Køn er kompliceret for os alle. Lad os tale om det.


Det er svært at tænke på noget, der ændrer sig hurtigere i vores samfund lige nu end vores forståelse af køn. Der er en eksplosion af unge mennesker, der identificerer sig som kønsukonforme på en eller anden måde, og andre kommer ud som transkønnede eller nonbinære gennem hele deres liv, fra barndom til alderdom. Men denne havændring har ført en enorm mængde af forvirring og modstand med sig. Fra juli havde lovgivere i 21 stater fremsat lovforslag, der fokuserer på at begrænse kønsbekræftende lægebehandling til transkønnede unge, såsom hormonblokkere, og 29 stater havde indført lovforslag, der forbyder transkønnede unge fra sport. Men vi ved også, at den grad af støtte en ung får, når de kommer ud – eller ikke gør – kan have alvorlige konsekvenser for deres mentale sundhed.

[You can listen to this episode of “The Ezra Klein Show” on Apple, Spotify, Amazon Music, Google or wherever you get your podcasts.]

Hvordan skal vi behandle og forstå dette øjeblik i køn? Kathryn Bond Stockton er en fremtrædende professor i engelsk med fokus på kønsstudier ved University of Utah og forfatter til bogen “Køn.” Hun er utrolig dygtig til at forklare det grundlæggende – og kompleksiteten – af, hvad køn betyder, og hvordan folk, inklusive Stockton selv, har kæmpet med det.

I denne samtale diskuterer vi, hvorfor og hvordan Stockton altid har følt sig malplaceret som kvinde; hvordan hendes indtræden i den evangeliske kirke faktisk fremmede hendes accept af hendes køn; hvorfor køn er “queer” for os alle, uanset hvordan vi identificerer os, eller hvor meget vi tænker over det; de måder, hvorpå vi udfører vores køn uden selv at vide, at vi gør det; hvordan de valg forældre træffer vedrørende ting så tilsyneladende banale som tøj og legetøj former børns kønsidentiteter; hvordan en udvidet følelse af køn kan bringe smerte såvel som glæde og legende; hvad Stockton har lært af diskussioner om kønsroller med mormonstuderende i hendes klasseværelser i Utah; hvad vi ville vinde – og muligvis miste – hvis vi skulle løsne sociale kategorier af køn; hvorfor Pride-fejringer kan være så utopiske; og meget mere.

Du kan lytte til hele vores samtale ved at følge “The Ezra Klein Show” på Æble, Spotify, Google eller hvor end du får dine podcasts. Se en liste over boganbefalinger fra vores gæster her.

(En fuld udskrift af episoden vil være tilgængelig middag på Times hjemmeside.)

Billede
Kredit…New York Times

“The Ezra Klein Show” er produceret af Annie Galvin og Rogé Karma; faktatjek af Michelle Harris og Kate Sinclair; original musik af Isaac Jones; blanding af Sonia Herrero og Isaac Jones; publikumsstrategi af Shannon Busta. Særlig tak til Kristin Lin, Kristina Samulewski og Rollin Hu.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.