Rangers, djævle og øboere alle på udkig efter bedre dage


Det er 47 km fra Elmont, NY, til Newark, og i denne lille korridor i USA findes tre af NHL’s 32 hold: Djævlerne, Rangerne og øboerne, der snart flytter til Elmont fra deres knirkende Long Island -hjem i Uniondale.

Med denne overflod af hockey-næsten 10 procent af NHL-bør New York hovedstadsområde være hockey-gal. Men hockey og Big Apple og omegn har til tider haft et problematisk forhold, og det har været en af ​​disse tider.

Rangers? De har savnet slutspillet tre af de sidste fire år. De hejste sidst Stanley Cup i 1994 og sluttede en 54-årig tørke og druknede de grimme øboere, der plejede at synge “1940!” for at mindes Rangers ‘tidligere mesterskab.

Djævlerne? Deres arv er i bakspejlet, efter at have undladt at nå slutspillet i otte af de sidste ni år efter at have tabt finalen i 2012, og har lidt tre lige tabende sæsoner. Det er ret en comedown fra et hold, der erobrede tre Stanley Cups, deres sidste i 2002-3 sæsonen.

Øboerne? Ikke dårligt. Et playoff-hold de sidste tre kampagner og stadig indehavere af en imponerende rekord: De er det sidste store nordamerikanske sportshold, der har vundet fire lige mesterskaber, som de lukkede i sæsonen 1982-83.

Billede

Kredit…Jason Szenes til The New York Times

Det, der også har gjort rekorden ekstra speciel, er, at de 10 år tidligere ved deres grundlæggelse samlede de fleste tab af ethvert hold i NHL -historien.

Nu er der et stort ødemark med ødelagte pinde, beskidte håndklæder og uskarpede skøjter, der strækker sig fra Long Island til Midtown Manhattan til New Jersey. Tag djævlene. I deres nuværende frustration på ni år har deres fans derhjemme set dem vinde knap halvdelen af ​​deres kampe-cirka 55 procent. Ikke meget bedre på den anden side af Hudson, hvor Rangers har givet Madison Square Garden -fans en sejr 55 procent af tiden i de sidste fire år.

Men øboerne har klaret sig usædvanligt godt herhjemme i disse tre sidste playoff -år og fanget 71 procent af deres kampe. Det kan dog tage et stykke tid at komme i gang i denne sæson – de spiller deres første 13 kampe på udebane og er først i deres nye arena sidst i november. Øerne er et ret godt vejhold, der har fanget omkring 55 procent af deres udekampe i løbet af de sidste tre år. De kunne afslutte sæsonen stærkt, da 41 af deres sidste 69 kampe er hjemme, og deres fans allerede har købt 15.000 sæsonkort.

Billede

Kredit…Barton Silverman/The New York Times

Det må være en mærkelig følelse at være et New York- eller New Jersey -hold og blive buet i din egen bailiwick, hvilket er, hvad der sker, når denne trio besøger hinanden. Da øboerne blev skabt i 1972, og Rangerne besøgte dem på Colosseum, var brølet for Rangers højere end for øerne. Hockey -fans på Long Island var trods alt vokset op som Ranger -tilhængere. Nu kan Islander -fans naturligvis ikke tåle Rangers. Ideen om at blive buet ikke langt fra, hvor du spiller, er usædvanlig. Man kan ikke forestille sig, at Bruins bliver buet, hvis de tog til Wellesley, 16 miles fra Boston.

Hvordan er det at optræde for alle tre hold? Elleve spillere kan gøre den påstand, og John Vanbiesbrouck, en målmand, var langt den bedste.

“Det er helt sikkert mærkeligt,” sagde Vanbiesbrouck, 58, da han blev spurgt om at være en gæstespiller kun få kilometer fra hans hjemmebase. “Hvert hold håndterede sig selv forskelligt.”

Han mindede om forskellene mellem arenaerne – Nassau Coliseum var “et svært sted at spille, meget voldsomt publikum. The Devils havde ikke et stort antal fans, der var anti-Ranger. ”

Vanbiesbrouck, en Vezina Trophy -vinder i 1986 som ligaens bedste målmand, da han var med Rangers, er nu assisterende administrerende direktør med ansvar for globale anliggender for USA Hockey. Det meste af hans karriere blev brugt med Rangers – ni hele sæsoner med start i 1983. Derefter spillede han for Florida Panthers og Philadelphia Flyers, før han vendte tilbage til New York – denne gang for øboerne i 2001. Senere samme sæson blev han byttet til Djævle, for hvem han spillede et ekstra år.

“Jeg vil sige, at djævlene og øboerne helt sikkert har en rivalisering med Rangers, men ikke så meget indbyrdes,” sagde han. “Rivaliseringer er bygget på slutspillet, og Rangers har haft episke kampe i slutspillet med begge hold.”

Rangers fortsætter i disse dage deres søgen efter stabilitet: Gerard Gallant bliver deres 11. træner, siden de erobrede Stanley Cup i 1994.

Djævlerne har haft endnu flere omvæltninger: Lindy Ruff, der overtog sidste sæson, er klubbens 14. træner, siden han vandt pokalen i 2003. Hans resumé er dog imponerende.

Og Øboere? Selvom de bliver ved med at skifte ejer, har de været den mest stabile franchise af de tre, hvad angår cheftræner og opbygning af momentum på isen. Barry Trotz har været bag bænken i de sidste tre sæsoner-den 16. træner siden holdets sidste mesterskab i 1983 (Al Arbor, deres pokalvindende træner der døde i 2015, kom tilbage to gange).

Billede

Kredit…Chang W. Lee/The New York Times

Hockey i New York -området er stadig i bevægelse, nu hvor øboerne, der løb til Brooklyn, er tilbage på Long Island og snart er i deres nye hjem. Det minder om den vanskelighed, som skaberne af disse tre hold simpelthen havde med at give deres hockeyklubber et navn. Lad os se det i øjnene – at navngive et hockeyhold i Metropolitan New York kommer ikke så naturligt, som f.eks. At navngive Toronto -holdet Maple Leafs eller Montreal Canadiens eller Vancouver Canucks. Calgary -flammerne? Nå, de startede faktisk livet i Atlanta og bevarede simpelthen kaldenavnet, Calgary havde intet at gøre med afbrændingen af ​​Atlanta under borgerkrigen.

Djævlerne var faktisk Colorado Rockies, et nomadhold, der ikke kunne få fans til deres fødested i Kansas City, Mo., eller deres adopterede hjem ude vest. Da de planlagde en flytning til New Jersey, kom spørgsmålet om et navn op. Der er en legendarisk skabning, der angiveligt bor i New Jersey Pine Barrens kaldet Jersey Devil. Dette navn blev foreslået, men djævles ejerskab frygtede, at den katolske kirke modsatte sig det, og ideen blev opgivet – for et stykke tid. Der blev indkaldt til en afstemning i hele landet med i alt 11 navne til optagelsen (inklusive “Patriots”). I sidste ende fik Devils flest stemmer.

Hvad angår Rangers, var boksepromotoren og major-domoen i Madison Square Garden tilbage i 1920’erne en fyr ved navn Tex Rickard. Så det nyoprettede hockeyhold blev Tex’s Rangers.

Øboerne? Ejerne ønskede navnet “New York.” Alle vil slå et hold fra New York, forklarede de. Plus det tilbyder indbygget marketing. Folkene og politikerne i Nassau County ønskede “Long Island” – de byggede trods alt en arena for dem. Endelig, som et nik til Long Island, blev de New York Islanders-bevarelse af storbyens anerkendelse sammen med Long Island-forbindelsen.

Nu, sidst i november, vender de igen til Long Island, når deres arena er klar. Det er sandsynligt, at fans vil hilse dem varmt, ikke som frustrerede Ranger -fans behandlede deres helte i doldrums i begyndelsen af ​​1960’erne, da en spiller sagde om bukken og slingringen fra sit hjem i forstæderne, “At spille i Madison Square Garden er som at spille i et landevejsspil. ”

Ironien ved at spille i Big Apple -omgivelserne for hockeyspillere er, at selv når de er tæt på hjemmet, er de på farten.

Billede

Kredit…Ed Mulholland/USA Today Sports, via ReutersKilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *