Keyshawn Johnson vil have NFL til at huske sine ‘Forgotten Four’


Keyshawn Johnsons historielektion begyndte med et spørgsmål. I 2020 ønskede Bob Glauber, en Newsday-reporter, at skrive en bog om Kenny Washington og Woody Strode, hvis signaturer til Los Angeles Rams i 1946 brød et effektivt forbud mod sorte spillere i NFL

Glauber regnede med, at han ville spørge Johnson, som havde været et åbenhjertigt medlem af Jets i slutningen af ​​90’erne, da Glauber dækkede holdet, om dem. Johnson er, ligesom begge spillere, indfødt i Los Angeles, selvom han spillede college-fodbold ved USC længe efter, at Washington og Strode var standouts på det samme UCLA-hold fra 1939 som Jackie Robinson.

Alligevel sagde Johnson, at han ikke havde nogen idé om deres betydning som to af de fire sorte spillere for at bryde NFLs farvebarriere. Han vidste ikke engang, at NFL-ejere havde indgået en gentlemen’s agreement om ikke at signere sorte spillere, der varede fra 1934 til 1946. Forbuddet, erfarede Johnson, blev først brudt, efter at forretningsmænd og journalister i Los Angeles pressede Rams til at underskrive Washington og Strode i 1946. Bill Willis og Marion Motley sluttede sig til Cleveland Browns samme år.

Johnsons manglende bevidsthed var et tegn på, hvor lidt NFL havde gjort for at fejre spillerne. Men det ændrer sig på lørdag, når Pro Football Hall of Fame vil give sin Pioneer Award til spillernes familier ved sin årlige ceremoni.

BilledeWoody Strode med Los Angeles Rams i 1946.
Kredit…Associeret presse

Det ville ikke være sket uden Johnson og Glauber, som lobbyede Hallen for æren og skrev “The Forgotten First: Kenny Washington, Woody Strode, Marion Motley, Bill Willis and the Breaking of the NFL Color Barrier”, som blev udgivet i 2021 .

I et telefoninterview talte Johnson og Glauber om, hvorfor historien om de såkaldte Forgotten Four stort set ikke er blevet anerkendt, virkningerne af NFLs racistiske fortid og virkningen af ​​at give de fire banebrydende spillere deres ret.

Dette interview er blevet let redigeret for klarhedens skyld og fortættet.

Keyshawn, du skrev, at du ikke kendte til Washington eller Stroud, selvom du spillede college-fodbold i det samme Los Angeles Memorial Coliseum, som de gjorde, da de gik på UCLA

KEYSHAWN JOHNSON Du ved, når du tænker på det, når du vokser op, når du taler om afroamerikanske samfund eller sorte skoler, er der kun fire sorte, der er talt om i historien: Rosa Parks, Martin Luther King, Malcolm X, Harriet Tubman. Jeg mener, det er ret grundlæggende. Jackie Robinson i sport. Jesse Owens i sport og en lille smule Arthur Ashe drysset ind. Der er ikke noget rigtigt dybt dyk ned i historien. Og når vi kommer på college, er det skylning og gentag igen. De vil lære os alle om hvid historie.

Så da Bob gjorde mig opmærksom på dette, vakte det min interesse, fordi det var i min egen baghave, inden for blokke af, hvor jeg voksede op. Jeg havde ingen viden om det, fordi det bare ikke blev talt om det. Der er et monument ved Colosseum of Kenny Washington. Men jeg ved ikke, om det er deroppe ved Rose Bowl. Jeg kan bare aldrig huske at have set det, og jeg går til mange spil der.

Billede

Kredit…Associeret presse

Et af de mest overbevisende afsnit i bogen var diskussionen om det implicitte forbud mod at signere sorte spillere. Du peger på George Preston Marshall, den segregationistiske ejer af Washington-franchisen, som har ledet forbuddet, men du bemærker, at de andre ejere gik sammen med ham.

JOHNSON Det sker aldrig med kun én fyr. Du kan ikke kalde alle racister, men når du tolererer, og du ignorerer, og du vender hovedet den anden vej, er du lige så skyldig. Du er lige så meget skyldig som dem, der startede det. Sådan er det i professionel sport og i politik i dag. Samme ting, forskellige år.

I årtier har Major League Baseball fejret Jackie Robinson og konfronteret den grimme arv fra den ligas farvebarriere. Hvorfor har det taget NFL så lang tid at gøre det samme?

JOHNSON På det tidspunkt var baseball den største sport i Amerika, da Jackie Robinson gjorde sin aftale. Mens du i fodbold havde Fritz Pollard [Pollard was the first Black head coach in pro football and won a championship as a player for the Akron Pros in 1920.] og så et stop på et tidspunkt, hvor college-fodbold og baseball var større. Ligaen har en tendens til at få mange ting galt og så forsøge at rette dem senere, så det er ikke uden for området, at det bare kunne være fløjet helt hen over hovedet på dem.

Billede

Kredit…Associeret presse

BOB GLAUBER Dette er ikke en særlig retfærdig historie, der forbyder sorte spillere. Og nu udgør sorte spillere cirka 70 procent af hele NFL-listen. Ligaen dækkede ikke sig selv i herlighed med denne historie.

Når det er sagt, da vi gik til ligaen og på en måde ledte efter analyse og mening, begyndende med Roger Goodell, ejede han den. Han sagde: “Den historie er sand, og det kan vi ikke ændre på, og vi er nødt til at acceptere det.”

De fire spillere, de havde divergerende karrierer: Nogle holdt længere. Nogle varede faktisk ganske kort. Resonerer nogen af ​​deres personlige historier højere hos dig, Keyshawn?

JOHNSON Det handler bare mere om, hvordan de blev behandlet af nogle af deres holdkammerater, både gode og dårlige. De historier hænger altid ved mig. Hvordan folk som George Preston Marshall hævngerrigt behandlede folk, men alligevel var i stand til at eje et hold og vil have sorte spillere til at tjene ham. For mig er det åndssvagt. Samtidig skal disse spillere stadig kæmpe sig igennem det og ikke lade det eje dem eller tage deres humør væk for at gøre ting, de gerne vil gøre, som var at spille professionel sport. Motley fik dybest set blackballed, kunne ikke spille eller træne i National Football League, men han fortsatte med at kæmpe sig igennem det. Den vedholdenhed, den mentale sejhed er, hvad det handler om for mig.

Billede

Kredit…Associeret presse

Race er fortsat en central spænding i NFL med Brian Flores-dragten, der påstod, at han blev diskrimineret i ansættelser, racemæssig skævhed i forliget om hjernerystelse og kritik af, at der er få holdejere af farve. Så vil disse fire spillere, der bliver hædret i Hall of Fame, ændre dynamikken?

GLAUBER Dette virker bare som en følelsesladet konklusion på deres historie, fordi Hall of Fame ærer dem. Men for mig er det virkelig begyndelsen på mere bevidsthed om, hvem de var, hvad de gjorde, og hvorfor de var så vigtige, fordi de ikke er kendte navne som Jackie Robinson. Jeg ved ikke, om de nogensinde bliver det. Men det burde de være.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.