Uret løber tør for antitrustregning, der er målrettet mod Big Tech


WASHINGTON — Kritikere af landets største teknologivirksomheder mærkevarer de sidste par måneder “Hot Antitrust Summer”, fordi de håbede, at Kongressen ville stemme om nye regler for Amazon, Apple, Google og Facebook.

Lovgivningens muligheder for at bestå inden Labor Day smeltede i stedet for. Senatet forventes at tage en sidste større sag op inden pausen i august, og debattere og stemme om demokraternes store klima-, skatte- og sundhedspakke.

Manglen på at sikre en stemme er et tilbageslag for de politikere, aktivister og regulatorer, der mener, at Big Tech har for meget kontrol over handel, kommunikation og kultur. Efter Labor Day vil Washington rette opmærksomheden mod midtvejsvalget i stedet for større lovgivning. Og hvis republikanerne genvinder flertallet i Kongressen, har reglerne en langt mindre chance for at blive taget op.

“En af senatorerne sagde faktisk til mig, ‘Måske er du lige forud for din tid’,” sagde senator Amy Klobuchar, en demokrat fra Minnesota og den vigtigste drivkraft bag lovgivningen, i et interview. “Og jeg sagde til dem: ‘Ja, men at være forud for din tid betyder ikke, at din tid ikke er kommet.’ Og på et tidspunkt kommer din tid.”

Tilhængere af Ms. Klobuchars lovforslag, kaldet American Innovation and Choice Online Act, hævder, at en national opdatering af antitrustlovgivningen ville give mindre virksomheder mulighed for at trives ved at tøjle store teknologivirksomheder. Lovforslaget ville forhindre virksomhederne i at prioritere deres egne tjenester frem for deres konkurrenters. Så Amazon kunne for eksempel ikke vise sine egne Amazon Basics-batterier før dem, der er lavet af Duracell, og Google bliver måske nødt til at sætte sine egne restaurantanmeldelser på niveau med sider som Yelp i søgeresultaterne.

Lovforslagets bagmænd jublede i maj, da senator Chuck Schumer, lederen af ​​det demokratiske flertal, privat sagde, at han ville stille det til afstemning tidligt på sommeren. Det blev godkendt af retsudvalget med bipartisan støtte, og fru Klobuchar og senator Chuck Grassley fra Iowa, hendes primære republikanske medsponsor, sagde, at de havde stemmerne for, at lovgivningen skulle lykkes, hvis hele Senatet stemte om den.

Teknologivirksomhederne hældte titusindvis af millioner dollars ind i lobbyvirksomhed mod regningen. Grupper finansieret af virksomhederne satte annoncer i luften i swingstater og sagde, at lovgivningen var dårligt tilrettelagt i en tid med voldsom inflation. Googles, Apples og Amazons administrerende direktører lobbyede alle personligt imod lovforslaget.

Billede

Kredit…Roger Kisby for The New York Times

Branchen argumenterede også for, at der kunne være utilsigtede konsekvenser for tale online, da lovforslaget kunne fortolkes som også at begrænse, hvor meget disse virksomheder kan moderere indhold, herunder hadefulde indlæg. Lovforslagets tilhængere siger, at deres bekymringer er ubegrundede, men fire demokratiske senatorer i juni opfordrede til at ændre lovforslaget for at sikre, at det ikke blev fejlfortolket.

Tilhængere af lovforslaget har forsøgt at fortsætte med at lægge pres på hr. Schumer for at bringe det op til afstemning, og fremhæver det arbejde, hans børn har udført for de store teknologivirksomheder.

De hævdede, at hvis lovgiverne skulle stemme om lovforslaget, ville det vedtages. Men i sidste måned ved en fundraiser sagde hr. Schumer, at han ikke troede, at foranstaltningen havde 60 stemmer til at overvinde en filibuster. Og han sagde, at han ikke ville lægge det på gulvet, før han havde en bedre fornemmelse af, at det kunne passere, sagde en person med kendskab til hans kommentarer, som kun ville tale anonymt, fordi diskussionen var privat. hr. Schumers kommentarer blev først anmeldt af Bloomberg.

“Alt, jeg kan fortælle dig, er, at Klobuchar var meget skuffet, da hun blev forledt til at tro, at det ville blive bragt op i denne tidsramme, og det er ikke taget op, og vi har ikke meget tid mellem nu og valget ,” sagde Mr. Grassley i et interview.

Andre prioriteter i Senatet som klima-, energi- og skattepakke mægler mellem senator Joe Manchin III, demokrat fra West Virginia, og hr. Schumer, har også strøget antitrust-spørgsmål til side. Før den overraskende forsoningsaftale på den regning, arbejde langsomt på en veteran sundhedsplejeregninga kontrol foranstaltning til fejepistol og en spånfremstillingsregning dominerede den lovgivende kalender.

Nogle af lovforslagets medsponsorer sagde, at lovforslaget var en lav prioritet for dem, da de forberedte sig på at forlade Capitol Hill for måneden. Senator Mazie Hirono, demokrat fra Hawaii, sagde, at hun fokuserede på lovgivning, der blev diskuteret før pausen i august.

Ms. Klobuchar sagde, at hun havde talt med hr. Schumer og diskuteret at sætte lovforslaget til afstemning i efteråret.

“Jeg tror, ​​han er forpligtet til at arbejde på dette og få det her igennem,” sagde hun. Der er også et lignende forslag i Repræsentanternes Hus, der har bipartisk støtte.

En talsmand for hr. Schumer sagde i en erklæring, at flertalslederen “arbejdede sammen med senator Klobuchar og andre tilhængere for at samle de nødvendige stemmer og planlægger at bringe det op til afstemning.”

Sarah Miller, den administrerende direktør for det liberale American Economic Liberties Project, sagde, at hvis bestræbelserne på at vedtage en ny antitrustlov i Washington skulle gå i stå, ville det kun gøre rollen for agenturer som Federal Trade Commission, som sagsøgt for at blokere Metas opkøb af et virtual reality-firma i sidste måned, og statslige lovgivere, der er vigtigere for at tøjle Big Tech.

“Heldigvis er der ikke kun én sherif i byen,” sagde hun, “selvom jeg tror, ​​at Kongressens evne til direkte at fremme retfærdighed og konkurrence på digitale markeder fortsat vil være et væsentligt projekt.”

Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.