Biden I betragtning af Robert Califf, en tidligere FDA -kommissær, til at lede agenturet igen


WASHINGTON – Det Hvide Hus overvejer at udpege Dr. Robert M. Califf, en tidligere Food and Drug Administration -kommissær, til igen at lede agenturet, ifølge fem personer, der er fortrolige med søgningen efter en kandidat.

FDA har været uden en permanent chef, siden præsident Biden tiltrådte, hvilket førte til hyppig kritik fra folkesundhedseksperter, der har sagt, at agenturet har manglet klar retning under en intens fase af pandemien, mens det har været udsat for en forelskelse i anmeldelser af coronavirus -vacciner , test og behandlinger.

De personer, der kender til søgeprocessen, sagde, at der ikke var taget en endelig beslutning. Den fungerende FDA -kommissær, Dr. Janet Woodcock, en mangeårig lægemiddelregulator, nærmer sig slutningen på den periode, som fungerende embedsmænd må tjene.

Dr. Califf nægtede at kommentere. Nyheder om hans mulige nominering blev først rapporteret af The Washington Post.

Dr. Califf, en kardiolog, der underviser ved Duke University School of Medicine, fungerede kun kortvarigt som FDA -kommissær ved afslutningen af ​​præsident Barack Obamas anden periode. Han var agenturets vicekommissær for medicinske produkter og tobak, før han ledede det fra februar 2016 til januar 2017.

Han var bekræftet af senatet som kommissær i februar 2016 ved en stemme på 89 mod 4, efter at nogle lovgivere modsatte sig hans nominering over, hvad de sagde var agenturets dårlige rekord på receptpligtig smertestillende medicin. Hans nominering stod over for sit hårdeste tilbageslag fra demokraterne.

Katie Rogers, Sharon LaFraniere og Katie Thomas bidrog med rapportering.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *