Robocalls er ikke engang det værste


Jeg er glad for at informere dig om, at den føderale regering er ved at sætte gang i krigen mod robocalls.

Jeg tjekkede på, hvordan det gik lige efter at have lagt på en tinny-stemt kvinde, der ville advare mig om, at min bils forlængede garanti ville udløbe, medmindre jeg trykkede på 1. I tilfælde af, at jeg ikke var ligeglad, kunne hun tage mig af opkaldslisten for evigt, hvis jeg trykkede på 2.

Public service -meddelelse: Folk, tryk ikke på 2. Det er presse 1’s onde tvillingsøster.

Robocalls refererer til alt, hvad der kommer til din telefon via automatisk opkald. Hvilket kan indeholde juridiske ting, du vil høre om, som f.eks. En snedag.

Men vi tænker kun på de ubudne. Ligesom “Chris fra US Autocare”, der lagde på, da jeg spurgte, hvordan han fik mit navn og nummer eller den indspillede stemme fra en påstået repræsentant fra Citibank, der advarede mig om “mistænkelig aktivitet” på mit kort, der kun kunne rettes ved at trykke på 1 højre væk.

Telefonselskaber er nu påkrævet at installere cool ny teknologi, der gør dem i stand til at stoppe disse robocalls fra at komme igennem. Desværre, da US Public Interest Research Group tjekkede ind på de 49 største sådanne virksomheder, syntes kun 16 at have afsluttet jobbet, fra midten af ​​september.

Og endnu mere desværre ser det ud til, at svindlerne finder en ny rute, der gør dem endnu sværere at undgå. Det kommer vi til om et sekund.

Først – gode nyheder! Fidus robocalls faldt med cirka 11 procent fra juli til august, ifølge YouMail, et robocall-blocking-firma, der sporer disse ting.

(Dårlige nyheder! Takket være faldet fik vi kun ca. 1,4 milliarder i august.)

Et af FCC’s store nye våben i krigen mod robocallers er kendt som STIR/SHAKEN, yderligere bevis på, at alt i denne verden har et underligt navn.

Spørgsmål: Hvad står STIR/SHAKEN for?

A) Sikker telefonidentitet revideret og signaturbaseret håndtering af påståede oplysninger ved hjælp af toKEN’er.

B) Forskellige måder at tilberede blandede drikkevarer på.

C) Nogen tog Irene’s Robot/Sylvia har attraktive knæ; Evelyn Notsomuch.

Jeg ved, jeg ved, du alle kunne lide den med alkohol i.

STIR/SHAKEN sigter mod at gøre det virkelig svært for robocallers at bruge falske opkalds -id’er. Hvis du så et ID på din telefon, der meddelte, at “fidusrisiko” var på spil, vil jeg vædde med, at du ikke ville svare på det. Men hvad nu hvis du lige så et telefonnummer med dit områdenummer? Måske en telemarketing trickster. Eller måske noget ægte, du ikke vil gå glip af. (Hej, talte onkel Fred ikke om at tage til et dyrelivsområde, der lader dig fodre bjørnene i hånden?)

Det falske ID er kendt som spoofing. Og enhver kan gøre det. Du kan købe tjenester, der giver dig mulighed for at ringe fra et andet nummer. Teorien, dens sælgere praler af, er, at den giver dig mulighed for at beskytte dit privatliv. Teresa Murray fra US PIRG bemærker, at det også ville give dig mulighed for at efterligne IRS eller Chase eller Amazon eller hvad som helst – “de har endda en mulighed for, at du kan ændre din stemme til en person af det modsatte køn. Er det ikke svulme? ”

På trods af alle de negative sider er reglerne mod robocalling i alle dens variationer ret grundige, og regeringen forsøger hårdt at få dem til at fungere i virkeligheden.

Vi stopper nu i 30 sekunder, mens du gætter på, hvad der kommer efter det uundgåelige “Men …”

Nej, det er ikke “Men vi er bekymrede for alle de arbejdsløse telemarketers.”

Svaret er: Men mens fidus -robocalls faldt hen over sommeren, blomstrede fidustekster. Zooming.

Ja! Spam -tekster! RoboKiller, en filtreringsapp, sagde antallet af spam -tekster, der vil blive sendt i USA kunne være så højt som 86 milliarder i 2021. Federal Trade Commission vurderer, at amerikanerne tabte omkring 86 millioner dollars til spam -tekster sidste år.

FCC har virkelig brug for at flytte robotexting til toppen af ​​sin håndhævelsesliste, men det fungerer muligvis ikke, før kongressen giver det mere autoritet.

“Alle forventer, at det er her, de onde kommer til at tyde,” sagde Murray.

Spam -tekster kan være meget korte (“Du vandt!”), Og der er ingen menneskelige stemmer, der minder dig om, at dette budskab virkelig kommer fra en totalt fremmed.

Bare husk, at reglerne for håndtering af dem stort set er de samme som for en indspillet besked: Svar ikke – ikke engang på forslag om, at du ganske enkelt lader teksten vide, at du vil blive ladt alene. Tryk ikke på noget. Ignorer virkelig sugeren. Selvom det lover at forsvinde for evigt, hvis du bare fortæller det – um, sms det – at stoppe. Ingen sms tilbage!

Ligesom disse telefonopkald. Det ideelle svar er altid at lægge på. Hvis du svarer, selv for at sige “Stop med at genere mig”, kan computeren prøve at sende dig videre til en live sælger.

Hvilket i det mindste opmuntrer dem. “Ærligt talt skal du ikke tage opkaldene, og for guds skyld skal du ikke trykke på 1,” sagde Murray. “Ingen presning, ingen råben, ingen lufthorn, ingen bådhorn. Nej ingenting.”

Ja, nogle mennesker gik tilsyneladende i krig mod robotopkaldere så intensivt, at de er begyndt at blæse horn i telefonmodtageren. Og jeg må indrømme, at det lyder lidt fascinerende. Så længe du ikke bor i lejligheden ved siden af.

The Times er forpligtet til at udgive en mangfoldighed af bogstaver til redaktøren. Vi vil gerne høre, hvad du synes om dette eller nogen af ​​vores artikler. Her er nogle Tips. Og her er vores email: letters@nytimes.com.

Følg afsnittet New York Times Opinion om Facebook, Twitter (@NYTopinion) og Instagram.

Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *