Californiens regulator beskylder Tesla for falsk reklame for autopilot


Californiens afdeling for motorkøretøjer har anklaget Tesla for falsk reklame for sin driver-assistance-teknologi i to klager, der kan påvirke virksomhedens evne til at sælge biler i staten.

Agenturet sagde, at Tesla havde vildledt kunder ved i reklamer at hævde, at køretøjer udstyret med dens autopilot- og fuld selvkørende evne-programmer var autonome. Hvis agenturets klager til statens Office of Administrative Hearings lykkes, kan Teslas licenser til at fremstille og sælge køretøjer i Californien blive suspenderet eller tilbagekaldt.

Tesla “fremsatte eller spredte udsagn, der er usande eller vildledende og ikke baseret på fakta, i reklamer for køretøjer som udstyret eller potentielt udstyret med funktioner til avanceret førerassistance (ADAS),” sagde agenturet i sine klager, som blev indgivet d. 28. juli.

Los Angeles Times rapporteret tidligere om agenturets klager, som er adskilt fra dets gennemgang af Teslas køretøjsdesign og teknologiske evner.

Teslas administrerende direktør, Elon Musk, og en virksomhedsadvokat reagerede ikke umiddelbart på en anmodning om kommentar fredag ​​aften.

I markedsføringsmateriale på sin hjemmeside sagde Tesla, at dens chaufførassistanceteknologi var i stand til at udføre ture “uden handling påkrævet af personen i førersædet.” På trods af Teslas ansvarsfraskrivelse om, at programmerne “kræver aktivt førerovervågning”, var påstanden og andre falske og vildledende, sagde agenturet.

Tilgængelig siden 2015, Autopilot er et system, der kan styre, bremse og accelerere virksomhedens biler på egen hånd. Men den er hovedsageligt designet til brug på motorveje, og virksomhedens dokumentation kræver, at chauffører holder hænderne på rattet og tager kontrol over bilen, hvis systemet skulle fejle.

Dens navn er lånt fra luftfartssystemer, der tillader fly at flyve selv under ideelle forhold med begrænset pilotinput. Med det nuværende system vil bilen frakoble autopiloten, hvis chaufførerne ikke konsekvent holder hånden på rattet.

For et ekstra gebyr, som kan være så højt som $12.000, kan bilejere købe fuld selvkørende, et system, der udvider autopilotens muligheder.

For den typiske køber er de tilføjede funktioner minimale. Når de f.eks. bruges på bygader, standser bilen ved rødt lys, men den kører ikke videre efter grønt lys, medmindre føreren griber ind.

I maj sagde hr. Musk, at omkring 100.000 fuld-selv-kørende købere havde adgang til en “beta”-testversion af tjenesten, der kunne navigere i byens gader mere omfattende – mens chaufførerne fortsatte med at holde hænderne på rattet, hvis noget skulle gå galt. Han sagde også, at Full Self-Driving ville være “funktion komplet” ved udgangen af ​​året og tilgængelig for omkring en million bilejere.

I slutningen af ​​2015, året Autopilot debuterede, begyndte Mr. Musk at sige, at Teslaer ville køre selv inden for to år. I årene efter har han gentagne gange hævdet, at en sådan evne kun var et år eller to væk.

“Der er bare så mange falske daggry med selvkørende,” sagde han i maj. “Du tror, ​​du har styr på problemet, og så – nej – det viser sig, at du lige har ramt et loft.”

National Highway Traffic Safety Administration, landets førende autosikkerhedsregulator, er undersøger autopilot efter at være blevet opmærksom på 35 nedbrud, der involverede systemet, heraf ni, der resulterede i 14 dødsfald. Dens undersøgelse dækker 830.000 køretøjer solgt i USA og vil se på fuld selvkørende såvel som autopilot.

Tesla har indtil næste fredag ​​til at bestride eller på anden måde svare på anklagerne fra California Department of Motor Vehicles.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.