USA advarer afrikanske lande om, at køb af russisk olie kan bryde sanktionerne


Forud for en rejse til Uganda og Ghana i denne uge sagde den amerikanske ambassadør i FN, Linda Thomas-Greenfield, i et interview at det ville være en “lyttetur”, og at hun ønskede at finde løsninger, ikke tildele skylden, over en fødevareusikkerhedskrise, der forstærkedes på det afrikanske kontinent siden Ruslands invasion af Ukraine.

Men efter ankomsten til Uganda advarede hun de afrikanske lande om, at der var røde linjer, de ikke skulle krydse.

“Lande kan købe russiske landbrugsprodukter, herunder gødning og hvede,” sagde Thomas-Greenfield torsdag. ifølge Associated Press. Men, tilføjede hun, “hvis et land beslutter sig for at engagere sig med Rusland, hvor der er sanktioner, så bryder de disse sanktioner.”

At købe russisk olie kan være ensbetydende med at bryde disse sanktioner. USA forbød import af russisk olie og naturgas i marts, og EU vil forbyde det meste af importen af ​​russisk olie ved årets udgang.

“Vi advarer lande om ikke at bryde disse sanktioner,” sagde Thomas-Greenfield, fordi “så har de chancen for at få truffet handlinger mod dem.”

Det har de fleste afrikanske lande forsøgt hold dig godt ude af Ruslands kamp med Ukraine. Ikke desto mindre har de lidt dets konsekvenser. Rusland og Ukraine er store eksportører af korn til afrikanske lande, og stigende priser som følge af krigen – forstærket af tørke, konflikt og de vedvarende økonomiske virkninger af pandemien – har ramt familier hårdt.

Hundredvis af millioner af mennesker i Afrika har ikke nok at spise. Ifølge den humanitære hjælpeorganisation Alima, er næsten en million mennesker i risiko for at dø alene i én region: Sahel, et stort område syd for Sahara.

Hvor effektiv Ms. Thomas-Greenfields advarsel vil være, er usikkert. Selvom afrikanske lande bliver straffet for at købe russisk olie, kan nogle beslutte, at det er en pris, der er værd at betale. Svimlende brændstofprisstigninger og mangel har allerede hårdt ramtog har drevet fødevarepriserne stadig højere.

en rejse til fire afrikanske lande i sidste måned, nægtede Ruslands udenrigsminister, Sergey V. Lavrov, ethvert russisk ansvar for global fødevaremangel, og bebrejdede i stedet vestlige sanktioner mod Rusland for at forhindre dets korn i at nå markedet. Vestlige embedsmænd har gentagne gange sagt – og fru Thomas-Greenfield understregede før sin Afrika-rejse – at sanktionerne ikke forhindrer eksport af russiske landbrugsprodukter, og har udstedt specifikke forsikringer om, at enheder involveret i en sådan handel ikke er i strid.

Ruslands budskab fortsætter dog med at cirkulere. Efter Ms. Thomas-Greenfields besøg, Yoweri Museveni, den ugandiske præsident, sagde på Twitter, “Hvis de virkelig vil hjælpe Afrika, bør de overveje at adskille os fra sanktionerne i en krig, hvor vi ikke deltager.” Indlægget havde et billede af ham selv med Thomas-Greenfield.

Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.