Jon Grudens afgang betyder flere problemer for Raiders


På det lavere niveau af Allegiant Stadium søndag forsvarede Raiders, der løber tilbage Josh Jacobs, sit hold, der lige havde tabt sjovt, 20-9, til Chicago Bears kun to dage efter rapporter om, at træner Jon Gruden brugt en racistisk stereotype i henvisning til DeMaurice Smith, en sort mand og administrerende direktør for NFL Players Association.

”Nej, jeg tror ikke, det havde noget at gøre med det,” sagde Jacobs, mens han kiggede ned på en mikrofon.

Anthony Herrera, en ekstraordinært dedikeret Raiders -fan, er uenig. Præstationen – modtagere, der tabte afleveringer, offensive linemen mangler blokke, quarterback Derek Carr væltede åbne mål – var ikke, hvad han forventede af det hold, han rystede sit liv for. I fjor sommer, da Raiders flyttede til Las Vegas, flyttede Herrera og hans forlovede fra Inglewood, Californien, til et byhus i Las Vegas udelukkende for at være tættere på Raiders. Herrera, 43, en lastbilchauffør, kunne ikke lide det, han så fra tribunerne.

“I mit hjerte vidste jeg, at der var noget galt,” sagde Herrera.

Raiders håbede på en ny start, da de forlod Oakland, Californien, til et nyt stadion i Las Vegas inden starten af ​​2020 -sæsonen. Men de endte med at spille deres første sæson foran tomme sæder på grund af pandemien og mistede pludselig deres populære holdpræsident og nogle topledere. Undervejs, Mark Davis, teamets ejer, måtte undskylde for et tonedøvt tweet da han og teamet forsøgte at bygge en fanskare i deres nye by.

The Raiders ‘problemer forstærkede mandag, da Gruden sagde op timer efter The New York Times detaljerede yderligere e -mails, hvor han kom med homofobe og kvindehadende bemærkninger. Gruden, hvis søn Deuce stadig er opført som en styrke- og konditionstræner på holdets websted, er i mellemtiden blevet erstattet af Rich Bisaccia, specialholdstræneren. Hvordan Davis håndterer situationen herfra, vil have store konsekvenser, ikke kun for holdet og dets forhold til byen, men for hele NFL

Billede

Kredit…Rick Scuteri/Associated Press

Teamet reagerede ikke umiddelbart på en anmodning om kommentar.

“Raiders har en mulighed for at tage føringen og vise ægte oprigtighed og forståelse for, hvordan de kommer til at virkelig ændre sindet hos dem, der er blevet såret,” sagde Nancy Lough, professor ved University of Nevada, Las Vegas med speciale i sportsmarkedsføring og ligestilling mellem kønnene.

Gruden trådte tilbage kort efter, at Times rapporterede om sine stødende e -mails, som blev afdækket som led i en NFL -undersøgelse af arbejdsforseelser på Washington Football Team. Wall Street Journal rapporterede fredag ​​om Grudens e -mails fra 2011 vedrørende Smith, som indeholdt en racistisk bemærkning om hans udseende.

Gruden sendte e -mails til Bruce Allen, den tidligere præsident for Washington -klubben, mens han var analytiker for ESPN. E-mail-udvekslingerne strakte sig over syv år og sluttede i begyndelsen af ​​2018, da Gruden underskrev en 10-årig kontrakt på 100 millioner dollars til at coache Raiders-franchisen. Han forlader sin anden periode som Raiders ‘træner efter at have udgivet en rekord på 22-31, efter aldrig at have afsluttet en vindende sæson eller gjort playoffs.

Gruden vandt en Super Bowl med Tampa Bay Buccaneers efter sæsonen 2002 og blev respekteret i ligakredse for sit offensive tankegang. Hans ansættelse var beregnet til at galvanisere Raiders fanskare, som ikke havde oplevet et mesterskab siden 1983 -sæsonen. Han ankom til en overgangsperiode for organisationen, da den forberedte sig på at flytte for tredje gang i sin historie.

NFL -ejere godkendte i 2017 Oakland Raiders ‘plan om at flytte til Las Vegas efter holdets mislykkede forsøg på at vende tilbage til Los Angeles, hvor Raiders spillede fra 1982 til 1995. Mange fans omfavnede flytningen til Las Vegas, da de følte byen egnet holdets ry som de dårlige drenge i NFL Gruden trænede Raiders i to sæsoner på et stadion, de delte med Major League Baseball’s Oakland Athletics, mens Davis stod i spidsen for byggeriet af Allegiant Stadium, et jet-black spillested på 2 milliarder dollars. Men spillere konkurrerede uden publikum, da bygningen åbnede i 2020 på grund af coronavirus -pandemien, hvilket forårsagede et stort tab af indtægter.

Distraktionerne stoppede ikke, selvom pandemien blev lettere. I april, efter at en jury dømte Derek Chauvin, den tidligere politimand i Minneapolis, for at have myrdet George Floyd, lagde Raiders ‘officielle Twitter -konto en grafik op, hvor der stod “I Can Breathe.” Chauvin, der er hvid, knælede på halsen på Floyd, en sort mand, i over ni minutter, og Floyds råb om “I Can’t Breathe” antændte måneders protester og en racemæssig opgørelse over hele landet. Davis tog ansvaret for stillingen, som han sagde, at han “ikke betød respektløshed.” Alligevel modtog den udbredt kritik og er ikke blevet slettet.

Tre måneder senere trådte Marc Badain, den mangeårige populære præsident for Raiders, der startede som praktikant i 1991, pludselig tilbage og sagde kun, at han ønskede at “fokusere på min familie og se frem til nye sysler.” Teamets økonomichef og kontrollør var også for nylig afgået.

Adresseringen af ​​Gruden -episoden falder på Davis, søn af den tidligere holdindehaver Al Davis, der tog en række indflydelsesrige beslutninger under hans embedsperiode og døde i 2011. Al Davis hyrede Amy Trask, den første kvindelige administrerende direktør i NFL, i 1997 Tom Flores, der er mexicansk amerikaner, var den første latino -træner i NFL, der vandt en Super Bowl, og vandt to med Raiders i sæsonerne 1980 og 1983. Holdet udarbejdede også Eldridge Dickey, den første sorte quarterback taget i første runde, i 1968, da Raiders spillede i AFL I juni var Mark Davis støttende, da Raiders defensive ende Carl Nassib blev den første åbent homoseksuelle NFL -spiller på en aktiv vagtliste.

Billede

Kredit…Bridget Bennett for The New York Times

Trask, der nu er NFL -analytiker for CBS, sagde i et interview, at det “slog hende”, at Raiders havde adgang til e -mails som en del af NFL’s undersøgelse siden sidste uge, men ikke offentligt disciplinerede Gruden.

“Ville der være taget skridt, hvis disse e -mails ikke var blevet offentliggjort? Det ved vi ikke svaret på, ”sagde Trask.

Trask nægtede at kommentere Mark Davis ‘ledelsesstil og sagde, at hun arbejdede tættere med hans far end med ham. Han er dog blevet fast inventar i Las Vegas og sidder regelmæssigt på banen ved spil i WNBA’s Las Vegas Aces, holdet han købte i januar. Sidste år indledte han et partnerskab med UNLV for at oprette Al Davis-Eddie Robinson Leadership Academy, et program til at udvikle minoritetskandidater til cheftræner og general managerjobs. Lough, UNLV -professoren, arbejder lejlighedsvis med Davis om programmet. Hun sagde, at Davis kan vise sine lederegenskaber med sin ansættelse til den næste cheftræner.

“Jeg tror, ​​der vil være en stor indsigt i, hvor engageret organisationen er over for alle dens fanskare og dem, der er blevet marginaliseret,” sagde Lough. “Enhver, der bliver ansat fremadrettet, hvis de har en historie med racemæssigt ufølsomme kommentarer eller kvindehadsk eller homofob adfærd eller kommentarer, vil det tale meget om de hensigter, Raiders har.”

Ligesom mange hold i 2021 arbejdede Raiders med The Ross Initiative in Sports for Equality (RISE) for at fremme samtale og udvikle programmer om raceforhold i klubben. Andrew Mac Intosh, programchef for RISE, sagde, at spillerne var engagerede og interesserede, og han vil se, hvordan Raiders håndterer Gruden -situationen.

“Vi alle i samfundet har en mulighed for at blive bedre, og det er en mulighed,” sagde han. “Her et sted at spørge: ‘Har jeg været så inkluderende, som jeg kan være i min egen indflydelsessfære?’ Det er mit håb ikke kun for den organisation, men for os alle sammen. ”

Raiders korte historie i Las Vegas har været hakket, men Herrera sagde, at han ikke fortryder sin beslutning om at følge dem der. Grudens fratrædelse giver holdet mulighed for at forbedre sig fra top til bund, sagde han.

“For at vi kan vokse og blive bedre, har vi brug for nogle nye hjerner,” sagde Herrera. ”Vi har brug for nogle nye tanker. Vores kontor bliver nødt til at ændre sig. ”Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *