Biden opfordrer virksomheder til at ‘optrappe’, da han udtrykker optimisme om kampen mod virussen.


Præsident Biden opfordrede amerikanerne til at forblive årvågne mod coronavirus torsdag og samlede stater og private virksomheder til at støtte vaccinemandater i et forsøg på at undgå en stigning i sagerne.

”Vi er på vej i den rigtige retning. Vi har et kritisk arbejde at gøre, og vi kan ikke lade være nu, ”sagde Biden i en tale i Det Hvide Hus. ”Jeg opfordrer flere virksomheder til at optrappe. Jeg opfordrer flere forældre til at få deres børn vaccineret, når de er berettigede. ”

Biden forudsagde optimisme midt i et fald i nye sager sammenlignet med en ødelæggende sommerbølge der underminerede præsidentens engagement i at overvinde pandemien og dæmme op for den skade, det har påført økonomien og skolerne.

USA optager nu cirka 90.000 nye infektioner om dagen, faldet mere end 40 procent siden august. Hospitaliseringer og dødsfald falder også. Næsten 70 procent af de voksne er fuldt vaccinerede, og mange børn under 12 år er sandsynligvis berettigede til deres skud i løbet af få uger.

Men præsidenten brugte også øjeblikket til at udsende en advarsel om, at pandemien endnu ikke er forbi, et forsøg på at undgå den fejl, han begik i juli sidste år, da han fejrede “uafhængighed af virussen” den fjerde juli. Næsten 2.000 amerikanere dør stadig hver dag, da landet går mod vinteren.

Hr. Biden, der bemærkede, at dele af landet stadig trængte sig fra virusets vejafgift, forsøgte at tilskynde stater og private virksomheder til at gennemføre vaccinemandater, der er blevet omdrejningspunktet for republikanske angreb.

Gov.Greg Abbott fra Texas, en republikaner, udstedte en bekendtgørelse tidligere på ugen udelukker stort set ethvert mandat mod coronavirus -vaccine i staten. Gov.Ron DeSantis fra Florida, også republikaner, truede med at bøde lokaliteter, der pålægger vacciner til statsansatte, hvilket komplicerede administrationens bestræbelser på at bremse pandemien.

Tidligere på ugen beskyldte Jen Psaki, pressesekretær i Det Hvide Hus, de republikanske guvernører for at sætte “politik foran folkesundheden.”

Men hr. Biden har fortsat presset på for store arbejdsgivere at vedtage mandater. Arbejdssikkerheds- og sundhedsforvaltningen sendte tidligere på ugen den oprindelige tekst til sin midlertidige akutte standard til Kontoret for Ledelse og Budget. Den skal gennemgå en sandsynligvis uger lang interagency-gennemgangsproces, før den udstedes til virksomheder, og nogle virksomheder har sagt, at de venter på vejledningen, før de implementerer mandater.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *