SEC har udsendt en stævning til Archegos, firmaet på 10 milliarder dollar, der kollapsede spektakulært.


Advokater fra Securities and Exchange Commission har forkyndt stævning Archegos Capital Management, familieinvesteringskontoret på 10 milliarder dollars, der pludselig kollapsede i marts og vaklede aktiemarkedet, da dets tab genklangede gennem bankindustrien.

Stævningen blev forkyndt for firmaet i de sidste par uger, ifølge en person, der var bekendt med sagen, og som ikke havde tilladelse til at tale offentligt.

Udstedelsen af ​​en stævning er ikke særlig overraskende. Advokater fra SEC, USA’s advokatkontor i Manhattan og Commodity Futures Trading Commission har undersøgt Archegos ‘sammenbrud siden dets store satsninger på et lille antal aktier hurtigt opklaret for syv måneder siden. Alligevel markerer stævningen overgangen til en formel undersøgelse.

En talsmand for SEC nægtede at kommentere undersøgelsen, hvilket var første gang rapporteret af Bloomberg. En talsmand for Archegos nægtede at kommentere.

Efterforskere fokuserer hovedsageligt på, om Archegos grundlægger, Bill Hwang, vildledte bankerne, hvorigennem han investerede i sofistikerede derivater om den risiko, han tog på sit firma, ifølge den person, der kender sagen. SEC menes også at undersøge, om Archegos overtrådte reguleringsregler, der ville have krævet, at virksomheden havde oplyst nogle af sine store aktiepositioner, sagde personen.

I optrædener for kongressen har Gary Gensler, SEC’s formand, sagt, at Archegos handelsdebakel afslørede huller i lovkravene til investeringsselskaber og letregulerede familiekontorer, når det kommer til at afsløre store positioner i derivater.

Archegos kollaps var særlig smertefuld for Credit Suisse, der tabte 5,5 mia. dollars, hvilket udløste en større rystelse i ledelsen. En rapport fra et advokatfirma ansat af bankens bestyrelse fandt “grundlæggende svigt i ledelse og kontrol” i banken.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *