Hvordan Arizona blev en afgrund af valgkonspirationsteorier


Af de omkring tre dusin stater, der har afholdt primærvalg i år, er Arizona det sted, hvor Donald Trumps konspiratoriske fantasier om valget i 2020 ser ud til at have opnået flest køb.

I denne uge, Arizona Republikanere nominerede kandidater op og ned af stemmesedlen som fokuserede deres kampagner på at fremkalde grundløse konspirationsteorier om 2020, hvor demokraterne vandt statens præsidentvalg for kun anden gang siden 1940’erne.

Joe Biden besejrede Trump i Arizona med færre end 11.000 stemmer — en knurhår-tynd margen, der har affødt uendelige bestræbelser på at granske og omstøde resultaterne, på trods af valgembedsmænds gentagne og eftertrykkelige insisteren på, at der blev begået meget lidt svindel.

Den mest fremtrædende vinder i tirsdagens republikanske primærvalg til guvernør var Kari Lake, en telegenisk tidligere nyhedsvært, der blev en Trump-akolyt. Der er også GOP’s valg til udenrigsminister, Mark Finchemen statslovgiver i cowboyhat, som marcherede ved Capitol den 6. januar 2021.

De får selskab af Blake Masters, en hårdhændet venturekapitalist som løber for at afsætte senator Mark Kelly, den bløde tidligere astronaut, der gik ind i politik, efter at hans kone, tidligere repræsentant Gabby Giffords, blev alvorligt såret af en pistolmand i 2011.

Der er også Abraham Hamadeh, den republikanske kandidat til justitsminister, sammen med flere kandidater til statens lovgivende forsamling, som næsten er sikre på at vinde deres løb. Det er stort set valgbenægtere hele vejen ned.

Et andet bemærkelsesværdigt primært resultat i denne uge: Rusty Bowers, den tidligere taler for Arizona House, som tilbød følelsesladet kongresvidnesbyrd i juni om pres, han blev udsat for for at vælte valgetblev let besejret i sit bud på en plads i statens senat.

For at give mening ud af det hele talte jeg med Jennifer Medina, en Californien-baseret politikreporter for The New York Times, som dækker Arizona og har dyb ekspertise i mange af de politiske spørgsmål, der driver valg i staten. Vores samtale, let redigeret for længde og klarhed, er nedenfor.

Du har rapporteret om Arizona i årevis. Hvorfor er mange demokratitilsynsmænd så foruroligede over primærvalgsresultaterne der?

Det er ret simpelt: Hvis disse kandidater vinder i november, har de lovet at gøre ting som at forbyde brugen af ​​elektroniske afstemningsmaskiner og slippe af med statens enormt populære og længe etablerede afstemning via post-system.

Det er også nemt at forestille sig et lignende scenario som præsidentvalget i 2020, men med vidt forskellige resultater. Både Lake og Finchem har gentagne gange sagt, at de ikke ville have certificeret Bidens sejr.

Nogle vil måske sige, at det hele bare er partipolitik eller holdninger – at Finchem, Lake og Masters netop sagde, hvad de tror, ​​de skulle sige for at vinde primærvalget. Hvad viser din rapportering? Er deres valgbenægtelse blot løs snak, eller er der tegn på, at de virkelig tror på, hvad de siger?

Der er ingen grund til at tro, at disse kandidater i det mindste ikke vil forsøge at indføre den slags planer, de har fremmet.

De ville utvivlsomt stå over for juridiske udfordringer fra demokrater og fra partipolitiske vagthundegrupper.

Men det er værd at huske på, at på trods af at de har tabt kamp efter kamp ved domstolene i løbet af de sidste to år, fremfører disse republikanere stadig de samme valg-benægtelsesteorier. Og de har opmuntret disse falske overbevisninger blandt et stort antal vælgere, som var med til at magte deres sejre i tirsdags.

Billede

Kredit…Cassidy Araiza for The New York Times

Det så vi beviser på i denne uge, hvor republikanerne gik personligt til valg på valgdagen i stedet for at brevstemme, som de har gjort i årevis, efter gentagne gange at have hørt grundløse påstande om, at indsendte stemmesedler er fyldt med svindel. Dette gjaldt især søens bagmænd.

Der er ingen måde at vide, hvad disse kandidater virkelig tror på i deres hjerter, men de har ikke efterladt plads til at tvivle på deres hensigter.

Hvad er din fornemmelse af, om disse republikanere er i stand til at dreje til centrum til parlamentsvalget? Og hvad kunne der ske, hvis de gjorde det?

Vi har ikke set meget, om overhovedet nogen, beviser på, at disse kandidater har planer om at dreje til centrum, bortset fra mindre justeringer af noget af sproget i Masters tv-reklamer.

De har brugt måneder på at fordømme folk i det parti, de ser som RINO’er (“Republikanere kun i navn”, hvis du har glemt det). I Arizona har den liste omfattet guvernør Doug Ducey, der nægtede at omstøde præsidentvalgets resultater i 2020, som Trump krævede, og den nu afdøde senator John McCain, som gjorde mange konservative og Trump-tilhængere vrede ved at stemme imod ophævelsen af ​​Affordable Care Act. .

Så selvom disse kandidater forsøger at gribe ind mod midten, skal du forvente, at deres demokratiske modstandere peger på disse udtalelser og andre tidligere kommentarer for at fremstille dem som ekstremister på højrefløjen.

Jeg spekulerer på, hvor meget republikanerne vil fortsætte med at fokusere på valget i 2020 i den sidste del af dette års kampagne. Mere moderate republikanske embedsmænd og strateger, jeg har talt med i Arizona, har gentagne gange sagt, at de bekymrer sig om, at det vil svække partiets chancer i staten, hvor uafhængige vælgere udgør omkring en tredjedel af vælgerne.

Taler Katie Hobbs, udenrigsministeren, der vandt den demokratiske nominering til guvernør, og senator Mark Kelly, demokraten, der er på valg til efteråret, meget om valgafslag eller 6. januar, når de er ude med vælgerne ?

Hobbs steg til udbredt fremtræden i dagene efter valget i 2020, da hun optrådte på nationalt tv på alle tider af døgnet og forsikrede vælgerne om, at alle stemmesedler ville blive talt retfærdigt og præcist, uanset hvor lang tid det tog. Så det er ikke en overdrivelse at sige, at hendes egen skæbne er dybt knyttet til fremkomsten af ​​valgbenægtelse.

Men selvom hendes nærmeste støtter har promoveret Hobbs som demokratiets vogter – og det har hun nydt godt af i sin fundraising – er det ikke en central del af hendes daglige kampagne. Mange demokratiske strateger i staten siger, at de mener, at hun ville være bedre stillet ved at fokusere på spørgsmål som økonomi, sundhedspleje og abort.

Og den tankegang er endnu mere sand i Kelly-lejren, hvor mange mener, at den siddende senator er bedst tjent med at fokusere på sit image som en uafhængig, der er villig til at skyde andre medlemmer af sit parti.

I marts omtalte Kelly f.eks. stigningen i antallet af asylansøgere, der krydser grænsen, som en “krise”, som Biden har modstået. Kelly har også støttet en del af en grænsemur, en holdning, som de fleste demokrater er stejlt imod.

Som et politisk spørgsmål, hvordan spiller valgbenægtelse med vælgerne i forhold til f.eks. job eller prisen på gas og dagligvarer?

Vi kender ikke svaret endnu, men om vælgerne betragter kandidater, der nægter valget i 2020, som diskvalificerende, er et af efterårets vigtigste og mest interessante spørgsmål.

Jeg har talt med snesevis af mennesker i Arizona i de sidste mange måneder – demokrater, republikanere og uafhængige – og få er enkeltmandsvælgere. De er alle bekymrede for ting som job og gaspriser og inflation og abort, men de er også meget bekymrede over demokrati og det, som mange republikanere omtaler som “valgintegritet.” Men deres forståelse af, hvad disse udtryk betyder, er meget forskellig afhængig af deres politiske syn.

Er der noget aspekt af disse kandidaters appel, som folk uden for Arizona måske mangler?

Hver af de vindende republikanske kandidater, vi har diskuteret, har også fokuseret på at slå ned på immigration og militarisere grænsen, hvilket kan vise sig populært i Arizona. Det er en grænsestat med en lang historie med anti-immigrationspolitikker.

To demografiske grupper er almindeligt anerkendt for at have hjulpet med at vippe staten mod demokraterne i de sidste to valg: hvide kvinder i forstæderne og unge latinoer. Efterhånden som staten er blevet mere lilla, bevæger det republikanske parti sig længere til højre. Nu, om disse vælgere dukker op for partiet i år, vil hjælpe med at bestemme fremtiden for mange kommende valg.

Billede

Billede

postkort FRA DALLAS

Billede

Kredit…Emil Lippe for The New York Times

Er der sådan noget som et varmeindeks i Texas? Uden for Hilton Anatole-hotellet i Dallas føltes det som 105 grader i torsdags.

Men inde i det hule hotel blev klimaanlægget skruet op for fuld udblæsning, da Mike Lindell, den valgfornægtende pudemogul, der har forgrenet sig til kaffe og hjemmesko, bevægede sig gennem medierækken ved en sammenkomst på den konservative politiske aktionskonference. En sværm af republikanere nærmede sig, lyste efter selfies og håndtryk, mens de gav udtryk for deres godkendelse af hans indsats og udgifter til at omstøde præsidentvalget i 2020.

Ud over de konservative mediestande, der hver lignede et Fox News-sæt, vandrede jeg gennem et emporium af “Trump won” og “Make America Pro-Life Again”-merchandise. Min N95-maske gjorde mig iøjnefaldende, men hver person, jeg bad om et interview, var forpligtet.

Der var Jeffrey Lord, som blev fyret af CNN i 2017 for at have fremkaldt – hånende, sagde han dengang – et nazistisk slogan i en indviklet Twitter-udveksling. Han fortalte mig, at han lige havde deltaget i en privat sammenkomst med Viktor Orban, den ungarske premierminister æret af mange amerikanske konservative. Orban er misforstået, fortalte Lord mig og bemærkede, at Ronald Reagan engang blev anklaget for at være en krigsmager. Jeg spurgte, om konservative som Lord ville placere Orban i en lignende kategori som Reagan.

“Med hensyn til frihed, og alt det, gør jeg,” sagde han. “Det er et tema med præsident Trump.”

I medieområdet inde i hotellets hovedbalsal havde højreorienterede nyhedsmedier medaljonstatus. En førsteklasses plads på forreste række var reserveret til One America News, det pro-Trump netværk. To pladser til højre for mig spiste en kvinde med medieoplysninger flæskesvær fra en Ziploc-pose.

Syv timer senere kom jeg ud af hotellet og tog min N95 af, som efterlod et aftryk i mit ansigt. Det var kun 99 grader.

Billede

Tak fordi du læste med. Vi ses i næste uge.

– Blake

Er der noget, du tror, ​​vi mangler? Noget du vil se mere af? Vi vil meget gerne høre fra dig. Email os på onpolitics@nytimes.com.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.