Dødelige sammenstød udbrud i Beirut


Tungt skud gav genlyd gennem Libanons gader torsdag efter en formiddag med protester faldt ned i voldelige sammenstød, der efterlod mindst fire døde og mere end to dusin sårede, ifølge myndighederne og video fra stedet.

Det libanesiske militær blev indsat for at forsøge at berolige gaderne og reagerede på rapporter om snigskytter, der gemte sig på hustage og kørte kanonkampe. Det var ikke umiddelbart klart, hvad der udløste sammenstødene.

Volden var fokuseret på to kvarterer med mangeårige spændinger – det ene en højborg for en shiitisk muslimsk fraktion og et andet for en kristen fraktion, ifølge livevideo fra scenen sendt af Al Jazeera.

Dagen begyndte med tilhængere af den shiitiske militante og politiske gruppe Hizbollah og dens allierede, iført sort, samlet på Beirut Justice Palace. De opfordrede til at fjerne dommer Tarek Bitar fra undersøgelsen af ​​den enorme eksplosion i 2020 i Beirut -havnen og anklagede ham for partiskhed.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *