Brand på cubansk olieanlæg efterlader snesevis sårede, hundreder evakueret


HAVANA – Lynet ramte et råolielager på Cubas nordlige kyst og antændte en brand, der lørdag havde efterladt snesevis af mennesker såret, 17 brandmænd savnet og foranlediget evakueringen af ​​omkring 800 mennesker, ifølge myndighederne.

Billeder af branden ved Matanzas Supertanker Base i Matanzas-provinsen, 60 miles øst for Havana, hovedstaden, blev delt af det cubanske energiministerium på sociale medier og viser enorme flammer, der stiger op fra anlægget, med røgfaner, der sortner himlen.

Militære helikoptere blev set forsøge at slukke infernoet, da snesevis af brandmænd skyndte sig til stedet.

Branden begyndte ved den ene olietank under et tordenvejr fredag ​​aften, ifølge statslige nyhedsmedier, og spredte sig til en anden tank tidligt lørdag morgen. Tanken blev anslået til at rumme omkring 52.000 kubikmeter brændselsolie eller over 13 millioner gallons.

Lørdag eftermiddag var der ingen rapporterede dødsfald, men 77 mennesker var blevet indlagt, ifølge Matanzas regeringsembedsmænd. De 17 brandmænd forsvandt efter sigende lørdag morgen, lige da den anden tank eksploderede omkring kl

Basen, som lagrer olie til energiproduktion, ligger i nærheden af ​​et af Cubas primære kraftværker. Allerede nu kæmper den caribiske ø med udbredte strømafbrydelser som følge af kronisk brændstofmangel og en skrantende infrastruktur, der har hårdt behov for vedligeholdelse.

Mens lyset for det meste holdes tændt i hovedstaden, i de cubanske provinser, hvor ni af landets 11 millioner mennesker bor, er timelange strømafbrydelser blevet en opslidende del af hverdagen de seneste måneder. Og mangel på diesel har fået bilister til at stå i kø i dagevis.

“Det er et strukturelt problem med Cubas elektriske kraftsystem, som har fungeret i over 40 år uden planlagt kapitalvedligeholdelse,” sagde Jorge Piñon, en energiekspert ved University of Texas, Austin. “Det sætter en risiko for et totalt sammenbrud af systemet uden nogen kortsigtet løsning.”

Landets største protester i årtier var foranlediget sidste år til dels af strømafbrydelser, samt mangel på mad og medicin i landet, hvis økonomi er blevet hårdt ramt af både pandemien og amerikanske sanktioner.

Præsident Miguel Díaz-Canel fra Cuba besøgte lørdag det berørte område sammen med landets premierminister, Manuel Marrero Cruz, på besøg på hospitaler og mødes med de sårede.

“Daggry vil være lang og fyldt med angst, som det var i aftes,” sagde hr. Díaz-Canel på Twitter. “Der er ingen præcedens for en brand af denne størrelsesorden ved Supertanker Basen.”Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.