Britiske museer står over for Covid’s langsigtede effekter


LONDON – Victoria & Albert Museum i London har en af ​​Storbritanniens mest excentriske samling af skatte.

I et værelse på det dekorative og brugte kunstmuseum sidder den store seng af Ware, en 10 fod bred himmelseng, der var en så populær turistattraktion i England fra 1500-tallet, at William Shakespeare nævnte det i “Twelfth Night”. En kort gåtur væk, et par Nike løbesko er vist.

Men under flere nylige besøg i V&A, som museet er kendt, var nogle af de eklektiske displays uden grænser. På en søndag i september meddelte et lille skilt ved indgangen, at dets britiske gallerier var lukket. Så var møbeludstillingerne. Og det var en stor del af keramiksamlingen.

Skiltet gav ingen forklaring, men en museumsassistent sagde, at fordi museet afskedigede medarbejdere i en stramning efter remmen, blev gallerier ofte lukket.

“Det er bedst at ringe fremad, hvis du vil se noget,” sagde hun.

Mere end 18 måneder siden corona -pandemien ramte Storbritannien, dens langsigtede virkninger på landets museer bliver tydelige. Måneder med lukninger har forårsaget ødelæggelse med deres økonomi, og som en konsekvens forventer mange museer at være spændt i årevis.

Storbritanniens regering uddelt milliarder i økonomisk støtte mens kunststeder blev tvunget til at lukke. Alligevel har det på mange steder ikke været nok at udfylde hullet fra tabt udstilling, gavebutik og cateringindkomst. V&A tabte næsten 53 millioner pund, eller omkring 73 millioner dollars, i året efter pandemien ramte.

Siden maj har museer i England fået lov til at åbne uden restriktioner, og besøgende er vendt tilbage – selvom fremmøde på mange ikke engang er halvt præpandemisk niveau.

“Vi ser stadig virkningen af ​​pandemien spille ud,” sagde Sharon Heal, direktør for Museumsforeningen, et handelsorgan. “Det er slet ikke tilbage til det normale.”

Ifølge forskning foretaget af foreningen, næsten 4.700 ansatte er blevet afskediget på tværs af Storbritanniens museumsektor siden pandemien begyndte. Brontë Præstegårdsmuseum i huset, hvor forfattersøstrene boede, mistede 12 ansatte i løbet af det sidste år. Royal Collection Trust, der administrerer dronningens kunstsamling, mistede 165, herunder landmåler af dronningens billeder, en rolle, der går tilbage til 1625. Sidste år førte omfattende nedskæringer af job i Tate museumskoncernens detail- og cateringarm til protester uden for Tate Modern.

Billede

Kredit…Peter Nicholls/Reuters

Men det er på Victoria and Albert Museum, at pandemiens dvælende effekter virker mest tydelige.

I august sidste år begyndte Tristram Hunt, V & A’s direktør, at udarbejde en plan for at spare omkring 10 millioner pund, eller omkring 13,7 millioner dollars, hvert år. Han bad museets afdelinger om at planlægge budgetnedskæringer på op til 20 procent. Han foreslog også, at museets kuratoriale og forskningsafdelinger omarrangeres, så de ikke længere ville være organiseret af materiale, som glas eller metal. I stedet bør de være organiseret efter historisk æra.

Planen gik ikke godt da det blev offentligt kendt i februar. En fagforening, der repræsenterer nogle af museets ansatte, startede en online -andragende mod planlagte ændringer til National Art Library, der ligger i V&A; en Frankrig-baseret organisation, der repræsenterer scenekunstmuseer startede en anden. Akademikere fordømte forslagene i avisopfattelser og i kunstpublikationer. Christina J. Faraday, en kunsthistoriker, skrev i The Daily Telegraph at planerne ramte kernen i museets identitet.

“Tristram Hunt er i fare for at blive direktøren, der fandt V&A marmoren og efterlod den mursten,” sagde hun.

Inden for uger droppede Hunt planen. Gennem en talskvinde afviste han flere interviewanmodninger til denne artikel, men i august gjorde han det fortalte The Daily Telegraph at han “kunne se kraften i deres argument.” Museet har stadig skåret afdelingens budgetter ned med 10 til 12 procent og fortsætter med at begrænse de dage, hvor den er åben til fem om ugen, i modsætning til syv før pandemien.

Selv efter disse nedskæringer har museet ofte ikke nok medarbejdere til at åbne alle sine gallerier. Af de 166 assistenter, der vogtede indsamlingen inden marts 2020, er der kun 93 tilbage nu. Steven Warwick, en repræsentant for Public and Commercial Services Union, der repræsenterer mange medarbejdere i museet, sagde, at assistenter nu skal patruljere fordobling af gulvarealet og har svært ved at forhindre besøgende i at “blande sig i objekterne.”

Nedskæringer til andre afdelinger i V&A, ligesom uddannelses- og bevaringsholdene, vil potentielt have langsigtede virkninger, ifølge tre tidligere medarbejdere.

Tessa Murdoch, museets tidligere indehaver af skulptur, metalarbejde, keramik og glas, sagde, at tabet af ekspertise inden for kuratoriske teams kan skade kvaliteten af ​​museets udstillingsmærkning og dets evne til at behandle lån. Eric Turner, en tidligere kurator for metalarbejde, sagde, at museets kuratorer og samtalearbejdere ville være under større pres for at producere mere i løbet af de samme arbejdstimer.

I en e -mail til The New York Times sagde Phoebe Moore, en talsmand for V&A, at “intet område” af museets kuratoriske arbejde var i fare. “Vi forventer ikke nogen indvirkning på plejen af ​​samlingerne,” sagde hun og tilføjede, at nogle gallerier blev lukket på grund af “uventede sygdomsniveauer og fravær, ikke et resultat af omstruktureringen.”

“Vi forventer snart at være normal igen,” tilføjede Moore.

Billede

Kredit…Alex Ingram til The New York Times

Flere andre store britiske museer, herunder Tate, har sagt, at de nu vil præsentere færre midlertidige udstillinger hvert år for at holde omkostningerne nede og give de besøgende mere tid til at se shows. Moore sagde, at V&A stadig var ved at udarbejde sin post-pandemiske udstillingsplan, men at dens 2022 viser, som omfatter en større udstilling om afrikansk mode, ville gå som planlagt oprindeligt.

På museet på en nylig søndag sagde en håndfuld besøgende, at de følte stærkt, at alle V & A’s gallerier skulle forblive åbne. “Jeg føler, at England er flyttet fra pandemien,” sagde Sofia Viola, 17.

Men mange andre sagde, at det så ud til, at V&A forsøgte sit bedste. Farhat Khan, 58, der turnerede på museet med sit barnebarn, sagde, at mens hun savnede at se bestemte genstande, generede lukningerne af galleriet hende ikke. “Selvfølgelig var det irriterende,” sagde hun, “men vi skal støtte alle.”

Adam Mellor, 43, der stod foran Great Bed of Ware med sin familie, udtrykte en lignende stemning. “Jeg vil hellere komme her og have museet halvt åbent end at have det lukket,” sagde han, lige før han stødte på en blokeret barriere, der forhindrede ham i at se flere gallerier ovenpå.

“Åh, det er en skam,” sagde han. “Det er virkelig fedt deroppe,” tilføjede han med et suk, mens han førte sine børn i oppositionsretningen.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *