I ‘A League of Their Own’ laver Abbi Jacobson holdet


Abbi Jacobson virkelig kan spille baseball, insisterede hun. Bare ikke når kameraerne ruller. “Jeg forstår fuldt ud yips, når nogen ser på mig,” fortalte hun mig.

Dette var en nylig hverdagsmorgen på en skyggefuld bænk med udsigt over boldbanerne i Brooklyns Prospect Park. Jacobson bor i nærheden, i en lejlighed, hun deler med sin forlovede, “For All Mankind”-skuespillerinden Jodi Balfour. I morges var hun ikke kommet til markerne for at lege, hvilket var godt – diamanterne vrimlede med små børn. (Det var også godt, for selvom Jacobson kan spille, kan jeg ikke, selvom hun tilbød at lære mig det.) Og ærligt talt fortjente hun at nyde hende uden for sæsonen.

I “En egen liga“, der ankommer den 12. august på Amazon Prime Video, og Jacobson spiller hovedrollen som Carson Shaw, catcher for Rockford Peaches. Carson er en opfundet karakter, men Peaches, et hold fra All-American Girls Professional Baseball League, som debuterede i 1943, er dejligt ægte. I fem regnfulde måneder, på stedet i Pittsburgh, måtte Jacobson, 38, fange, kaste, slå og glide ind i basen. Er noget af denne computergenererede magi? Selvfølgelig, men ikke alle. Hvilket betyder, at Jacobson spillede, mens mange mennesker så på. Og hun spillede godt.

“Hun er virkelig god,” sagde Will Graham, der skabte serien sammen med hende. “Abbi er konstant selvudslettende og selvironisk, men er faktisk en badass.”

Carson, en talentfuld, ængstelig kvinde, bliver holdets de facto leder. Som skaber og executive producer, såvel som seriens stjerne, ledede Jacobson også et hold, både på skærmen og udenfor. Dette er arbejde, hun har lavet siden midten af ​​20’erne, hvor hun og Ilana Glazer skabte og til sidst overvågede den svimlende, uladyagtige komedie “Bred by.” På det show blev hun leder mere eller mindre ved et tilfælde. På “A League of Their Own”, som var inspireret af Penny Marshalls film fra 1992Jacobson ledede fra start og med formål, og tilførte manuskriptet sine egne ideer om, hvordan ledelse kan se ud.

BilledeJacobson spiller en talentfuld, ængstelig catcher, der bliver hendes holds leder.  Hendes karakters historie er en blandt mange i en serie, der hylder en række kvinders erfaringer.
Kredit…Amazon Studios

“De historier, jeg gerne vil fortælle, handler om, hvordan jeg er en rodet person, og jeg er usikker hele tiden,” sagde hun. “Og hvad så hvis den mest usikre, usikre person er lederen? Hvad hvis den rodede person kommer til at eje sig selv?”

Så er Carsons historie hendes historie?

“Sådan,” sagde hun og skelede mod solen.

Jacobson, der har beskrevet sig selv som en introvert, der forklæder sig som en udadvendt, er imødekommende, men også opmærksom, en iagttager, før hun er en deltager. Selv midt i den animerede samtale har hun en holdning, der tyder på, at hvis du skulle lade hende være alene med en bog eller en skitseblok, eller måske hendes hund, Desi, ville det også være fint.

Hendes yndlingsbeskæftigelse: “Jeg kan godt lide at gå og sidde i et meget befolket område med som en bog. Alene,” sagde hun.

Den morgen bar hun en hvid tanktop og malingplettede bukser, men pletterne var påført på forhånd og bevidst, sjusk blev til mode. Tasken hun bar var Chanel. Hun lignede ikke meget en baseballspiller, men hun lignede en kvinde, der var blevet godt tilpas i sin egen hud, som havde ryddet op i det meste af sit private rod og brugt resten af ​​det til professionel brug.

“Hun er en chef,” sagde forfatteren og komikeren Phoebe Robinson, en ven. “Og hun kender sig selv i sin kerne.”

Jacobson voksede op i en forstad til Philadelphia, den yngste af to børn i en reform-jødisk familie. Hun dyrkede sport gennem hele sin barndom – softball, basketball, rejsefodbold – indtil hun opgav dem for jambands og ukrudt.

“Den holdmentalitet var i høj grad min barndom,” sagde hun.

Efter kunstskolen flyttede hun til New York for at blive en dramatisk skuespillerinde, hvorefter hun skiftede til komedie gennem impro-timer på Upright Citizens Brigade. Hun og Glazer ønskede at deltage i et husimprovationshold, men hold efter hold afviste dem. Så de skabte “Bred by” i stedet, som kørte først som en webserie og derefter i fem sæsoner på Comedy Central. EN “Piger” uden den blanke, slæbende gryderøg, mens den gik, fulgte den sine hovedpersoner, Abbi og Ilana, mens de slog et zigzag-spor gennem den unge voksen alder. The New Yorker kaldte showet kærligt, en “bh-mandance”.

For Jacobson var showet både et fagligt udviklingsseminar og en form for terapi. Ved at skrive og spille en version af sig selv, kom hun frem mere selvsikker, mindre angst.

“At have denne modtagelse af hendes angst i karakteren tillod hende at se på den og vokse i en anden retning,” sagde Glazer.

Billede

Kredit…Chantal Anderson for The New York Times

I 2017, da “Broad City” havde to sæsoner tilbage, Graham (“Mozart i junglen”) inviterede Jacobson til middag. Han havde for nylig sikret sig rettighederne til “A League of Their Own”, en film, han havde elsket som barn. Han troede, at det kunne blive en fantastisk serie med et par ændringer. Nogle karakterers særhed – gengivet i filmen gennem blink-og-du-misser-det-undertekst – burde være mere åbenlys denne gang. I filmen, i en scene, der varer kun få sekunder, en sort kvinde returnerer en fejlbold med kraft og nøjagtighed, et nik til ligaens adskillelse. Også dette fortjente mere opmærksomhed.

Graham havde forfulgt Jacobson, sagde han, for hendes integritet, hendes klogskab, hendes forvirrede, nervøse optimisme. Han ønskede, at oplevelsen af ​​at lave showet skulle være glædelig. Og han ønskede, at de historier, den fortalte – især de queer-historier – også skulle formidle glæde. Han fornemmede, at Jacobson, der kom ud i midten af ​​30’erne, kunne levere.

“Hun er så sjov, og også så følelsesmæssigt ærlig – og så ikke bange for at være følelsesmæssig ærlig,” sagde Graham.

Da Jacobson afsluttede de sidste sæsoner af “Broad City”, begyndte udviklingen af ​​den nye serie. Hun og Graham kastede sig ud i forskning og talte med nogle af de overlevende kvinder, der havde spillet i All-American Girls Professional Baseball League eller i negerligaerne. De talte også med Marshall via telefon før hendes død i 2018. Marshall havde primært fokuseret på historien om en kvinde: Geena Davis’s Dottie. Graham og Jacobson ville prøve at fortælle flere historier, så mange som en sæson på otte afsnit tillod.

“Filmen er en historie om, at hvide kvinder kommer til at spille baseball,” sagde Jacobson. “Det er bare ikke nok.”

Gradvist tog forestillingen form, og ændrede sig fra en halv times komedie til en timelang drama. Så fandt den sine medstjerner: D’Arcy Carden som Greta, holdets glamourpige; Roberta Colindrez som Lupe, holdets kande; Chanté Adams som Max, en sort superstjerne på jagt efter sit eget hold. Rosie O’Donnellen stjerne i den originale film, tilmeldt en episode, hvor han spiller ejeren af ​​en homobar.

Billede

Kredit…Amazon Studios

Piloten blev skudt i Los Angeles, hvilket blev fordoblet først for Chicago og derefter for Rockford, Ill. Coronavirussen ramte kort efter og forsinkede produktionen til sidste sommer. Stigende omkostninger skubbede showet til at flytte til Pittsburgh, som er, som det sker, en regnfuld by, et problem for et show med så mange spilledagssekvenser. Men rollebesætningen og besætningen klarede det.

“Der var en slags sommerlejrkvalitet ved det,” sagde Graham.

Og Jacobson, som Glazer mindede mig om, tilbragte mange år som lejrrådgiver. Så meget af den sommerlejrkvalitet skyldtes hende. Og til den uophørlige baseballtræning, hun insisterede på.

“Der var så meget baseballtræning, virkelig måneders baseballtræning,” sagde Carden. “Vi var et hold mere, end vi var en rollebesætning. Det var Abbi. Abbi er en ensembleperson.”

Adams mødte Jacobson første gang i audition-lokalet. (Som mangeårig “Broad City”-fan kæmpede hun for at holde sig kold.) På sættet imponerede Jacobson hende med det samme.

“Jeg ved ikke, hvordan hun gør det,” sagde Adams. “Men selv som leder og stjernen i showet sørger hun altid for, at alles stemme bliver hørt og inkluderet.” Efter at optagelserne var afsluttet, sagde Adams, blev Jacobson ved med at dukke op for hende og deltog i åbningsaftenen af ​​hendes Broadway-show.

“Det smeltede bare mit hjerte,” sagde hun. “Abbi er indbegrebet af, hvad det vil sige at være leder.”

Jacobson har det ikke altid sådan, men hun føler det oftere, end hun plejede. “Nogle gange kan jeg virkelig eje det,” sagde hun. “Og nogle gange går jeg hjem, og jeg tænker, hvordan er jeg personen? Eller hvad sker der her?” Så hun lånte den samme selvtvivl til Carson, en leder, der udvikler sig, når hun erkender sin sårbarhed.

Billede

Kredit…Chantal Anderson for The New York Times

Men Carsons fortælling er kun én blandt mange i en serie, der hylder en række kvinders erfaringer: Sorte, hvide og Latina-kvinder; straight, queer og spørgende kvinder; femme kvinder; butch kvinder; og kvinder imellem. Mange af skuespillerne er smukke på de måder, som Hollywood foretrækker. Mange er ikke.

Alligevel insisterer showet på, at alle disse kvinder fortjener kærlighed, venskab og tilfredsstillelse. I en e-mail bemærkede O’Donnell, at selvom filmen havde fokuseret på en kvindes historie, giver denne nye version næsten alle karakterer et rigt indre liv “på en smuk og præcis måde, der bringer karakterernes menneskelighed i højsædet.”

Carden har kendt Jacobson i 15 år siden deres tidlige impro-dage. Ingen havde nogensinde set hende som en romantisk hovedrolle, før Jacobson afleverede en handske og et håndtegnet kort (“Bedtegnet og romantisk,” sagde Carden) og inviterede hende til at slutte sig til holdet. Carden var stolt over at påtage sig rollen og også stolt over at arbejde sammen med Jacobson igen.

“Hun har slet ikke ændret sig,” sagde Carden. “Hun har altid været Abbi, men selvtilliden er anderledes.”

Jacobson bærer den selvtillid let. Der er stadig glimt af usikkerhed. “Jeg er aldrig den person, du er som, hun burde lede showet,” fortalte hun mig i Prospect Park.

Men det er hun klart. Når ingen hold ville have hende, lavede hun sin egen, og nu har hun lavet endnu et. Efter halvanden time hentede hun sin pung og sin kaffekop, og hun gik tilbage gennem parken. Som en chef. Som en træner. Som en leder.

Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.