6. januar Panelopkald Jeffrey Clark, tidligere justitsminister


WASHINGTON – Huskomitéen, der undersøgte Capitol -optøjer af 6. januar, udsendte onsdag en stævning til Jeffrey Clark, en tidligere embedsmand for justitsministeriet under præsident Donald J. Trump, der var involveret i Trumps vanvittige bestræbelser på at vælte præsidentvalget i 2020.

Stævningen søger vidnesbyrd og optegnelser fra Mr. Clark, en lidt kendt embedsmand der gentagne gange skubbede sine kolleger i justitsministeriet til at hjælpe hr. Trump med at fortryde sit tab. Panelets fokus på ham indikerer, at det uddyber sin undersøgelse af grundårsagerne til angrebet, hvilket forstyrrede en kongresmøde, der blev opfordret til at tælle valgstemmerne, der formaliserede præsident Bidens sejr.

“Det udvalgte udvalg skal forstå alle detaljerne om bestræbelser i den tidligere administration for at forsinke certificeringen af ​​valget i 2020 og forstærke misinformation om valgresultaterne,” sagde repræsentant Bennie Thompson, Demokrat i Mississippi og udvalgsformanden, i en erklæring. “Vi er nødt til at forstå Mr. Clarks rolle i disse bestræbelser på justitsministeriet og lære, hvem der var involveret på tværs af administrationen.”

Stævningen var den 19., der blev udsendt i husundersøgelsen, og den kom som panelet klar til en mulig juridisk kamp med mindst et potentielt vidne, Stephen K. Bannon, en tidligere rådgiver for Trump, der har nægtet at samarbejde. Lederne af udvalget truede i sidste uge med at anmode om strafferetlige anklager mod hr. Bannon som svar.

Onsdag sagde hr. Thompson, at panelet “forventer, at hr. Clark vil samarbejde fuldt ud med vores undersøgelse.”

Senatets retsudvalg sagde i sidste uge, at der var troværdige beviser for, at hr. Clark var det involveret i bestræbelserne på at afbryde den fredelige magtoverførselmed henvisning til hans forslag om at levere et brev til statslovgivere i Georgien og andre, der opfordrer dem til at forsinke certificeringen af ​​valgresultater.

Senatkomiteen sagde også, at Clark anbefalede at holde en pressekonference, der meddelte, at justitsministeriet undersøgte påstande om vælgerbedrageri i overensstemmelse med Trumps gentagne krav på trods af mangel på beviser for svig. Begge forslag blev afvist af ledende ledere i afdelingen.

New York Times rapporterede i januar, at Clark også diskuterede med Mr. Trump en plan om at rykke den fungerende statsadvokat, Jeffrey A. Rosen, og besidder afdelingens magt til at tvinge statslovgivere i Georgien til at omstøde resultaterne af præsidentvalget. Mr. Clark benægtede kontoen, der var baseret på regnskaberne for fire tidligere embedsmænd i Trump -administrationen, der bad om ikke at blive navngivet på grund af frygt for gengældelse.

Huspanelets stævning kræver, at Clark fremlægger optegnelser og vidner ved en aflevering den 29. oktober.

I sidste uge udsendte udvalget stævninger til arrangørerne af “Stop stjæle” -mødet, der fandt sted på Capitolens grund før volden. Panelet har udsendt stævninger til 11 andre i forbindelse med stævner samt fire allierede til Mr. Trump, som det mener var i kommunikation med ham før og under angrebet.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *