Putin foreslår, at Tyskland godkender Nord Stream 2 til løsning af energikrise


MOSKVA-Præsident Vladimir V. Putin skabte onsdag en forbindelse mellem løsning af Europas naturgaskrise og opnåelse af lovgivningsmæssig godkendelse for den russisk-støttede, politisk fyldte Nord Stream 2-rørledning.

Naturgaspriserne er steget de seneste måneder, og med dem europæernes varme- og elregninger. Det har kun øget Ruslands indflydelse på kontinentets energipolitik som dens største leverandør af naturgaseksport.

Hr. Putins kommentarer på en energikonference i Moskva, var de mest direkte endnu, der forbandt høje priser med godkendelse af Nord Stream 2 -rørledningen, der forbinder Rusland med Tyskland under Østersøen og er hårdt modstander af mange østeuropæiske nationer. Gas er ikke begyndt at strømme gennem den, afventende godkendelse fra myndighederne.

”Den tyske tilsynsmyndighed bør træffe denne beslutning. De har endnu ikke besluttet, ”sagde Putin til forsamlingen. ”Selvfølgelig, hvis vi kunne udvide forsyningerne langs denne rute, så kan jeg med fuld sikkerhed sige 100 procent, at spændingen på det europæiske energimarked ville falde betydeligt, og det ville naturligvis påvirke priserne. Dette er en oplagt ting. ”

Bemærkningerne syntes at understrege mistanke i Europa, hvor nogle kritikere mener, at Rusland holder ekstra naturgas tilbage fra markedet for at presse godkendelse af den nye 750-mile rørledning.

Nord Stream 2 er den seneste af flere undersøiske rør, der blev lagt af Rusland i en tiår lang strategi til at erstatte rørledninger, der løber gennem tidligere sovjet- og østblok-nationer, ved at gå rundt om dem gennem Sortehavet og Østersøen.

Hr. Putin har sagt, at de nye rørledninger er nødvendige for at erstatte aldrende infrastruktur og garantere uafbrudt service til Europa. Men de fratager også lande nogle transitgebyrer, opretter separate gasforsyningssystemer til Vest- og Østeuropa og afslører tidligere sovjetrepublikker som Ukraine til målrettede energiafbrydelser, et stærkt politisk våben.

Billede

Kredit…Odd Andersen/Agence France-Presse-Getty Images

Trump -administrationen målrettede sanktioner mod tyske virksomheder, der hjalp med at bygge rørledningen til Gazprom, det russiske energimonopol, men i august, Præsident Biden droppede USA’s trussel om at blokere den for at udglatte forbindelserne til Tyskland.

Rørledningen har også været omstridt i amerikansk politik. Senator Ted Cruz, Republikaner i Texas, har blokeret bekræftelsen af ​​snesevis af Mr. Bidens diplomatiske udnævnelser, herunder mere end 50 kommende ambassadører, for at insistere på, at præsidenten gør mere for at standse europæisk godkendelse af Nord Stream 2.

Gennemsnitlige gaspriser i Europa i efteråret har spillet i Putins hænder. Rusland, verdens største naturgaseksportør, leverer omkring 40 procent af den gas, der importeres til Europa, som i stigende grad har vendt sig til naturgas for at generere strøm, da kulbrændingsanlæg er blevet lukket ned. Efterhånden som europæiske forbrugere betaler stadig mere for elektricitet, kan deres tålmodighed over for finurlighederne i østeuropæisk sikkerhedspolitik aftage.

På konferencen, kaldet Russian Energy Week, bemærkede Putin, at regninger til forsyningsselskaber – og frustration – stiger i Europa. Naturgas er afgørende for at producere elektrisk strøm, og han sagde, at elektricitet koster omkring 10 gange mere i EU -lande end i Rusland.

Energianalytikere og virksomhedsledere siger a forskellige faktorer har drevet omkostninger op, herunder vejret, den bratte acceleration af nationale økonomier efter pandemiske restriktioner og høje priser i Kina, der fik amerikanske flydende naturgasproducenter til at sende tankskibe til Asien frem for Europa.

Som reaktion på kritik af, at Rusland forsøger at manipulere naturgasmarkederne for at vinde godkendelse til Nord Stream 2, nægtede hr. Putin enhver russisk rolle i at øge priserne. Han bebrejdede Den Europæiske Unions politikker, der tilskynder til alternative energikilder, såsom vind- og solparker. Putin påpegede også, at amerikanske eksportører af flydende naturgas havde øget forsendelser til Kina frem for at styrke forsyningerne i Europa.

Putin sagde, at Rusland havde opfyldt alle sine kontrakter om at sende gas til Europa og havde leveret mere naturgas i år end sidste år. Rusland, sagde han, er klar til at sende flere, hvis virksomheder forhandler nye aftaler med Gazprom.

“Vi øger” gasforsyningen til Europa, sagde han. »Og hvis du beder os om at øge mere, gør vi det. Vi vil stige så meget, som vores partnere beder om. ”

Rusland har øget gasforsyningen gennem det ukrainske rørledningssystem, sagde han, men kan ikke sende mere, fordi rørene er i dårlig stand. Ukrainske embedsmænd har bestridt denne påstand.

Tysklands tilsynsmyndighed har indtil begyndelsen af ​​januar til at vurdere, om Nord Stream 2 opfylder EU -regler, der forbyder producenter af naturgas at eje rørledninger, der transporterer den til kunder, et spørgsmål, der er relevant for Gazproms grad af kontrol med det europæiske energimarked.

Europa -Kommissionen skal derefter gennemgå beslutningen, der kan vare indtil maj.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *