerne for lettere job, der ikke krævede at vågne ved daggry.

Men hun sagde, at hendes oplevelse hos Hectar havde gjort hende mere optimistisk om, at vingården kunne gøres levedygtig, både kommercielt og ud fra et livsstilsperspektiv. Hun lærte om forretningspladser, CO2 -fangstkreditter for at hjælpe med at maksimere profit og teknikker til jordforvaltning for at reducere klimaændringer. Der var forslag om at arbejde smartere på færre timer, for eksempel ved at bruge teknologi til kun at identificere isolerede vinstokke, der har brug for behandling.

“Hvis min bror, søster og jeg skal arbejde på jorden, vil vi have et ordentligt liv,” sagde hun. “Vi vil finde en ny økonomisk model og gøre vingården rentabel – og også gøre den bæredygtig for miljøet i årtier fremover.”

For hr. Niel, der gjorde sin formue til at forstyrre det franske telemarked, svarer det til at tage et måneskud ved at slutte sig til en bevægelse for at modernisere den måde, Frankrig fodres på.

“Det er en vision, der kan lyde for smuk til at være sand,” sagde hr. Niel. “Men ofte oplever vi, at det er muligt at gøre sådanne visioner til virkelighed.”

Billede

Kredit…Andrea Mantovani for The New York Times

Léontine Gallois bidrog med rapportering.Kilde link