Meteorit går ned gennem loft og lander på kvindeseng


Ruth Hamilton sov hurtigt i sit hjem i British Columbia, da hun vågnede af lyden af ​​hendes hund gøende efterfulgt af “en eksplosion”. Hun sprang op og tændte lyset, kun for at se et hul i loftet.

Hendes ur sagde 23:35

Først troede fru Hamilton, at et træ var faldet på hendes hus. Men nej, alle træerne var der. Hun ringede til 911 og bemærkede, mens hun var i telefon med en operatør, en stor koksgrå genstand mellem hendes to blomsterpuder.

“Åh, herregud,” huskede hun og fortalte operatøren, “der er en sten i min seng.”

En meteorit, lærte hun senere.

Den 2,8 pund store sten på størrelse med en stor mands knytnæve havde knap nok savnet fru Hamiltons hoved og efterlod “gipsrester i hele mit ansigt,” sagde hun. Hendes tætte møde natten til den 3. oktober lod hende rasle, men det betaget internettet og gav forskere en usædvanlig chance for at studere en rumsten, der var styrtet ned på jorden.

“Det virker bare surrealistisk,” sagde fru Hamilton i et interview onsdag. ”Så går jeg ind og kigger ind i rummet, og ja, der er stadig et hul i mit loft. Ja, det skete. ”

Meteoroider kaster mod Jorden hver time hver dag. Når de er store nok, overlever du turen gennem Jordens atmosfære og holder en landing, de bliver til meteoritter. Mennesker indsamle dem. Andre ender i museer. Nogle sælges videre eBay. I februar afholdt Christie’s en rekordstødende auktion af sjældne meteoritter, rake mere end 4 millioner dollars ind.

Om natten styrtede meteoritten fru Hamiltons søvn i Golden, en by på 3.700 mennesker omkring 440 miles øst for Vancouver, andre canadiere havde hørt to høje bomme og set en ildkugle, der strøg hen over himlen. Nogle fangede fænomenet på video, ifølge forskere fra University of Calgary.

Billede

Kredit…Ruth Hamilton

Efter at fru Hamilton havde ringet til 911, foreslog en betjent, der gik ind i hendes hus, først, at den vildfarne sten måske stammer fra en eksplosion fra vejarbejde ved en motorvej i nærheden, sagde hun. Men arbejderne havde ikke sprængt den nat.

Så tog officeren endnu et gæt: “Jeg tror, ​​du har en meteorit i din seng.”

Fru Hamilton sov ikke resten af ​​den nat, sagde hun og sad på en stol og drak te, mens meteoritten sad på hendes seng. Fru Hamilton fortalte de lokale nyhedsudsendelser, at hun først holdt nyhederne for sig selv, men hun rapporterede senere episoden til forskere ved University of Western Ontario, hvor Peter Brown, professor der, bekræftede, at klippen var en meteorit “fra en asteroide . ”

Fru Hamilton fortalte også sin familie og venner. “Mine barnebørn kan sige, at deres bedstemor lige næsten blev dræbt i sin seng af en meteorit,” sagde hun.

Meteoritter er tidligere landet i folks hjem og værfter. I 1982 en seks-pund styrtede ind i et hus i Wethersfield, Conn., rev gennem lofterne på anden og første sal, kanonerede ind i stuen og ricocherede gennem en døråbning og ind i spisestuen, hvor den kom til at hvile. I 2020 blev en indonesisk kistemager forskrækket over en meteorit på 4,4 pund, der kom gennem hans tag.

Oddsene for at en meteorit skynder sig ind i nogens hjem og rammer en seng i et givet år, er ca. en ud af 100 mia. Professor Brown sagde.

Fru Hamiltons sten var en af ​​to meteoritter, der ramte Golden den nat. Forskere omkring 160 miles øst, i Calgary, sagde, at de var rejst til byen for at finde den anden på et felt mindre end en kilometer væk fra fru Hamiltons hus, efter at de havde trianguleret sin placering baseret på fotografier og videoer, som flere mennesker rundt i området havde sendt ind.

Alan Hildebrand, lektor ved University of Calgary, der studerer meteoritter, sagde om ham og hans medforskere var så glade for at få deres hænder på klippen, at “jeg tror, ​​vi krammede.”

Meteoritter tilbyder en sjælden mulighed for forskere at lære mere om solsystemet og asteroidebæltet. Forskere kan prøve deres materialer i stedet for at stirre på dem på afstand.

Forskere sagde, at de også kunne bruge meteoritterne til at rekonstruere deres veje fra det ydre rum gennem atmosfæren til jorden, på hvilket tidspunkt klipperne kan have mistet omkring 90 procent af deres masse. Under turen gennem luften kan meteoritter varme op til omkring 2.000 grader Celsius, eller mere end 3.600 grader Fahrenheit, mens de rejser med 50 gange lydens hastighed, selvom de kan være kolde at røre ved, når de når jorden.

Efter at forskerne er færdige med at studere meteoritten, sagde fru Hamilton, havde hun planer om at beholde den, da den landede på hendes ejendom. Hun foreslog, at hun var heldig. Spurgt, om hun havde købt en lotteri den næste dag, sagde hun, nej; hun havde allerede vundet det: “Jeg var vinderen.”

“Jeg kom aldrig til skade,” tilføjede hun. ”Jeg har gennemlevet denne oplevelse, og jeg fik aldrig engang en ridse. Så alt hvad jeg skulle gøre var at tage et brusebad og vaske gipsvægsstøvet væk. ”

Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *