Spanien begrænser klimaanlæg for at spare energi


Offentlige bygninger i Spanien vil blive afkølet til ikke mindre end 27 grader Celsius (81 Fahrenheit) om sommeren og opvarmet til højst 19 grader Celsius (66 Fahrenheit) om vinteren som en del af en plan for at spare energi, sagde regeringen denne uge.

Udsigten til kontoransatte, handlende og pendlere, der sveder gennem svulmende sommerdage – som i juli, da en rekordsættende hedebølge bagte kontinentet – er måske ikke en behagelig tanke. Men Spanien er det seneste europæiske land til at konkludere, at restriktionerne er nødvendige, dels for at fremme energieffektivitet, men også for at reducere landets forbrug af russisk gas, som opfordret af EU.

“I den sammenhæng, hvor de 27 medlemmer af EU er blevet enige om frivilligt at reducere deres gasforbrug, søger regeringen at minimere de økonomiske og sociale konsekvenser af en eventuel nedskæring i russisk gasforsyning,” sagde regeringen i en pressemeddelelse. .

Foranstaltningen kræver også, at butiksfronter slukker deres lys inden kl. 22 og holder dørene lukkede. Retningslinjerne gælder erhvervslokaler som kontorer, butikker, biografer, indkøbscentre, kulturrum og offentlige transportsystemer og centre som lufthavne og stationer.

Regeringen sagde, at ændringerne kunne reducere efterspørgslen efter gas og olie med 5 procent på kort sigt.

Ikke alle regeringsledere var enige i retningslinjerne. Isabel Diaz Ayuso, Madrids regionale leder, udsendt på Twitter mandag at Madrid ikke ville overholde.

Hun tilføjede: “Dette skaber usikkerhed og skræmmer turisme og forbrug væk.”

Mange europæiske lande har længe været modstandsdygtige over for klimaanlæg og har haft tendens til at se det som miljøvenligt og unødvendigt. Den findes sjældent i boliger, men er mere almindelig i offentlige rum.

Stadig, hver successiv varme bølge skaber større efterspørgsel efter klimaanlæg, og eksperter har fremskrevet, at efterspørgslen kun vil vokse, delvist som følge af klimaændringer. Det Internationale Energiagentur forudsagt i 2018 at den verdensomspændende efterspørgsel kan mere end tredobles i 2050.

Spanien er ikke alene om sine nye restriktioner. Grækenland begrænser også aircondition til 27 grader Celsius (81 Fahrenheit), mens separat tilskud til udskiftningen af gamle, ineffektive klimaanlæg. Italien har begrænset afkøling til 25 grader Celsius (77 Fahrenheit) og opvarmning til 19 grader Celsius (66 Fahrenheit) i et forsøg kaldet “Driftstermostat.” Nogle Tyske byer tilbyder økonomiske incitamenter til at reducere gasforbruget, mens andre dæmper gadelygterne.

Spaniens nye restriktioner vil være på plads til og med 1. november 2023, ifølge regeringen.

Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.