Tidligere “Hamilton” Cast Member -filer Diskrimineringsklager mod show


Et tidligere “Hamilton” -medlem indgav onsdag en føderal arbejdspladsklage mod showet med påstand om, at showet havde gengældt og nægtet at forny en kontrakt, efter at skuespilleren havde anmodet om et kønsneutralt omklædningsrum.

I klagen, indgivet til US Equal Employment Opportunity Commission, sagde advokater for det tidligere castmedlem, Suni Reid (der foretrækker pronomenerne de/dem), at de var sat på sidelinjen og til sidst slap i september efter at have anmodet om et kønsneutralt rum kl. Pantages Theatre i Los Angeles, hvor “Hamilton” spillede.

I den 28 sider lange klage skitserede Reid, en sort, ikke-binær performer, der har optrådt med New York, Chicago og Los Angeles-produktionerne af “Hamilton” siden 2017, flere andre tilfælde af diskrimination og chikane fra castmedlemmer og ledelse gennem årene , herunder episoder, hvor Reid sagde, at de var fysisk truet eller forsætligt og gentagne gange misbrugt.

Klagen sagde, at Reid til sidst har til hensigt at forfølge juridiske krav ved føderal domstol. Anklagelse af diskrimination og gengældelse til EEOC er en forløber for at anlægge en sådan retssag.

“Offentligt er ‘Hamilton’ et fyrtårn af mangfoldighed og ser ud til at være forpligtet til at søge social retfærdighed og harmoni,” sagde Reids advokater, Lawrence M. Pearson og Lindsay M. Goldbrum, i en erklæring. “Bag forhænget vil virksomhedens ledelse imidlertid tvinge et sort, transkønnet cast -medlem ud af, simpelthen fordi de stod op for sig selv og gik ind for en mere retfærdig arbejdsplads og derfor satte det offentlige image i tvivl.”

“Vi ser frem til at opretholde Reids rettigheder og håber, at dette er en vækkelse til teaterindustrien om de systemiske uligheder, der vedvarer selv i dens største højder,” fortsatte erklæringen.

I sin egen erklæring sagde “Hamilton” onsdag, at Reid havde været “et værdsat rollebesætningsmedlem” i årevis og sagde, at showet havde “tilbudt dem en kontrakt om at vende tilbage til ‘Hamilton’ med vilkår, der reagerer på deres anmodninger.”

“Vi benægter anklagerne i anklagen,” sagde programmet. “Vi har ikke diskrimineret eller gengældt Suni.” Under lukningen tilføjede det, “vi har givet Suni direkte økonomisk støtte, betalt for deres sundhedsforsikring og betalt for deres bolig. Vi ønsker Suni alt godt i deres fremtidige bestræbelser. ”

Reid har optrådt i ensemblet såvel som i roller som Aaron Burr, George Washington, Hercules Mulligan/James Madison og Marquis de Lafayette/Thomas Jefferson, ifølge klagen.

Det kommer, da Broadway og turnéshows arbejder på at finde fodfæste efter en langvarig pandemirelateret nedlukning. Tidligere på sommeren, da flere shows som “Hamilton” forberedte sig på at genstarte, var nogle af de mest magtfulde spillere på Broadway underskrevet en pagt løfte om at styrke branchens mangfoldighedspraksis.

Men Reids klage tegner et billede af et giftigt arbejdsmiljø på “Hamilton”, der strakte sig fra kyst til kyst.

Reid blev castet i Broadway -produktionen af ​​showet i 2017 og mødte fjendtlighed fra starten, ifølge klagen. Reid anmodede til sidst om en overførsel fra Broadway-produktionen og startede med Chicago-firmaet “Hamilton” i marts 2019, ifølge klagen, og kom offentligt ud som transseksuel og ikke-konform. De blev konstant kønsbestemt af kolleger, “til tider på en pænt fjendtlig eller ufølsom måde”, ifølge klagen.

I 2020 havde Reid begyndt at øve for Los Angeles -virksomheden, men kunne aldrig slutte sig til Los Angeles -casten på grund af lukningen, hed det i klagen.

I maj blev Reid præsenteret for en kontraktforlængelse for “Hamilton”. Omkring det tidspunkt bad de deres agent, Michele Largé, om at anmode om et kønsneutralt omklædningsrum på Pantages, som Reid og andre kunne bruge. “Hamilton” -embedsmænd rejste derefter bekymringer over indlæg, Reid havde offentliggjort på sociale medier, der beskrev racemæssige spørgsmål om showet, ifølge klagen.

Showet ville i sidste ende gå med til at oprette kønsneutrale omklædningsrum i hvert “Hamilton” -teater. Men i efteråret, efter at Reids advokater havde informeret showet om, at de havde juridiske påstande om diskrimination, fortalte showet til Reids advokater, at det “ikke længere var åbent” for at få Reid til at optræde i “Hamilton”, og at “fornyelse af deres kontrakt ikke var nogen længere en mulighed, ”stod der i klagen.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *