SEC vejer ind på Meme-Stock Mania


Billede

BilledeIntet at se her?
Kredit…Ian C. Bates for The New York Times

Den vanvittige handel med aktier i GameStop, AMC og andre såkaldte meme-aktier i januar førte til store tab for nogle hedgefonde, et ramaskrig fra detailinvestorer, der pludselig blev lukket ud af handel og opkald fra Capitol Hill om at revidere markedsregler. Men en længe ventet SEC-rapport om disse begivenheder, der blev offentliggjort i går, konkluderede, at markederne i vid udstrækning fungerede efter hensigten, og afkræfter konspirationsteorier. Rapporten foreslog ingen politiske ændringer.

Er det det? Det 45 sider lang rapport var simpelthen beregnet til at beskrive begivenheder, sagde en højtstående SEC -embedsmand til journalister. Men mange observatører forventede meget mere, i betragtning af at SEC -formanden, Gary Gensler, har antydet store ændringer i den måde, markederne fungerer på.

Hvad med betaling for ordrestrøm? Gensler foreslog for nylig, at måden nogle populære detailmæglere kompenseres af større Wall Street -virksomheder skal muligvis ændres. Betaling for ordrestrøm – når mæglerfirmaer sælger retten til at gennemføre detailinvestorers handler til større handelshuse, ligesom Robinhood gør med Citadel Securities – har længe trukket kritik om interessekonflikter. (EN klassesag af detailinvestorer mod Robinhood tog særlige spørgsmål med praksis.) Disse bekymringer blev noteret i SEC’s rapport, men betaling for ordreflow blev ikke grundlæggende udfordret.

Og afregningstider? At fremskynde afviklingscyklussen, foreslog rapporten, kunne hjælpe med at undgå en gentagelse af handelskaoset i januar. På toppen af ​​meme-aktiestigningen begrænsede Robinhood og andre platforme handel med visse aktier efter det branchedrevne clearinghus, der afvikler de fleste aktiehandler-en proces, der tager to dage-krævede milliarder i ekstra kontanter. SEC sagde, at clearinghusets krav var et tegn på, at markedet fungerede normalt, men politikere bør overveje måder at fremskynde afviklingstiderne for at reducere virkningen af ​​fremtidige marginopkald. Robinhood har skubbet dette punkt, siden det blev fanget under meme-stock-manien.

Gamification? Rapporten udpeger måderne, hvorpå handelsplatforme kan tilskynde til overdreven handel gennem gamelike prompts som modne til nye regler, i overensstemmelse med en seneste tale ved at Gensler tager problem med “psykologiske nudges” i handelsapps. I marts fjernede Robinhood en funktion, der udløste animeret konfetti, når brugerne når forskellige handelsmilepæle.

Tyler Gellasch, en tidligere SEC -advokat, der nu leder Healthy Markets Association, kaldte rapporten et “stærkt forhandlet dokument”, der “aldrig ville bryde nye veje.” Alligevel vil det tjene som “endnu et bevis for at understøtte reformer af markedsstrukturen,” sagde han.

Billede

Præsident Bidens ambitioner om betalt orlov kan blive indskrænket. Hans forslag om 12 ugers orlov til nye forældre, omsorgspersoner og personer med alvorlige medicinske tilstande kan forkortes drastisk da demokraterne søger måder at reducere omkostningerne fra hans udgiftsplan på 3,5 billioner dollars for at formilde moderater. Planens forsvarere sagde, at mere generøs orlov ville styrke det amerikanske arbejdsmarked.

FDAs covid -booster -plan kan slå et slag mod Johnson & Johnson. Agenturet vil give folk mulighed for at få en forskellige vacciner som en booster end hvad de oprindeligt modtog. Det kan reducere brugen af ​​J. & J.s skud: En undersøgelse, der blev præsenteret i sidste uge, viste, at modtagere af den enkeltdosisvaccine, der modtog en Moderna-booster, oplevede en 76 gange stigning i antistofniveauer sammenlignet med en firdobling efter en yderligere J. & J. dosis.

Axel Springer afviser en topredaktør over rapporter om adfærd på arbejdspladsen. Mediegiganten afskedigede Julian Reichelt fra Bild, Tysklands mest magtfulde avis, efter at The Times rapporterede om detaljer om hans forhold med en praktikant. Skandalen kastede en skygge over Axel Springer i et afgørende øjeblik, da det med KKR støttede mediefirma forbereder sig på at lukke sin overtagelse af Politico.

Bill Gates blev advaret om e -mails til en kvindelig medarbejder i 2008. Microsofts chefer fortalte milliardæren, dengang selskabets formand, at de “flirtende” beskeder var “upassende. ” En talskvinde for Gates kaldte påstandene “Falske, genbrugte rygter.” Tiderne tidligere rapporteret at Microsofts medstifter havde forfulgt kvindelige medarbejdere.

En mangel på arbejdskraft ramte Zillows lager. Aktier i ejendomsselskabet faldt næsten 10 procent i går, efter at det sagde, at det ville lad være med at købe og vende huse for resten af ​​året. Zillow sagde imidlertid, at det ikke havde nok arbejdere på stedet til at drive virksomheden konkurrenterne var skeptiske.

Billede

Oliepriserne handler på syvårige højder, hvor prisen på amerikansk benchmark-råolie stiger med 70 procent i år til mere end $ 80 pr. Tønde. Det er en del af en global energikrise, der presser priserne højere for alle typer brændstoffer, herunder naturgas og kul.

Billede

Mange Wall Street -forudsigere mener, at oliepriserne er ved at toppe. Olieforbruget er steget fra 2020, men under hvad det var i 2019, hvor oliepriserne var lavere, end de er nu. Analytikere hos Goldman Sachs forudsagde i sidste uge, at prisen på en tønde olie kunne i gennemsnit være $ 85 pr. tønde for de næste par år.

Men nogle forhandlere satser på, at olie vil stige meget mere. Den mest udbredte mulighed er en, der udbetaler, hvis olie stiger højere end $ 100 pr. Tønde i slutningen af ​​december. Optionshandler med strejkepriser så høje som $ 200 ved udgangen af ​​næste år er også blevet foretaget på det seneste, ifølge The Wall Street Journal.

Hvem har ret? Spørgsmålet om, hvorvidt oliepriserne næsten har toppet eller er ved at stige meget højere, hviler på, hvad der i første omgang driver dem op. To muligheder:

 • Kortsigtede, pandemisk fremkaldte afbrydelser: Efterspørgslen efter olie – ligesom markedet for mange varer – stiger hurtigere, end producenterne kan øge udbuddet (eller i tilfælde af OPEC, er villige til). Hvis det er tilfældet, er oliepriserne sandsynligvis tæt på deres højder. Da Kinas økonomi bremser og det amerikanske opsving rammer en svag plet, vil efterspørgslen efter olie sandsynligvis ikke vokse meget hurtigt i den nærmeste fremtid. Det burde give forsyningstiden til at indhente, især da pandemiske forstyrrelser falmer.

 • Et langsigtet uoverensstemmelse mellem udbud og efterspørgsel, der er forankret i klimaændringer: En nylig rapport fra Det Internationale Energiagentur fandt ud af, at for at lande som USA skal blive kulstofneutrale inden 2050, skal olieforbruget nå sit højdepunkt i 2025. Men baseret på nuværende investeringer vil grøn produktion ikke være nok til at erstatte olieforbruget før i 2035. Årets prishop kan være markedets advarselsskilt om fremtidige energikramper og pristigninger.


Billede

—Justin Muzinich, en tidligere sousekretær for finansministeriet, skriver ind Udenrigsanliggender om “Amerikas krypto -gåde.” Biden -administrationen advarede i går at kryptokurver kan svække landets sanktionsprogram, og en nylig Finansministeriets rapport detaljeret, hvordan kryptoaktiverede ransomware-angreb mod amerikanske infrastrukturmål stiger kraftigt.


Billede

Kredit…Kenneth Lambert/Associated Press

Colin Powell, der døde i går i en alder af 84 år huskes for sine mange roller i regeringen, herunder udenrigsminister, formand for de fælles stabschefer og national sikkerhedsrådgiver. Men han vil også blive husket som en ven og rådgiver for corporate America.

Powell arbejdede regelmæssigt i erhvervslivet mellem regeringstider. I 1990’erne sad han i bestyrelsen for AOL. Og kort tid efter fratræder som udenrigsminister i 2005 blev han ansat af venturekapitalfirmaet Kleiner Perkins som en “strategisk kommanditpartner”Før han kom ind i bestyrelser som brændselscellevirksomheden Bloom Energy. Hans arbejde som bestyrelsesmedlem i Salesforce kom frem i 2016, da lækkede mails viste sine hyppige beskeder til CEO Marc Benioff om alt fra small talk til potentielle M. & A. mål.

“Tak General Powell for alt, hvad du gjorde for mig,” Benioff tweetede i går. Steve Case, tilføjede den tidligere AOL -chef på Twitter, “Dybt bedrøvet over døden af ​​Colin Powell, en ven og partner i 25+ år.”

Billede

Tilbud

 • I IPO -nyheder: Volvo planlægger at blive offentliggjort i næste uge med en værdiansættelse på 23 milliarder dollar, mens tøjudlejningsfirmaet Lej landingsbanen sigter mod at blive værdiansat til 1,5 mia. (FT, WSJ)

 • Venturekapital har et stødende år, men venturekapitalister frygter, at det ikke vil vare. (WSJ)

 • Den tyske digitale bank-opstart N26 skaffede nye midler til en værdiansættelse på 9 milliarder dollar på niveau med den 151-årige Commerzbank. (Bloomberg)

 • Ford Foundation frasælger sine beholdninger i virksomheder med fossilt brændsel. (AP)

Politik

 • Justitsministeriet opfordrede Højesteret til midlertidigt at blokere Texas ‘nye abortlov. (NYT)

 • En føderal dommer fastslog, at University of North Carolina kunne beholde sin politik for optagelse af bekræftende handling. (NYT)

 • “De fem dummeste tager Pete Buttigiegs fædreorlov.” (Washingtoniansk)

 • American Express lader medarbejderne arbejde eksternt i op til fire uger om året. (Reuters)

 • Påvirkede en skrivefejl for næsten et århundrede siden i en højesteretsudtalelse årtiers værdier af retsafgørelser i ejendomssager? (NYT)

Bedst af resten

 • Apple afslørede nye MacBooks og opdaterede, lidt dyrere AirPods. (NYT)

 • Washington State University fyrede sin fodboldtræner, Nick Rolovich og fire af hans assistenter for at nægte at overholde statens vaccinemandat (NYT)

 • Først led bilindustrien under mangel på computerchips. Nu handler det om mangel på magnesium. (FT)

 • Relateret: Hvad gør bilsælgere hele dagen med så få biler at sælge? (WSJ)

 • Successionsagaen hos forlagsvirksomheden Scholastic er saftig nok til at være med i, vel, “Succession.” (NYT)

Billede

Vi vil gerne have din feedback! Send venligst tanker og forslag til dealbook@nytimes.com.

Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *