Progressive omfavner klima- og skatteaftale, på trods af skuffelser


WASHINGTON – Med vedtagelsen af ​​et vigtigt stykke af demokraternes hjemlige dagsorden i sigte inden for få dage, samler progressive i Kongressen sig modvilligt men beslutsomt omkring en klima-, sundheds- og skattepakke, der er en skygge af den ambitiøse socialpolitik fra vugge til grav. eftersyn de engang krævede.

Når de bøjer sig for realiteterne i deres partis tynde flertal i Parlamentet og Senatet, ser liberale ud til at være klar til at omfavne en pakke, der er blevet skrevet, skåret ned og omskrevet igen for at passe til centristerne i deres rækker – derefter præsenteret for dem som den eneste mulighed for at opnå selv et stykke af deres forhåbninger, mens demokraterne stadig kontrollerer regeringen.

“Det er en pistol mod dit hoved,” sagde senator Bernie Sanders, uafhængig af Vermont og formanden for budgetudvalget, i et interview fredag. Han beklagede, at to demokratiske holdouts – senatorerne Joe Manchin III fra West Virginia og Kyrsten Sinema fra Arizona – insisterede på at nedskalere udgifterne og skattestigningerne voldsomt, før de ville gå med til pakken.

“Er jeg skuffet over det? Det er jeg bestemt,” sagde han og nægtede at forpligte sig til at stemme på det endelige produkt. “På den anden side er det, du skal veje, at Jordens fremtid er på spil.”

Foranstaltningen, som står over for en afgørende prøveafstemning på lørdag og er på vej til at klare kongressen inden udgangen af ​​næste uge over enstemmig republikansk opposition, vil opfylde nogle længe søgte demokratiske prioriteter, hvilket giver partiet og præsident Biden en sejr, der går ind i midtvejsperioden kongresvalg. Med næsten 400 milliarder dollars i klima- og energiforslag er det den største enkeltstående føderale investering i bestræbelserne på at bremse opvarmningen af ​​planeten – “intet at nyse af,” indrømmede Mr. Sanders.

Det ville også udvide udvidede Affordable Care Act-tilskud og foretage ændringer i skattelovgivningen, der skulle gøre det mere retfærdigt. Og lovgivningen ville overdrage medicinalindustrien et bemærkelsesværdigt nederlag ved at tillade Medicare, for første gang i sin historie, at forhandle priserne på receptpligtig medicin direkte med lægemiddelproducenter, hvilket potentielt kan spare nogle ældre amerikanere for tusindvis af dollars hvert år.

“Det amerikanske folk er på vores side,” proklamerede senator Chuck Schumer, demokrat fra New York og flertalslederen, på en pressekonference fredag. “Det amerikanske folk ved, at vi har skubbet disse prioriteter, og de støtter overvældende det, demokraterne gør.”

Men foranstaltningen har ikke nogen af ​​forslagene om at investere i offentlig uddannelse og udvide nationens sikkerhedsnet for forældre ved at tilbyde børnepasning, betalt orlov eller en månedlig betaling til de fleste familier med børn.

Siddende i et konferencelokale i fredags, tikkede Mr. Sanders – som havde presset på for at bruge så meget som $6 billioner – gennem nogle af disse udeladelser, hvilket karakteriserede de fleste dele af lovgivningen som beskedne skridt fremad. Han er gået til senatgulvet i de seneste dage for at beskrive sin forfærdelse over, hvad han ser som lovforslagets utilstrækkeligheder og har lovet at tvinge afstemninger i de kommende dage for at forsøge at fylde det op.

Der har også været tilføjelser, der har gjort progressive vrede. Mr. Manchin sikrede adskillige indrømmelser til sin kulproducerende stat og den fossile brændstofindustri, herunder skattefradrag for kulstoffangst teknologi og et krav om, at den føderale regering bortauktionerer flere offentlige farvande og jorder til boring. Han vandt også et særskilt løfte om at færdiggøre en omstridt rørledning i West Virginia.

Ms. Sinema forkastede et forslag, der havde til formål at indsnævre en skattelettelse for velhavende forretningsfolk, herunder private equity-direktører og hedgefondsforvaltere, som giver dem mulighed for at betale en meget lavere skattesats af nogle indkomster end andre skatteydere.

Mr. Schumer bemærkede fredag, at mens nogle lovgivere var skuffede over at se, at forslaget blev skrottet, var flere liberale senatorer glade for, at det var blevet erstattet i lovforslaget med en ny skat på selskabets aktietilbagekøb.

Alligevel afspejler de progressives accept af planen et væsentligt skift i deres holdning. Da demokraterne for nylig havde kontrol over Washington sidste år, havde liberale i partiet forestillet sig en transformativ indenrigspolitisk plan, der ville bruge så meget som 3,5 billioner dollars, finansieret gennem skatteforhøjelser på virksomheder og de rigeste amerikanere, til at sørge for børnepasning og forældreorlov, kysten. øge plejen til ældre og handicappede og udbygge den offentlige uddannelse.

De spændte deres muskler på afgørende tidspunkter, ved på et tidspunkt at nægte at støtte en 1000 milliarder dollars infrastrukturpakke, der var en vigtig del af hr. Bidens dagsorden, indtil de kunne være sikre på succesen med socialpolitikken og klimaplanen. Men med republikanerne solide modstandere, havde demokratiske ledere ingen plads til at manøvrere i 50-50 Senatet, hvilket gav Mr. Manchin og Ms. Sinema effektiv vetoret over pakken.

Mr. Manchin, en forsvarer af kul og olie, sagde, at han frygtede at forværre inflationen ved at overforbruge. Ms. Sinema omfavnede investeringer i kampen mod klimaændringer, men afviste planerne om at revidere skattelovgivningen og øge skattesatserne for virksomheder og de velhavende. Forhandlingerne trak ud i månedsvis, og for kun få uger siden så de ud til at have krateret, hvilket efterlod klima- og skatteforanstaltningerne gået i stå. Men i løbet af en uge kom Mr. Manchin og Ms. Sinema begge rundt efter væsentlige ændringer for at vinde dem.

Liberale sagde, at den resulterende pakke var mindre, end de ønskede, men en klar indikation af deres indflydelse på Capitol Hill og i Det Hvide Hus, hvor, de hævdede, deres stærke fortaler for et mere ambitiøst lovforslag hjalp med at forhindre planen i at skrumpe endnu mere.

“Du er nødt til at erkende, at dette er et stort skridt fremad, og dette er en enorm progressiv sejr,” sagde repræsentant Pramila Jayapal fra Washington, formanden for Congressional Progressive Caucus, i et interview. “Og det er ikke dermed sagt, at alt er en progressiv sejr.”

Foranstaltningen kan stadig ændre sig. Senatorer annoncerede fredag ​​planer om at inkludere 4 milliarder dollars til bekæmpelse af tørke i de udtørrede vestlige stater, mens Senatets embedsmænd gennemgik, om lovforslaget overholdt de mystiske krav i budgetafstemningsprocessen. Disse regler, som beskytter foranstaltningen fra en republikansk filibuster, kan fremtvinge revisioner i de kommende dage.

Billede

Kredit…Haiyun Jiang/The New York Times

Mens liberale satte deres ambitioner højt, især efter at have succesfuldt gennem den pandemiske bistandslov på 1,9 billioner dollars i marts 2021 uden republikanske stemmer, sagde nogle demokrater, at stigningen i inflationen i de seneste måneder dæmpede entusiasme for væsentligt flere føderale udgifter.

“Når vi ser tilbage, var pakken på 3,5 billioner dollars for aggressiv – jeg ved, at andre ville være uenige,” sagde senator Mark Warner, demokrat fra Virginia, i et interview. “Men når du har et 50-50 senat, var ideen om, at vi kunne ordne alt i én lov, sandsynligvis for aggressiv.”

Warner, der hjalp med at forhandle budgetplanen på 3,5 billioner dollars, der gjorde det muligt for demokraterne at begynde arbejdet med pakken og arbejdede tæt sammen med hr. Manchin og fru Sinema for at dæmpe deres bekymringer, indrømmede, at lovgivningen havde sine skuffelser. “Dette har selvfølgelig været en lang og snoet vej, men jeg synes, der er et ret godt produkt,” tilføjede han.

Liberale har især fokuseret på investeringen i klimaforandringer, og har påpeget krediteret unge aktivister og vælgere for at presse deres parti til at handle.

“Dette er en enestående mulighed – Finansudvalget har aldrig gjort noget lignende,” sagde senator Ron Wyden fra Oregon, udvalgets formand.

Demokratiske ledere sagde, at de mente, at de havde tilstrækkelig støtte fra demokraterne i begge kamre til at presse foranstaltningen igennem Kongressen i løbet af den næste uge. Som en indikation af denne tillid bad de demokratiske ledere i Huset lovgivere om at forberede sig på at vende tilbage til Washington den 12. august for endelig vedtagelse af foranstaltningen.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.