Jobrapport i juli antyder, at Biden har ret i en recession


Den stærke jobrapport var en kærkommen nyhed for præsident Biden, som i de seneste uger har insisteret på, at USA ikke er i recession, selvom det har lidt to kvartaler i træk med økonomisk tilbagegang.

Men rapporten trodsede også selv præsidentens egne optimistiske forventninger om arbejdsmarkedets tilstand – og så ud til at modsige administrationens teori om, hvor økonomien er på vej hen.

Hr. Biden har i flere måneder sagt, at han forventer, at jobskabelsen vil aftage snart, sammen med løn- og prisvækst, efterhånden som økonomien går over i en mere stabil tilstand med langsommere vækst og lavere inflation.

“Hvis den gennemsnitlige månedlige jobskabelse skifter i det næste år fra nuværende niveauer på 500.000 til noget tættere på 150.000,” skrev Mr. Biden i en udtalelse til The Wall Street Journal i maj, “vil det være et tegn på, at vi med succes bevæger os ind i den næste fase af genopretning – da denne form for jobvækst er i overensstemmelse med en lav arbejdsløshed og en sund økonomi.”

Embedsmænd i Det Hvide Hus forberedte journalister i denne uge på muligheden for, at jobvæksten var aftagende, i overensstemmelse med Mr. Bidens forventninger. Det forventningssprængende jobskabelsestal så ud til at overraske dem igen.

Men hr. Biden vil næsten helt sikkert nævne tallene som bevis på, at økonomien ikke er i nærheden af ​​recession. Han og hans hjælpere har gentagne gange sagt i de seneste uger, at det nuværende tempo i jobskabelsen er ude af trit med antallet af arbejdspladser i tidligere recessioner, og et bevis på, at en nedgang i bruttonationalproduktet ikke betyder, at landet er ramt af en nedtur.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.