Moderna og J. & J. Boosters: Hvad er de næste trin?


Et uafhængigt ekspertpanel, der rådgiver Food and Drug Administration, vil undersøge data om Moderns coronavirus -booster -skud mod coronavirus torsdag og om Johnson & Johnsons fredag. Hver dag vil kulminere med en afstemning fra panelet om, hvorvidt man vil anbefale nødhjælpstilladelse til denne booster til modtagere af den pågældende vaccine.

Så hvad sker der efter panelet stemmer? Der er yderligere trin hos FDA, derefter trin på Centers for Disease Control and Prevention, og processen slutter med staterne. Sådan bryder det sammen:

FDA

  • FDA, et føderalt agentur for Department of Health and Human Services, der kontrollerer og fører tilsyn med medicin og andre elementer i forbindelse med folkesundhed, tager rådgivende panelets anbefaling op, som omfatter spørgsmålet om, hvem der skal være berettiget. Det rådgivende panels stemmer er ikke bindende, men FDA følger dem typisk.

  • FDA’s øverste embedsmand – dens fungerende kommissær, Dr. Janet Woodcock – udsteder agenturets endelige afgørelse om, hvorvidt boosterne skal godkendes, og for hvem. Sådanne beslutninger træffes typisk inden for få dage efter rådgivende udvalgsmøder.

CDC

  • Et rådgivende panel til Centers for Disease Control and Prevention, USA’s folkesundhedsagentur, gennemgår FDA’s beslutning. Torsdag og fredag ​​i næste uge er panelet planlagt til at mødes og stemme om sine anbefalinger vedrørende boostere.

  • CDC tager panelets anbefalinger til sig, og agenturets direktør, Dr. Rochelle P. Walensky, udsteder agenturets vejledning om, hvorvidt boostere skal bruges, og hvem der skal være berettiget. Denne vejledning er dybt indflydelsesrig for stater, læger, apoteker og andre sundhedsinstitutioner og offentligheden. Som med processen hos FDA er panelets anbefalinger ikke bindende, men CDC følger dem normalt.

    Der var imidlertid en sjælden undtagelse i sidste måned: Da et CDC-rådgivende panel afviste FDA’s anbefaling om, at frontlinjearbejdere skulle medtages blandt dem, der var berettigede til Pfizer-BioNTech-booster, Dr. Walensky overstyrede hendes eget bureaus rådgivere og stod for FDA

Billede

Kredit…Stefani Reynolds for The New York Times

Staterne

Statens sundhedsafdelinger følger generelt anbefalingerne fra CDC I tilfældet med Pfizer-BioNTech booster begyndte skuddene at blive administreret bredt umiddelbart efter at Dr. Walensky annoncerede CDC’s vejledning for at give dem mulighed for personer over 65, patienter på plejehjem og andre institutionelle institutioner indstillinger, dem med underliggende medicinske tilstande og frontlinjearbejdere.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *