Coco Gauff vs. Naomi Osaka kunne være en (venlig) rivalisering på vej


Måske nogle år ude i fremtiden, hvis Coco Gauff fortsætter med at opfylde den skæbne, som nogle har forudsagt for hende, vil hendes sejr over Naomi Osaka, 6-4, 6-4, torsdag aften tjene som et fakkeloverskridende øjeblik.

Eller måske bliver det bare kapitel 4 i en rivalisering, der vil strække sig i årtier. Chris Evert og Martina Navratilova spillet 80 kampe i løbet af 1970’erne og 1980’erne, 60 gange i finaler. Masser af tennisfans håber på noget lignende fra Gauff og Osaka, især efter Gauffs nervøse sejr i San Jose, Californien, ved Mubadala Silicon Valley Classic, en af ​​flere tuneup-turneringer til US Open.

Gauff, som stadig kun er 18, selvom hun ser ud til at have eksisteret i et stykke tid nu – fordi hun har været det – steg til føringen og bankede sin kraftfulde serv, især da hun forseglede det sidste spil i første sæt . Hun så ud til, at hun ville krydse til sejren og bygge en føring på 5-1 i andet sæt. Osaka serverede ved 0-40.

Men så kom Osaka, en firedobbelt Grand Slam-mester, som er på vej tilbage efter en akillesskade, hun pådrog sig i foråret, til live. Hun reddede fire matchpoint i det spil og derefter tre mere i løbet af de næste to, da hun lukkede underskuddet til 5-4, før Gauff endelig lagde kampen væk.

“Du kender visse spillere, uanset hvad scoren er, vil det blive hårdt,” sagde Gauff på et pressemøde efter kampen. “Det er Naomi. Hun kunne sagtens have kastet håndklædet i ringen, men det gjorde hun ikke.”

Billede

Kredit…Godofredo A. Vásquez/Associated Press

Efter det var slut, sagde Osaka, at hun havde en erkendelse under kampen, at hun i lang tid nu har ladet folk kalde hende “mentalt svag.”

“Jeg har glemt, hvem jeg var,” sagde Osaka, der er 24 og tog flere måneder fri sidste år da hun kæmpede med mental sundhed. “Jeg føler, at presset ikke slår mig. Jeg er presset.”

Der er masser af professionelle tennisturneringer i løbet af året, som i høj grad kan springes over af en række årsager – lave indsatser, mangel på stjernekraft, ikke mange penge på spil. Men dette års Silicon Valley Classic har slået langt over sin vægt. En stablet lodtrækning – de bedste kvinder kunne vælge at spille i denne uge i det dampende Washington, DC eller det tempererede nordlige Californien – har leveret matchups, der er værdige til de senere runder af Grand Slam-turneringer fra starten.

Gauff mod Osaka var en ottendedelskamp. Gauff, der er placeret på en 11. plads, skal spille i fredag ​​aftens kvartfinale mod den fjerderangerede Paula Badosa fra Spanien, vinderen af ​​sidste års BNP Paribas Open i Indian Wells, Californien. Det er et match, Gauff er glad for af flere årsager.

“Hårde spillere og at spille high seeds som denne i opvarmningsturneringer til US Open er, hvad jeg beder om,” sagde hun torsdag aften.

Billede

Kredit…Carmen Mandato/Getty Images

Fordi Gauff stadig er så ung, er alle hendes kampe både en enestående sportsbegivenhed og en del af en større proces. Hun nåede sin første Grand Slam-singlefinale ved French Open i juni, hvor hun tabte til verdens nr. 1, Iga Swiatek fra Polen. Hun faldt i tredje runde ved Wimbledon i en hård kamp mod Amanda Anisimova, en anden ung stigende amerikaner.

Gauff sagde torsdag aften, at hun havde lært af tabet til Anisimova, at selv mod en stærk baseliner var hun nødt til at forblive aggressiv og ikke påtage sig rollen som kontrapuncher. Hun brugte de sidste tre uger på at træne så længe som otte timer om dagen i Florida for at gøre sig klar til sommerens hardcourt-sving i Nordamerika. Hun sagde, at hun følte, at arbejdet gav pote mod Osaka, en af ​​spillets største baseliners.

“Jeg vandt stævnerne mere, end hun var,” sagde hun om Osaka. “Der er meget mere at gå før US Open, men det er en god start for mig.”

Samtidig var der flere øjeblikke torsdag aften, hvor Gauff sagde, at hun fik en sund påmindelse om, at hun handler om mere end bare sejre og tab. Gauff og Osaka udtaler sig begge regelmæssigt om sociale spørgsmål, herunder menneskerettigheder, våbenvold og abortrettigheder. Da de gik ind på banen, så spillerne en fan holde et skilt, der viste billeder af dem begge og ordene “Tak, fordi du er dig.”

“Den slags beskeder er virkelig vigtige for os,” sagde Gauff. “Det viser, at folk ikke kun støtter os på grund af vores karriere, men også på grund af det, vi gør uden for banen.”

Og for hvad det er værd, er Gauff og Osaka nu alle lige med to sejre stykket.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.