Juryen beordrer Alex Jones til at betale $45,2 millioner i Sandy Hook-sag


AUSTIN, Texas – En jury i Texas beordrede fredag ​​konspirationsteoretikeren Alex Jones til at betale forældrene til et barn, der blev dræbt i Sandy Hook-skolen i 2012, der skød $45,2 millioner i erstatning for at sprede løgnen om, at de hjalp med at iscenesætte massakren.

Juryen offentliggjorde sin beslutning en dag efter tildelingen af ​​forældrene mere end 4 millioner dollars i erstatning og efter vidneudsagn i fredags om, at Mr. Jones og Free Speech Systems, moderselskabet til hans misinformation-smuglerende medie, Infowars, var værd $135 millioner til $270 millioner.

Mr. Jones blev fundet ansvarlig sidste år for bagvaskelse af ofrenes familier, mens de spredte falske teorier om, at skyderiet havde været en del af et regeringskomplot om at konfiskere amerikanernes skydevåben, og at ofrenes familier havde været medskyldige i ordningen.

Denne uges retssag var den første af tre, der blev afgjort hvor meget Mr. Jones skylder familierne for de lidelser han har forårsaget. Nævningene drøftede i omkring fire timer, før de nåede frem til fredagens dom.

Erstatningserstatning er baseret på bevist skade, tab eller skade, og beregnes ofte ud fra den rimelige markedsværdi af beskadiget ejendom, tabt løn og udgifter, iflg. Cornell Law School. Straffeerstatning har til formål at straffe særligt skadelig adfærd og er tilbøjelige til at blive givet efter rettens skøn, og er nogle gange mange multipler af en kompensationspræmie.

Sagen, der blev afgjort i denne uge, blev anlagt af Scarlett Lewis og Neil Heslin, hvis 6-årige søn, Jesse Lewis, døde i angrebet i Newtown, Connecticut. Det var det første, der opstod fra flere retssager indgivet af ofrenes forældre i 2018 .

“Dette er en vigtig dag for sandhed, for retfærdighed, og jeg kunne ikke være mere lykkelig,” sagde fru Lewis i retssalen efter dommen.

Inden nævninge begyndte at overveje skadeserstatningen, fortalte Wesley Todd Ball, en advokat for familien, juryen, at den havde “evnen til at sende en besked, som alle i dette land og måske denne verden kunne høre.”

“Vi beder dig sende en meget, meget enkel besked, og det er: Stop Alex Jones,” sagde han. “Stop indtægtsgenereringen af ​​misinformation og løgne. Vær venlig.”

Mr. Ball havde bedt juryen om en straffeskadeerstatning på omkring 146 millioner dollars, ud over de 4 millioner dollars i kompenserende erstatning, der blev tildelt torsdag.

Billede

Kredit…Poolbillede af Briana Sanchez

Hvor meget hr. Jones rent faktisk skal betale i erstatning, vil helt sikkert blive genstand for yderligere retssager. Texas-lovgivningen begrænser den strafferetlige erstatning til to gange den kompenserende erstatning plus $750.000.

Men Mark Bankston, en advokat for Mr. Heslin og fru Lewis, fortalte journalister torsdag, at spørgsmålet sandsynligvis vil ende for Texas Supreme Court, og juridiske eksperter sagde, at der var uenighed om kaskettens grundlovlighed.

Mr. Jones’ advokat, F. Andino Reynal, sagde, at straffen i sidste ende ville blive reduceret til $1,5 millioner.

Mr. Jones mener, at “det første ændringsforslag er under belejring, og han ser frem til at fortsætte kampen,” sagde Mr. Reynal efter dommen.

Efter juryprisen banede dommer Maya Guerra Gamble også vejen for endnu et skridt, der kunne vise sig at være problematisk for Mr. Jones.

Familiens advokater havde under retssagen afsløret, at Mr. Jones’ team havde sendt dem, tilsyneladende utilsigtet, en enorm cache med data fra Mr. Jones’ mobiltelefonog fredag ​​sagde dommer Gamble, at hun ikke ville stå i vejen for advokaterne for Mr. Heslin og fru Lewis at levere beskederne til retshåndhævelse og House 6. januar udvalget.

Komiteen har stævnet Mr. Jones i sin undersøgelse af hans rolle i at hjælpe med at planlægge pro-Trump-rallyet i Washington den 6. januar 2021, der gik forud for angrebet på Capitol.

I Sandy Hook ærekrænkelsessagerne er en retssag om erstatning i en anden af ​​sagerne planlagt til at begynde næste måned i Connecticut, men den kan blive forsinket på grund af en indgivelse af konkurs sidste uge af Free Speech Systems. Advokater for familierne kritiserede flytningen som endnu et forsøg af Mr. Jones for at beskytte sin rigdom og unddrage sig dom.

Texas-sagen tillod sagsøgerne at introducere vidnesbyrd om Mr. Jones’ rigdom og driften af ​​hans virksomheder, som ud over at bære hans udsendelser tjener penge ved at sælge varer.

Bernard Pettingill Jr., en retsmedicinsk økonom og tidligere økonomiprofessor ved Florida Institute of Technology, vidnede fredag ​​som vidne for Mr. Heslin og Mrs. Lewis, at Mr. Jones “er en meget succesfuld mand.”

Infowars havde i gennemsnit $53,2 millioner i årlig omsætning mellem september 2015 og december 2018, sagde Mr. Pettingill. Siden er der sket en “dejlig sund stigning” i virksomhedens omsætning, herunder fra salg af overlevelsesvarer og kosttilskudog det indbragte næsten 65 millioner dollars sidste år, sagde han.

På et tidspunkt betalte Mr. Jones sig selv i gennemsnit 6 millioner dollars om året, sagde Mr. Pettingill.

I sin konkursansøgning rapporterede Free Speech Systems 14,3 millioner dollars i aktiver pr. 31. maj med 1,9 millioner dollars i nettoindtægt og næsten 11 millioner dollars i produktsalg. Free Speech Systems havde også næsten 79,2 millioner dollars i gæld, 68 procent af det i form af en seddel til PQPR Holdingsen enhed, der navngiver Mr. Jones som manager.

Sidste år, efter at Mr. Jones blev dømt som standard ansvarlig i Sandy Hook-sagerne, begyndte han at sende $11.000 om dagen til PQPR, sagde Mr. Pettingill.

Det “gigantiske” lån fra PQPR, et shell-selskab uden nogen ansatte, er faktisk Mr. Jones “bruger den seddel som en clawback for at betale sig selv tilbage,” sagde Mr. Pettingill, selvom Mr. Jones’ advokat insisterede på, at PQPR er en rigtig virksomhed . En anden tone er indstillet til at modnes, når Mr. Jones er 74 (han er nu 48).

Mr. Pettingill sagde, at han havde formået at spore ni private Jones-associerede virksomheder, men var nødt til at samle informationer sammen, delvist fordi Mr. Jones’ team modsatte sig opdagelsesordrer.

“Vi kan ikke rigtig sætte en finger på, hvad han lever af, hvordan han rent faktisk tjener sine penge,” sagde han.

“Hans organisationsdiagram er et omvendt T, hvilket betyder, at alt flyder til Alex Jones. Alex Jones tog alle de store beslutninger, og jeg tror, ​​Alex Jones ved, hvor pengene er,” sagde Mr. Pettingill. “Han kan sige, at han er i stykker, han har ingen penge, men vi ved, at det ikke er korrekt.”

Mr. Reynal, Mr. Jones’ advokat, sagde i sin afsluttende erklæring fredag, at “vi fik ingen beviser for, hvad Alex Jones faktisk har i dag, vi fik ikke noget af det, FSS har i dag, hvilke penge de har, hvilke aktiver de skal betale.”

Mr. Jones og medarbejdere som f.eks Genesis Communications Networksom hjalp med at syndikere hans show i årtier, har hævdet at være nede på den økonomiske tråd, ved at bruge ærekrænkelsessagerne som en mulighed for at tigge fans om donationer.

Mr. Jones har klaget over, at hans indtægter faldt, efter at han var det spærret fra store sociale medieplatforme i 2018. Mr. Bankston trak tilbage i retten onsdag: “Nå, efter din deplatforming bliver dine tal ved med at blive bedre,” sagde han.

Efter dommen i fredags understregede fru Lewis vigtigheden af, at hun havde fået en mulighed under retssagen at konfrontere Mr. Jones direkte i retssalen tidligere på ugen.

“Jeg blev nødt til at se ham ind i øjnene, og jeg fik fortalt ham, hvilken indflydelse hans handlinger havde på mig og min familie og ikke kun os – alle de andre Sandy Hook-familier, alle de mennesker, der bor i Sandy Hook, og så ringvirkningen, der det havde i hele verden,” sagde hun. “Det var et lindrende øjeblik for mig.”

Det var også vigtigt, sagde hun, at Mr. Jones så en video, der blev præsenteret i retten, af Jesse i live, der løb gennem en mark. “Jeg tror, ​​han er blevet straffet,” sagde hun om Mr. Jones. “Jeg tror, ​​han er blevet holdt ansvarlig, og jeg håber, at han virkelig tager dette til sig, for i sidste ende er kærlighed et valg, og det, han lægger ud med – løgne, had – det er også et valg.”

Elizabeth Williamson rapporteret fra Austin, Tiffany Hsu fra San Francisco og Michael Levenson fra New York.

Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.