Biden mødes med Kenyas præsident midt i en eskalerende krise i nabolandet Etiopien


WASHINGTON – Præsident Biden vil torsdag møde Kenyas præsident Uhuru Kenyatta midt i en humanitær katastrofe, der udspiller sig i nabolandet Etiopien, der har fået opfordringer til USA til at lægge flere ressourcer til den østafrikanske region.

Hr. Bidens første personlige møde i Det Hvide Hus som præsident med lederen af ​​en afrikansk nation kommer i en afgørende tid for Kenya, der kæmper med en ulmende fejde med Somalia over dens maritime grænse, en skrøbelig fred i Sydsudan og den diplomatiske udfordring med at afværge en accelererende borgerkrig og hungersnød i det nordlige Etiopien.

De to præsidenter forventes at diskutere situationen i Tigray -regionen i det nordlige Etiopien, hvor nogle krigere er blevet anklaget for grusomheder mod civile, herunder seksuel vold, massakrer og etnisk udrensning. I sidste måned udviste Etiopien flere højtstående FN -embedsmænd midt i anklager om, at etiopiske embedsmænd blokerede bistandsleverancer til regionen, selvom mindst fem millioner mennesker der har brug for hjælp under en katastrofal hungersnød.

Beslutningen om at udvise FN’s embedsmænd blev også betragtet som en irettesættelse af hr. Biden, der i sidste måned truede med at udstede omfattende sanktioner mod både de etiopiske og eritreiske regeringer samt Tigray People’s Liberation Front og Amhara regionale regering, for at stoppe den eskalerende vold. Men administrationen mangler endnu at gennemføre de økonomiske sanktioner mod den strategiske allierede.

I Mr. Kenyatta, den nuværende præsident for De Forenede Nationers Sikkerhedsråd, ser Biden -administrationen en partner i bestræbelserne på at dæmme op for den igangværende vold.

“Det har potentiale til at være en meget overfyldt dagsorden, fordi der er så mange vigtige regionale spørgsmål at tage fat på,” sagde Michelle D. Gavin, en højtstående kollega i Council on Foreign Relations og en tidligere amerikansk ambassadør i Botswana. “Kenyas kvarter bliver hårdere og hårdere, og det skal være i stand til ikke kun at klare stormen med hensyn til sine egne sikkerhedsspørgsmål, men også være en slags regional leder.”

Biden og Kenyatta forventes også at diskutere økonomi, klimaforandringer “og behovet for at bringe gennemsigtighed og ansvarlighed til nationale og internationale finansielle systemer”, ifølge en erklæring fra Det Hvide Hus i denne uge.

Diskussionen om økonomi kan vise sig at være spændt efter offentliggørelsen af ​​denne måned af Pandora Papers -rapporten, et samarbejde mellem International Consortium of Investigative Journalists og mediepartnere, der omfattede The Washington Post og The Guardian, der afslørede oplysninger om, hvordan offshore finansielle tjenester industrien hjalp de velhavende med at skjule deres aktiver. Mr. Kenyatta, der kæmpede for løfter om at begrænse korruption, var blandt de mere end 330 nuværende og tidligere politikere, der blev inkluderet i rapporten, som brugte offshore -virksomheder og fonde til at forvalte hans aktiver.

“Præsidenten har en række møder diplomatisk med ledere, hvor han har fælles interesser for USA og deres land, og kan også have områder, hvor der er uenighed,” sagde Jen Psaki, Det Hvide Huss pressesekretær, torsdag og tilføjede, at hun troede ikke, at han ville “holde tilbage.”

“Vi har en række interesser i at arbejde med Kenya og arbejde med dem om spørgsmål i Afrika i regionen, og det vil være det primære fokus for mødet,” sagde Psaki.

For Mr. Kenyatta vil mødet tjene som en mulighed for at styrke forholdet til USA, da hans nation lider under den økonomiske uro i coronavirus -pandemien.

Kenya er også faldet i dyb gæld efter at have lånt stærkt fra Kina for at forfølge store infrastrukturprojekter. Mr. Biden har forsøgt at gøre modvirkning af Kinas stigende økonomiske indflydelse til et fokus i hans nationale sikkerhedsstrategi.

Spændingerne stiger mellem Kenya og en anden nabo, Somalia, efter at FN’s øverste domstol stod for Somalia om en strid om, hvordan man afgrænser et omstridt område i Det Indiske Ocean, der menes at være rigt på olie og gas, en beslutning, der har øget usikkerheden på Afrikas Horn.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *