Hej, Joe, giv det ikke en chance


WASHINGTON – Ruth Bader Ginsburg er en advarende fortælling.

Hun gik glip af tidspunktet for at forlade scenen og ignorerede venlige skub fra demokrater og bønner fra Obama-allierede. Hun blev forelsket i sit sene image som et hipt kulturelt ikon: “Notorious RBG”, den otteårige kræftoverlever, der kunne holde 30 sekunders planker. Hun troede, hun var den uundværlige person, og det endte i katastrofe. Hendes død åbnede døren til den mest konservative domstol i næsten et århundrede. Hendes efterfølger, en religiøs ildsjæl lige ud af “The Handmaid’s Tale”, sletter Justice Ginsburgs resultater med hensyn til kvinders rettigheder.

Tidspunktet for din exit kan bestemme din plads i historiebøgerne.

Dette er noget, Joe Biden bør huske på, da han rider på toppen af ​​succes. Hans inderkreds, irriteret over historier om bekymringer over hans alder og upopularitet, vil sige, at denne sejrsrække giver Biden impulsen til at løbe igen.

Det modsatte er sandt. Det skulle give ham selvtillid til at forlade, sikker på, at han har sat sit præg.

Med hjælp fra Chuck og Nancy har præsident Biden haft en kaskade af lovgivningsmæssige resultater om teknisk fremstilling, våben, infrastruktur – og forhåbentlig snart, klima og receptpligtig medicin – som bekræfter hans løfter, da han stillede op. Det er ægte præstationer, som demokraterne har jagtet i årtier, og de vil påvirke kommende generationer. I mandags galede han fra balkonen ud for Det Blå Rum over dronedrabet på den onde Ayman al-Zawahri, Al Qaedas øverste leder, som hjalp med at planlægge massakrerne den 11. september. I fredags kom han ud igen for at prale med overraskende jobtal.

På trods af alle forventninger har præsidenten ændret fortællingen. Før var riffet, at han var for old school og afhængig af sine tværpolitiske forhold i Senatet. Nu er old school cool. Den gamle fyr i flyverne har vist, at han kan få tingene gjort, ofte med bipartistøtte.

Men dette er tidspunktet for Biden til at beslutte, om alt dette er brændstof til en genvalgskampagne, når han bliver 81 (82 på indvielsesdagen), eller en arv at hvile på.

Han kunne tage afsted på højkant, vel vidende at han har indfriet sine løfter om fremskridt og genskabt anstændighed til Det Hvide Hus. Han fungerede som balsam for den bombastiske Donald Trump. I løbet af de næste to år kunne han få mere af det, han vil have, og derefter træde til side. Det ville være selvudslettende og patriotisk, en skarp kontrast til den selvoptagede og forræderiske Trump.

Han tilbød sig selv som en flugt fra Trump og Trumpisme, en måde at hjælpe os med at finde ud af efter en bedragerisk og hallucinerende regeringstid. Så blev han og hans team revet med og begyndte urealistisk at caste ham som en FDR med en storslået vision om at genskabe den sociale kontrakt. Bidens mission var ikke at være en visionær, men at være en beroligende kraft for et land, der desperat trænger til beroligelse, og en bro til den næste generation. Så han er en logisk engangsmand, og det holder ham tro mod hans højsindede pointe: Hvad har landet egentlig brug for?

Landet har virkelig brug for at undvige et comeback af Trump eller fremkomsten af ​​den modbydelige Ron DeSantis. Der er en voksende følelse i det demokratiske parti og i Amerika, at dette vil kræve nyt blod. Hvis præsidenten gjorde sine planer klare nu, ville det give demokraterne en chance for at sortere gennem deres meh-felt og give tid til en frisk, inspirerende kandidat at dukke op.

Normalt svækker det dig at være en halt and. Men i Bidens tilfælde kunne det styrke ham. Vi lever i et Washington, hvor folk alt for ofte sætter magt over princippet. Så mange republikanere har opført sig grotesk af frygt for, at Trump vil vende sig mod dem. Så handlingen med at forlade kunne løfte Biden og befri ham fra typisk genvalgspres, så han og hans team kunne gøre, hvad de mente var rigtigt i stedet for, hvad der var politisk hensigtsmæssigt.

Det ville også tage dampen ud af, hvad der helt sikkert vil være republikanske forsøg på at anklage ham, hvis de genvinder Parlamentet og gør ham mindre til et mål for deres grimme angreb på hans alder og evner. De næste to år kan blive helvedes, hvor republikanerne river Biden ned og nægter at gøre noget, der kunne ses som gavnligt for ham.

Bidens rådgivere mener, at hvis du bare ignorerer aldersspørgsmålet, vil det gå væk. Men det er allerede et varmt emne i fokusgrupper og en understrøm i demokratiske kredse, da lovgivere er pressede til at svare på, om de mener, at Biden bør stille op igen eller ej. (Axios har startet en løbende opgørelse.)

Det er farlige tider – med inflation, der gør ondt på os, vejret dræber os, Ukraine-krigen sliber, Kinas spændinger i kog, kvinders rettigheder på spil, og valgbenægtere ved CPAC, hvor Viktor Orbán spyr fascistisk galde ud til et vildt entusiastisk publikum. Det kunne være bedst at have en præsident frigjort fra de sædvanlige politiske begrænsninger.

The Times er forpligtet til at publicere en mangfoldighed af bogstaver til redaktøren. Vi vil gerne høre, hvad du synes om denne eller nogen af ​​vores artikler. Her er nogle Tips. Og her er vores e-mail: letters@nytimes.com.

Følg The New York Times Opinion sektion på Facebook, Twitter (@NYTopinion) og Instagram.

Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.