Amazon køber Maker of the Roomba for 1,7 milliarder dollars


Hej Alexa, bed Roomba om at støvsuge soveværelset.

Amazon meddelte fredag, at det havde nået til enighed at købe iRobot Corp., producenten af ​​Roomba-robotstøvsugeren, for 1,7 milliarder dollar, hvilket tilføjer dets voksende liste af smarte hjem-produkter.

“Vi ved, at det er vigtigt at spare tid, og gøremål tager kostbar tid, som bedre kan bruges på at gøre noget, som kunderne elsker,” sagde Dave Limp, senior vicepræsident for Amazon Devices, i en erklæring, hvor han annoncerede købet.

Amazon vil erhverve iRobot, inklusive dets gæld, for $61 per aktie i en kontant transaktion, ifølge erklæringen. Købet ville være Amazons fjerdestørste opkøb, efter at virksomheden købte Whole Foods for 13,7 milliarder dollars i 2017 og filmstudiet MGM for 8,5 mia sidste år. Sidste måned annoncerede Amazon et indtog i medicinske tjenester med en aftale om bruge $3,9 milliarder på at erhverve One Medicalen kæde af primære klinikker rundt om i USA.

Roomba og iRobots andre rengøringsenheder, herunder robotmopper og luftrensere, slutter sig til en portefølje af Amazon-ejede smarte hjemmeenheder, der inkluderer Ring-dørklokker og Alexa, Amazons virtuelle assistent og højttaler. iRobot laver også en pædagogisk robot kaldet Root, der giver børn mulighed for at eksperimentere med kodning.

Roomba ramte første gang beskidte gulve i 2002, til glæde for dovne mennesker og kæledyrs fornøjelse, især katte. New York Times beskrev det som “let, effektivt og sjovt” og et produkt, der hurtigt blev “medlem af husstanden”.

Den tidlige version på $200 kæmpede rundt om hjørner og stoleben og faldt endda ned af trapper. Men 20 år senere kan Roomba j7 ifølge virksomheden genkende over 80 almindelige genstande (inklusive ledninger og kæledyrsaffald), vender tilbage til havnen, når dens gøremål er afsluttet, og tømmer derefter sig selv. Den dyreste mulighed sælges for $999,99.

Mens iRobot er bedst kendt for sit omstrejfende rengøringsudstyr, suger teknologien, der driver disse værktøjer, også masser af rumlige data op, der bruges til at kortlægge brugernes hjem. Nogle digitale rettighedsgrupper har udtrykt bekymring at disse data kunne hjælpe virksomheder som Amazon med at finde ud af information om størrelsen af ​​boliger og endda deres indhold, helt ned til brandet.

iRobot rapporterede $255,4 millioner i omsætning i andet kvartal af 2022, et fald på 30 procent i forhold til det foregående år. Amazon rapporterede 121,2 milliarder dollars i omsætning i andet kvartal, en stigning på 7,2 procent i forhold til året før men lidt ned fra de 7,3 pct omsætningsvækst det rapporterede i første kvartal i år. Det var Amazons langsomste vækst i mere end to årtier, efter at virksomheden begyndte at komme ned fra dets høje pandemiske krav.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.