Utahs sidste farvel til Aaron Lowe ekko en tidligere begravelse


MESQUITE, Texas – Fire busser bremsede langs gulvtæppet af gult græs, der havde målposter i hver ende og en enslig blokeringsslæde i midten og cirkulerede til et stop foran Family Cathedral of Praise.

Busserne tømmede, og efter et par minutter i den varme efterårssol dannede University of Utah fodboldspillere, trænere og medarbejdere to linjer og trådte parvis ind i kirken. De passerede gennem en foyer og gik langsomt ned ad midtergangen, hvor Aaron Lowe, deres holdkammerat – deres bror, virkelig – lå i en kiste, klædt i sin hvide nr. 22 uniform og crimson klamper, med en fodbold placeret på hans bug.

Denne rejse, der begyndte i Salt Lake City mandag morgen og sluttede med en returflyvning samme nat, var en velkendt.

I januar havde mange af dem, der var her, en lignende grådig og tragisk rejse til Nord-Texas, efter at Ty Jordan-Lowes holdkammerat i Utah og på West Mesquite High School-døde i det, politiet har kaldt et utilsigtet, selvforskyldt skyderi i julen nat.

“Har været hernede for mange gange af de forkerte grunde,” sagde Kiel McDonald, Utes ‘træner til at løbe tilbage.

Liv, der er afkortet, er næsten pr. Definition meningsløse dødsfald, men Jordan og nu Lowes bortgang – som blev skudt ihjel for et husfest af en ubudt gæst for to uger siden – har efterladt to samfund, der kæmper med grusomheden ved at miste to unge mænd, der havde overlevet dystre opvækster og blev sat op til fremtiden så lyse som deres glødende smil. “De vandt i livet,” sagde Jeff Neill, deres gymnasietræner. “Ikke alle i deres miljø får chancen for at gøre det.”

Billede

Kredit…Rick Scuteri/Associated Press

Jordan, 19, var en squat og hurtig løber tilbage, der var Pac-12 Conference offensive freshman af året i sidste års forkortede sæson. I manges øjne var han en fremtidig professionel. Hvis Lowe, 21, en defensiv back, der hovedsagelig spillede specielle hold, var mindre tilbøjelig til at være på vej til NFL, syntes han bestemt til at tage hen, uanset hvor empati, entusiasme og en utrættelig arbejdsmoral kunne føre ham.

“Han ændrede verden, og han ville gøre mere,” sagde Melissa Harvey, som lærte Lowe at kende som administrator på West Mesquite High School, lige øst for Dallas.

Skolen, der har et fodboldstadion med 20.000 sæder, sidder i en del af byen, hvor fattigdom er udbredt, og problemer er rundt om lige så mange hjørner som grillfuge og kirker. Lowe havde det sværere end de fleste. Som Sharrieff Shah, cornerback -træneren i Utah, sagde til sørgende i en bevægende, samtidig hyldest: “Mange af os ser disse atleter på lørdag, men de ved ikke, hvad der skal til for at blive det.”

Da Lowe flyttede ind i gymnasiets distrikt i slutningen af ​​førsteårsåret, var hans karakterer i flæng. Hans to trillingbrødre droppede ud af gymnasiet, og hans mor sad i fængsel i 11 måneder i løbet af hans sidste to gymnasiefodboldsæsoner, efter at han blev anholdt i Louisiana for besiddelse af 30 pund marihuana. Han tilbragte nogle af sine teenageår med at hoppe mellem trænernes, holdkammeraters og slægtningers hjem.

Lowe lå fast på en sjæl i en anden transplantation, Dylan Wright, en af ​​de bedste gymnasiemodtagere i landet, som nu er en sophomore ved University of Minnesota. De to drenge, der lærte, at de var fjerne fætre, ville koge vand til et varmt bad og tænde ovnen om vinteren for at opvarme Wrights bedstemors hjem, når der var strøm. Deres venskab udviklede sig til det punkt, hvor de afsluttede hinandens sætninger.

De delte også en vilje til at bruge fodbold til at komme ud.

Billede

Kredit…Brandon Wade/Associated Press

“Vi har altid følt, at vi var anderledes end alle andre,” sagde Wright. ”Det er det, vi er beregnet til. Vi vidste, at fodbold var vores nøgle til, hvad vi ville gøre i livet. ”

Det var lettere for Wright, en senet, hurtig modtager med klæbrige fingre. Lowe tog længere tid at finde sin rute. Corey Jordan, en assisterende træner, der ikke er i familie med Ty Jordan, fortalte hele tiden Lowe, at han var en defensiv back i Division I. Men Lowe gjorde gentagne gange modstand og fortalte træneren, at han ville score touchdowns. Men efter at have været fast i en reserve rolle som en high school junior, tiltrådte Lowe endelig skiftet i månederne før hans senior sæson.

Lowe arbejdede ubarmhjertigt med at lære at spille cornerback i foråret før sit seniorår. Om sommeren læssede Corey Jordan og en anden assistent, Corey McDonald, flere drenge i en varevogn og tog dem med på universitetslejre i hele staten i håb om at vise dem frem for rekrutterere. Utahs trænere blev pirret af Lowe, efter at han kørte en blærende 40-yard dash på en Texas Southern-lejr. Jo mere de lærte om ham, jo ​​mere kunne de lide ham – og også Jordan, der var et år bagud i skolen.

Men så kiggede de på Lowes udskrifter.

Morgan Scalley, Utahs defensive koordinator, ringede til Harvey, assisterende rektor ved West Mesquite, for at levere de dårlige nyheder: Det ville være næsten umuligt for Lowe at kvalificere sig akademisk til universitetet. Hun spurgte, hvad der skulle til. Scalleys svar: straight A’s.

Harvey havde set, hvor stor en indsats Lowe havde lagt i sommerskolen et år tidligere for at indhente hans kreditter, så hun tilkaldte ham og Corey Jordan for at lægge ud, hvad det ville kræve. Hun mailede også sine undervisere – Miss Brown for science og Miss Honey for English – og fortalte dem at lade hende vide, hvis Lowe ikke dukkede op. Det var ikke nødvendigt.

“Hans karakterer var perfekte,” sagde Harvey, der så Lowe yderligere låse op for sin akademiske nysgerrighed i Utah, hvor han havde et B -gennemsnit som kommunikationsstor og landede på æreslisten i tre semestre. En af belønningerne var, at hans mor, Donna Lowe-Stern, var ude af fængsel i tide til at ledsage ham på hans rekrutteringsbesøg i Utah.

Billede

Kredit…Leah Hogsten/The Salt Lake Tribune, via Associated Press

Salt Lake City virkede som det perfekte sted. Kyle Whittingham, Utahs cheftræner, fortalte Lowes mor – som han gør alle sine spillers forældre – at hendes søn ville være familie, med et trænerteam fuld af fædre og et omklædningsrum fuld af brødre. Det ville være et tilflugtssted på enhver tænkelig måde – og en, hvor Lowe blomstrede, indtil problemer fandt ham.

På mandag var der dog kun så meget komfort at give. Whittingham meddelte, at uniform nr. 22 – som Lowe bar denne sæson til ære for Jordan, der bar den sidste sæson – ville blive pensioneret. Han sagde også, at han ville yde det første bidrag til at finansiere et stipendium, der ville blive navngivet til Lowes ære, hvilket matchede det, som Uterne etablerede til Jordan.

Da Whittingham stod uden for kirken, omfavnede Lowes mor – grædende i gråd – ham og takkede ham for alt, hvad han havde gjort for hendes søn og i de sidste to uger for hendes familie. Han forsikrede hende om, at de altid ville være familie.

Et par minutter tidligere havde den to timers baptistiske hjemmegangstjeneste fyldt med latter, tårer, bifald, musik, sang og et par amens afsluttet med et optog. En mand holdt en fodbold højt og trådte metodisk og teatralsk højt op mod døren. Shah og Scalley, trænerne og en håndfuld spillere fulgte med, mens de bar kisten. Tidligere på året havde Lowe været blandt dem, der bar Jordan for sidste gang.

Da de trådte ind i den sene eftermiddagssol, blev kisten lettet bag på en sort Cadillac-ligvogn. Da den var på plads, trådte spillerne og trænerne tilbage, og Whittingham blev indkaldt til en sidste pligt. Han blev bedt om at lukke døren.

Kitty Bennett bidraget med forskning.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *