Republikanere bør betale en politisk pris for abortforbud


Retten til abort er beskyttet i Kansas State Constitution og på tirsdag, et afgørende flertal af vælgerne holdt det der. Halvtreds-ni procent af Kansans, der gik til stemmeurnerne, stemte for at afvise en forfatningsændring, der ville have åbnet døren for fuldstændige abortforbud af den slags, der findes i nabostater som Missouri og Oklahoma.

Det, der gør dette endnu mere slående, er det faktum, at Kansas er en af ​​de mest pålidelige republikanske stater i landet. Donald Trump vandt i præsidentvalget i 2020 med mere end 56 procent af stemmerne. Tre af dets fire repræsentanter i huset er republikanere, og dets to republikanske senatorer, Jerry Moran og Roger Marshall, er blandt de mest konservative i senatet.

Anti-abortaktivister var sikre på, at de ville lykkes. De har i stedet taget et ødelæggende slag for deres projekt.

Det er svært at overvurdere betydningen af ​​dette nederlag. Afstemningen i Kansas er første gang, abort har været på stemmesedlen siden højesterets dom i Dobbs v. Jackson Women’s Health, som omstødte Roe v. Wade. Det er første gang, nogen vælgere har haft chancen for at tage stilling til nye abortrestriktioner, og resultatet er en fantastisk sejr for Kansans og amerikanere, som mener, at retten til abort er en uløselig del af vores frihed under forfatningen.

Hvis det ikke allerede er indlysende, at Dobbs har urolig amerikansk politik, gør afstemningen i Kansas det klart. Republikanerne kan stadig vinde Huset og endda Senatet i november. Men den rene upopularitet ved abortforbud – såvel som de monstrøse konsekvenser for kvinder i stater, der har forbudt abort – er en tung vægt om halsen på hele det republikanske parti.

Opgaven for det nationale Demokratiske Parti er at gøre den vægt endnu tungere. Og til dette har de modellen fra Kansas, hvor pro-choice-aktivister gik i offensiven mod restriktionister. De tegnede en skarp kontrast mellem deres mål og deres modstanderes og gjorde abortrettigheder til et levende spørgsmål for vælgerne.

Republikanerne ønsker ikke at kæmpe på denne græstørv – se den umiddelbare kampagne at bagatellisere virkningen af ​​Dobbs i kølvandet på kendelsen – hvilket er så meget desto større grund for demokraterne til at få dem til at gøre det.


Jeg havde ikke en klumme i denne uge! Jeg gjorde dog andre ting. Jeg deltog Left Anchor-podcasten på The American Prospect (min journalistiske alma mater) for at diskutere højesteret, forfatningen og hvordan man tager begge dele tilbage fra den politiske højrefløj.

Jeg optog også en kort video for Criterion Channel, hvor jeg udforskede karrieren for den afdøde, store skuespiller Yaphet Kotto.


Annie Lowrey om graviditet og moderskab for The Atlantic.

Jennifer L. Morgan om slaveri og reproduktive rettigheder for African American Intellectual History Society.

Et interview fra 1978 med manuskriptforfatter-instruktør Paul Schrader på hans debutfilm, “Blue Collar.”

Gaby Del Valle om “miljønativisme” for magasinet The Nation.

Monica Potts om republikanere og ægteskab af samme køn for FiveThirtyEight.

Udskriften af Vin Scullys radioopkald fra den niende omgang af Sandy Koufax’ perfekte kamp fra 1965 mod Chicago Cubs.


Feedback Hvis du nyder det, du læser, kan du overveje at anbefale det til dine venner. De kan tilmelde sig her. Hvis du vil dele dine tanker om et emne i denne uges nyhedsbrev eller om nyhedsbrevet generelt, så send mig en mail på jamelle-newsletter@nytimes.com. Du kan følge mig på Twitter (@jbouie), Instagram og TikTok.


Billede

Jeg er stor fan af Beastie Boys, og da jeg så dette vægmaleri, sidste gang jeg var i New York, var jeg nødt til at tage et billede.


Min søn er blevet noget af en iskender og efterspørger ofte forskellige varianter af is at lave derhjemme. I denne uge lavede vi jordbæris efter en opskrift fra David Lebovitz’ bog, “Den perfekte scoop.” Her er opskriften og, fair advarsel, du skal bruge en ismaskine for det.

ingredienser

  • 1 pund friske jordbær, skyllet og afskallet

  • ¾ kop granuleret sukker

  • 1 spsk vodka eller anden spiritus

  • 1 kop fuldfed creme fraiche

  • 1 kop tung fløde

  • et skvat frisk citronsaft

Vejbeskrivelse

Skær jordbærrene i skiver og smid dem i en skål med sukker og vodka, mens du rører, indtil sukkeret begynder at opløses. Dæk til og lad stå ved stuetemperatur i en time under omrøring af og til.

Puls jordbærrene og deres væske med creme fraiche, tung fløde og citronsaft i en blender eller foodprocessor, indtil de er næsten glatte, men stadig lidt tykke.

Stil på køl i en time, og frys derefter i din ismaskine i henhold til producentens anvisninger.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.