Walgreens lukker 5 butikker i San Francisco med henvisning til ‘organiseret’ butikstyveri


En sikkerhedsvagt og en tv -reporter optog ham, men tyven var uforfærdet og raidede en Walgreens -butik i San Francisco på en cykel, en skraldespand i hånden fyldt med stjålne varer.

Millioner så på en video af det frække butikstyveri i juni, som kritikere sagde illustrerede epidemien af ​​butikstyverier, der havde forvirret detailhandlere i hele byen. Det var mindst femte gang, at manden, der senere blev anholdt på grund af en masse indbrud og tyveri, havde målrettet den pågældende Walgreens -butik på Gough Street i Hayes Valley -kvarteret, sagde myndighederne.

Nu, fire måneder senere, siger Walgreens, at den vil lukke butikken og fire andre i San Francisco i næste måned med henvisning til, hvad den beskrev som et fortsat problem med “organiseret” butikstyveri i byen.

“Organiseret detailkriminalitet er fortsat en udfordring for detailhandlere i hele San Francisco,” sagde Phil Caruso, en talsmand for Walgreens, i en e -mail onsdag. “Detailtyveri i vores San Francisco -butikker er fortsat stigende i de sidste par måneder til fem gange vores kædegennemsnit.”

Walgreens sagde, at butikkerne i San Francisco var blevet målrettet af professionelle tyve, der videresælger de varer, de stjæler, hovedsageligt via online markedspladser. Det har San Francisco Chronicle rapporteret at retshåndhævende embedsmænd har tilskrevet meget af byens detailkriminalitet til organiserede tyverieringe.

Ud over butikken på 300 Gough Street er Walgreens -lokalerne, der lukker, på 2550 Ocean Avenue; 4645 Mission Street; 745 Clement Street; og 3400 Cesar Chavez Street, oplyser virksomheden.

Walgreens repræsentanter tidligere sagde under en tilsynsråds høring i maj, at den havde lukket 17 butikker, hovedsagelig fordi tyverier havde gjort forretninger på disse steder uholdbare.

Ahsha Safaí, medlem af tilsynsrådet i San Francisco, sagde på Twitter tirsdag, at lukningen af ​​Walgreens -butikken på 4645 Mission Street ville efterlade et enormt tomrum.

“Jeg er fuldstændig ødelagt af denne nyhed – denne Walgreens ligger mindre end en kilometer fra syv skoler og har været et hæfteklammer for ældre, familier og børn i årtier,” sagde Safaí. Byen, tilføjede han, “skal handle med en hastende følelse for at reducere og afskrække antallet af hændelser med kommercielt detailtyveri.”

Billede

Kredit…Justin Sullivan/Getty Images

Walgreens sagde, at det havde øget sine “investeringer i sikkerhedsforanstaltninger” i sine butikker i San Francisco “til 46 gange vores kædegennemsnit i et forsøg på at skabe et sikkert miljø.”

Kontoret for borgmester London Breed i San Francisco reagerede ikke umiddelbart på en anmodning om kommentar onsdag.

En talskvinde for Chesa Boudin, distriktsadvokaten i San Francisco, sagde onsdag i en e -mail, at kontoret ud over at forfølge sager om tyveri havde arbejdet sammen med California Highway Patrol og ALTO, en organisation, der arbejder på at håndtere tyveri i detailhandelen.

“Vores kontor tager detailtyveri meget alvorligt, og vi har taget flere skridt i det sidste år for bedre at forebygge og retsforfølge disse forbrydelser,” sagde talskvinde, Sara Yousuf. “Sidste år arbejdede vores detailtyveri -taskforce sammen med retshåndhævende partnere i en operation, der førte til inddrivelse af mere end 8 millioner dollars i stjålne genstande.”

Fru Yousuf sagde, at byen gør fremskridt med at håndtere sådanne tyverier.

“Selvom mængden i San Francisco er lavere end i 2019, er distriktsadvokat Boudin forpligtet til hver dag at arbejde for at gøre San Francisco endnu mere sikkert,” sagde hun.

En talsmand for San Francisco Police Department henviste spørgsmål om sagen til Walgreens.

Lukningerne, der er planlagt til november, bringer antallet af Walgreens -butikker, der er lukket i San Francisco i de seneste år til 22, ifølge virksomheden. Walgreens har mere end 50 butikker i byen, rapporterede The Chronicle.

Walgreens offentliggjorde i august 2019 indlevering til Securities and Exchange Commission at det ville lukke 200 lokationer i USA som en del af et besparelsesinitiativ.

Medarbejdere i de fem San Francisco -butikker, der lukker i næste måned, vil fortsat arbejde på andre Walgreens -lokationer, og kunderne vil få deres recepter overført til nærliggende butikker, oplyser virksomheden.

Den 19. juni sagde San Francisco Police Department, at det havde anholdt manden i butikstyveri -videoen der blev optaget på Walgreens -stedet på Gough Street. Efterforskerne sagde, at de forbandt manden, Jean Lugo-Romero, 40, med en række tyverier fra købmænd i nord- og missionsdistrikterne.

Mr. Lugo-Romero står over for røveri og indbrud i forbindelse med fem separate lejligheder, hvor han målrettede Walgreens-butikken på Gough Street, herunder fire på hinanden følgende dage i slutningen af ​​maj og begyndelsen af ​​juni, sagde myndighederne.

Det var ikke umiddelbart klart, om hr. Lugo-Romero havde en advokat. San Francisco Public Defenders kontor i San Francisco reagerede ikke umiddelbart på en anmodning om kommentar onsdag.

Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *