The Carried Interest-smuthul overlever endnu en politisk kamp


WASHINGTON – Endnu en gang bar interessen hele dagen.

Senatets demokraters fjernelse i sidste øjeblik af en bestemmelse i klima- og skattelovgivningen, der ville indsnævre det, der i vid udstrækning omtales som “carried interest smuthul”, repræsenterer den seneste sejr for private equity- og hedgefondsindustrien. I årevis har disse virksomheder med succes lobbyet for at dræbe regninger, der havde til formål at afslutte eller begrænse en særhed i skatteloven, der tillader rige ledere at betale lavere skattesatser end mange af deres funktionærer.

I de seneste uger så det ud til, at fordelen kunne reduceres, men et sidste øjebliks indgreb fra senator Kyrsten Sinema, Arizona-demokraten, eliminerede, hvad der ville have været en skattestigning på 14 milliarder dollar rettet mod private equity.

Lovgivernes undladelse af at løse en skattelettelse, som demokrater og nogle republikanere har sagt er uretfærdig, understreger den politiske magt, som lobbyister udøver for finansindustrien, og hvor svært det kan være at ændre en skattelovgivning, som medlemmer af begge partier kalder ulige.

Ud over at ophæve bestemmelsen om overførte renter, omfattede aftalen, som demokratiske ledere indgik med fru Sinema, en punktafgift på 1 procent på aktietilbagekøb og ændringer til en minimum selskabsskat på 15 procent, der favoriserede producenter.

Fredag ​​bifaldt private equity- og hedgefondsindustrien udviklingen og beskrev den som en gevinst for små virksomheder.

“Private equity-industrien beskæftiger direkte over 11 millioner amerikanere, brænder tusindvis af små virksomheder og leverer det stærkeste afkast for pensioner,” sagde Drew Maloney, administrerende direktør for American Investment Council, en lobbygruppe. “Vi opfordrer Kongressen til at fortsætte med at støtte private kapitalinvesteringer i alle stater i hele vores land.”

Bryan Corbett, administrerende direktør for Managed Funds Association, sagde: “Vi er glade for at se, at der er en bipartisk anerkendelse af den rolle, som privat kapital spiller i voksende virksomheder og økonomi.”

Carried interest er den procentdel af en investeringsgevinst, som en private equity-partner eller hedgefondsforvalter tager som kompensation. Højst private equity-selskaber og hedgefonde, er andelen af ​​overskud, der udbetales til forvaltere, omkring 20 procent.

I henhold til gældende lovgivning beskattes disse penge med en kapitalgevinstsats på 20 procent for topindtjenere. Det er omkring halvdelen af ​​den øverste individuelle indkomstskat, som er 37 procent. En skattelov fra 2017, der blev vedtaget af republikanerne, efterlod stort set behandlingen af ​​overførte renter intakt efter en intens lobbykampagne, men indsnævrede undtagelsen ved at kræve, at ledere skulle beholde deres investeringer i mindst tre år for at nyde skattemæssig præferencebehandling.

En aftale indgået i sidste uge af senator Joe Manchin III, demokrat fra West Virginia, og senator Chuck Schumer, flertalslederen, ville have forlænget denne periode til fem år fra tre, samtidig med at den ændrede måden, perioden beregnes på i håb om at reducere skatteyderne. ‘ evne til at spille systemet og betale den lavere skattesats på 20 procent.

Men fru Sinema, som har været indhente politiske donationer fra velhavende finansfolk, der normalt donerer til republikanere og var seje til tanken om at målrette overført interesse sidste år, indvendte.

I de seneste fem år har senatoren modtaget 2,2 millioner dollars i kampagnebidrag fra investeringsindustriens ledere og politiske aktionsudvalg, ifølge Open Secrets. Branchen var næst efter pensionister i at give til fru Sinema og lige foran advokatbranchen, som gav hende 1,8 millioner dollars.

I årevis har carry interest været en skattepolitisk piñata, der aldrig slår op.

Under præsidentkampagnen i 2016 sagde Donald J. Trump: “Vi vil eliminere bærerentefradraget, velkendte fradrag og andre smuthuller med særlig interesse, der har været så gode for Wall Street-investorer og for folk som mig, men uretfærdige over for amerikanske arbejdere.”

Da præsident Biden stillede op til præsidentvalget i 2020, sagde hans kampagne at han ville “eliminere særlige skattelettelser, der belønner særinteresser og slippe af med kapitalgevinsthullet for mangemillionærer.” For at gøre det sagde han, at han ville beskatte langsigtede kapitalgevinster til den almindelige topindkomstskattesats, hvilket i det væsentlige ville fjerne særbehandlingen af ​​medførte renter.

Et lignende forslag dukkede op i Mr. Bidens budget sidste forår, men da demokraterne uden held forsøgte at vedtage deres “Build Back Better”-lovgivning i sommeren og efteråret, forsvandt interessen.

Jared Bernstein, medlem af Det Hvide Hus’s Råd af Økonomiske Rådgivere, beklagede, at lobbyisterne havde vundet.

“Dette er et smuthul, som absolut bør lukkes,” Mr. Bernstein fortalte CNBC i september sidste år. “Når du går op til Capitol Hill, og du begynder at forhandle om skatter, er der flere lobbyister i denne by om skatter, end der er medlemmer af Kongressen.”

Der er tætte bånd mellem demokraterne og private equity-industrien generelt. Michael Shapiro, en advokat, der er gift med hr. Schumers datter, forlod for nylig et job i Transportministeriet og kom til det gigantiske investeringsfirma Blackstone i juni som direktør for regeringsanliggender.

“Senator Schumer er en langvarig forkæmper for at lukke smuthullet med bærende interesser, og hans støtte til at gøre det er ubestridt,” sagde Justin Goodman, en talsmand for Mr. Schumer. “Han arbejdede til det sidste for at forsøge at beholde bestemmelsen i lovgivningen og vil fortsætte med at søge muligheder for at fjerne den.”

Matt Anderson, en Blackstone-talsmand, sagde, at Mr. Shapiro “ikke vil være involveret i nogen fortalervirksomhed før flertalslederen eller hans kontor relateret til Blackstone-forretninger.”

Nogle analytikere var hele tiden skeptiske over, at lovgivere rent faktisk ville ændre skattebehandlingen med bærerente i den endelige regning. Selvom det er blevet et højt profileret mål, ville den ændring, demokraterne søgte, have rejst relativt få skatteindtægter sammenlignet med andre bestemmelser i lovgivningen, kendt som Inflation Reduction Act.

“Båret interesse er blevet til MacGuffin af IRA-sagaen,” sagde James Lucier, analytiker hos Capital Alpha Partners, et forskningsfirma i Washington, og beskriver det som et litterært redskab, som forfattere blot inkluderer for at gøre plots mere interessante. “MacGuffin distraherede opmærksomheden fra de virkelig vigtige ting, der foregår i historien for at gøre den opsigtsvækkende konklusion endnu mere overraskende i sidste ende.”

Fru Sinema har selv sagt lidt om lovgivningen, eller hvorfor hun anså det for så vigtigt at bevare den skattemæssige behandling med forrentede renter.

“Vi er blevet enige om at fjerne bestemmelsen om beskatning af renter, beskytte avanceret produktion og booste vores rene energiøkonomi i Senatets budgetafstemningslovgivning,” sagde hun i en erklæring torsdag.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.