Nordkoreas mægtigste våben? Nukes og shirtless mænd på knust glas.


SEOUL – En soldat støder hovedet gennem en stak hårde fliser. En anden står uberørt, mens andre smadrer hans arm, lår og hoved med træstænger. En kommando uden skjorter ligger på knust glas med en tyk granitplade på maven, der er smadret med en hammer.

Nordkorea har atomvåben, interkontinentale ballistiske missiler og endda hypersoniske missiler. Men landet mangler endnu at trække sig tilbage scener med kraftige mænd, der udfører stunts som en del af dens militær propaganda designet til at piske national stolthed og indgyde frygt hos sine fjender.

Når Norden holdt en af ​​sine største udstillinger af missiler og andre våben mandag, præsenterede showet også gung-ho militær maskulinitet med en særlig demonstration af soldater, der er blevet uddannet til at gøre det utænkelige.

I et tilfælde placerede soldater deres underarme eller hænder på stakke af grå tagsten, som deres kolleger brød ved at smadre soldaternes lemmer.

“Hvis fjenden tør gribe ind i vores land, vil disse soldater blive til støbejernsnæver og lynhurtige monstre for at beskytte fædrelandets fred,” sagde en kvindelig annoncerer i Nordens statsdrevne tv-udsendelse af demonstrationen.

Publikum jublede, og Nordens leder, Kim Jong-un, sad og grinede på tribunen, mens andre kraftigt klappede. Hans søster, Kim Yo-jong, der siges at lede landets propagandaindsats, stod bag ham og så stolt på.

Kim -familien har regeret Nordkorea, siden landet blev grundlagt i slutningen af ​​Anden Verdenskrig. Dens enorme, statsdrevne propagandamaskine gennemsyrer alle nordkoreaneres liv og fylder hver bog, film og kunstværk, der produceres i landet. Og det har aldrig været kendt for sin subtilitet.

I Arirang Massespil, tusinder af omhyggeligt uddannede skoleelever og soldater mobiliseres til at fylde Pyongyangs 1. maj -stadion og udføre synkroniserede danse, mens de vender farvekort for at lave gigantiske tegn med slagord om loyalitet over for Kim.

Men det er Nordkoreas militære stunts, der ofte får opmærksomhed på internettet. Demonstrationerne omfatter en blanding af taekwondo og forestillinger af “charyeoksa”, det ord, der bruges til at beskrive omrejsende koreanere, der plejede at færdes i landet som en del af et omrejsende cirkus og viste deres overmenneskelige styrke.

De gamle cirkusartister tiltrak folkemængder gennem deres farlige bedrifter, såsom at køre søm ind i træ med hovedstød eller bøje en stålstang med bar nakke, som de nordkoreanske soldater gjorde for Kim i mandags.

Under den kolde krig, da militærerne i Sydkorea og Nordkorea havde få sofistikerede våben, men masser af gensidig fjendskab, ville begge lande iscenesætte kampsportsdemonstrationer som moralboostere. Sydkorea har for det meste opgivet demonstrationerne, da dets militær moderniserede, lejlighedsvis iscenesættelse dem under væbnede styrkers dag.

I nord er spark-and-smash-viser af militær magt fortsat en yndet propaganda-genre.

Mr. Kim var så stolt af sine militære stunt -squads, at han inviterede Kinas leder, Xi Jinping, og hans kone til en forestilling da parret besøgte Pyongyang i 2019. Da Norden ville vise sin utilfredshed i 2012, efter at den tidligere sydkoreanske præsident Lee Myung-bak stoppede interkoreansk handel som reaktion på Nordens atomvåbenudvikling, frigav det optagelser af kommandoer, der kaster håndøkser og knive efter Mr. Lees navn.

Disse demonstrationer udføres normalt af medlemmer af eliteenhederne, der har til opgave at beskytte Pyongyang, hr. Kim og hans sikre huse og villaer rundt om i landet. De kaldes “menneskelige rifler og bomber” for den nordkoreanske leder. Den samme enhed soldater blev anholdt Jang Song-thaek, Hr. Kims onkel, da han var henrettet anklaget for forræderi og korruption i 2013.

“Det siges i nord, at hver af disse soldater er uddannet til at kæmpe og slå så mange som 10 mand på samme tid i en hånd-til-hånd-kamp,” sagde En Chan-il, en nordkoreansk afhopper. Men ligesom nordkoreanske børn mobiliseret til at udføre utallige timers øvelse til Arirang Mass Games, satte de nordkoreanske soldater bag disse stunts sig selv i stor risiko.

Choi Won-young, en taekwondomester i Sydkorea, brækkede en stak granitplader med et hovedstød under Korea’s Got Talent, et tv -program, i 2019. Under showet advarede han publikum om ikke at prøve det derhjemme: “Når pladerne ikke er brudt igennem, afbryder du mørklægningen og genvinder derefter bevidstheden.”Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *