Din torsdag briefing


Vi dækker Ruslands ophold-hjemme-uge for at dæmpe sager og kvindelige dommers situation i Afghanistan.

Billede

BilledeButovskoye -kirkegården, der fungerer som en af ​​Moskvas begravelsesområder for Covid -død.
Kredit…Sergey Ponomarev for The New York Times

Da antallet af dødsfald i Covid og antallet af sager stiger, vil Rusland lukke ned for en syv-dages ikke-arbejdende periode, der starter den 30. oktober, Meddelte præsident Vladimir Putin.

Foranstaltningen er beregnet til at bekæmpe den hurtige spredning af coronavirus blandt lave vaccinationstal. Landet har registreret mere end 1.000 daglige Covid -dødsfald for første gang siden pandemien begyndte.

Kreml har tøvet med at indføre omfattende restriktioner af frygt for at forstyrre økonomien og på grund af udbredt offentlig nonchalance om pandemien.

“Vi har kun to måder at komme igennem dette på – blive syg eller blive vaccineret,” sagde Putin på en pressekonference. ”Men det er bedre at blive vaccineret. Hvorfor vente på en sygdom eller dens alvorlige konsekvenser? ” Han tilføjede, at den ikke-arbejdende periode kunne forlænges.

Data: Kun 45 millioner af landets 146 millioner mennesker er blevet fuldt vaccineret. Forskere tilskriver tøven en lav tillid til myndighederne. Den russisk fremstillede Sputnik V-vaccine er ikke godkendt af WHO

Detaljer: Det er ikke en fuldstændig lockdown; i stedet opfordres ikke -essentielle arbejdstagere til at blive hjemme, mens deres arbejdsgivere opfordres til at betale dem mindst mindsteløn for at gøre det. Fire dage i denne periode er allerede helligdage. Kreml indførte en lignende ikke-arbejdende periode i maj, hvor der også var helligdage.

Her er de seneste opdateringer og kort over pandemien.

I andre udviklinger:


Billede

Kredit…Gautam Dey/Agence France-Presse-Getty Images

Femten lande planlægger at producere mere end dobbelt så meget olie, gas og kul frem mod 2030, som det ville være nødvendigt, hvis regeringerne skulle begrænse opvarmningen til Paris -aftalens mål, ifølge en FN-støttet rapport frigivet tirsdag.

Rapporten kiggede på fremtidige minedrifts- og boreplaner fra store producenter af fossile brændstoffer, herunder USA, Saudi -Arabien, Rusland, Kina og Indien. Det lander forud for et to-ugers klimatopmøde i FN, der er planlagt til 31. oktober.

Samlet set fandt rapporten, at verdens nationer planlægger at producere 240 procent mere kul, 57 procent mere olie og 71 procent mere naturgas i 2030, end det ville være nødvendigt for at begrænse opvarmningen til 1,5 grader Celsius.

Data: Det Internationale Energiagentur har for nylig set på, hvad der ville være nødvendigt for at nå Paris -målene. Verden ville i det væsentlige skulle nå “netto -nul” -emissioner inden 2050. Under dette scenario ville nationer ikke godkende nye kulminer eller nye olie- og gasfelter ud over de nuværende forpligtelser.

I andre miljønyheder:


Billede

Kredit…Kiana Hayeri for The New York Times

Mere end 200 kvinder, der blev dommere før Talibans overtagelse af Afghanistan, er ikke længere tilladt at udføre deres arbejde, og værre, frygter gengældelse for deres arbejde at levere retfærdighed til kvinder.

Mange er truet og skjult, ifølge International Association of Women Judges. Mange flere afghanske kvinder mangler nationalt id og pas end afghanske mænd.

Flere tidligere dommere sagde, at Taleban -embedsmænd havde hentet deres personlige oplysninger fra retsregistre, og nogle har fået deres bankkonti frosset. Mange siger, at de har modtaget trusler.

“Vi har mistet alt – vores job, vores hjem, den måde vi levede på,” sagde Wahida, 28, tidligere dommer.

Baggrund: Inden overtagelsen tjente mere end 270 kvindelige dommere i Afghanistans korrupte, mandsdominerede retssystem. Særlige domstole med kvindelige dommere sammen med særlige politienheder og anklagemyndigheder blev oprettet til at behandle sager om vold mod kvinder.

Stillehavsområdet

Billede

Kredit…Faye Sakura til The New York Times

Jorden rundt

Billede

Kredit…Alastair Grant/Agence France-Presse-Getty Images

En morgenlæsning

Billede

Kredit…Tara Todras-Whitehill til The New York Times

I mange dele af Tyrkiet er den langsigtede tilstedeværelse af syriske flygtninge blevet et bittert stridsspørgsmål. Men Kilis, en tidligere søvnig grænseby, forvandlet af tilflytternes energi, har taget ændringen til sig.

Billede

Kredit…Kholood Eid for The New York Times

Robert Kolker skrev for nylig om en juridisk sag, der involverede venskab, plagiat og kunst for The Times Magazine, som delte brugere af sociale medier. Han talte med Times Insider om, hvordan han behandlede indberetningen.

I begyndelsen af ​​januar modtog jeg en e -mail fra en forfatter i Los Angeles ved navn Dawn Dorland. E -mailen var ligetil: Hun mente, at hun var blevet plagieret i en novelle af en anden forfatter ved navn Sonya Larson. Nu var de i retten.

Over flere måneder undersøgte jeg sagen for den seneste artikel i New York Times Magazine “Hvem er den dårlige kunstven?” som blev et stort samtaleemne online, hvor læserne tog parti. Dette var på et niveau en historie om et venskab, der blev revet i stykker. Men det handlede også om, hvordan mennesker kan tage detaljer fra det virkelige liv og væve dem ind i deres fiktion, og spørgsmålet om, hvorvidt kunstnere skal overholde et bestemt sæt etik.

Så var der den forbløffende karakter af det, der var bevilget: Dorland havde doneret en nyre, og Larsons novelle handlede om en nyredonation.

“Hvem er den dårlige kunstven?” er en Rorschach -test. Nogle læsere lander måske på team Dorland, andre på team Larson. Men hverken jeg eller nogen af ​​de redaktører, der var involveret i stykket, forventede, at det ville blive til Twitters foretrukne stue -spil.

Jeg føler, at meget af den debat, der fortsat hvirvler hen over Twitter, risikerer at flade stykket til en fortælling om gode og onde – hvilket man måske siger, beviser på en måde historiens pointe. Vi kan alle trække os tilbage til vores egne ekkokamre og beslutte vores egne versioner af sandheden, som kan gøre enhver af os til dårlige kunstvenner.

Hvad skal man lave

Billede

Kredit…Kate Sears til The New York Times

Tilføjelse miso og smør til din pasta skaber en lækker sød, salt og salte smag.

Hvad skal man se

“Queens”, et musikalsk drama med Eva og Brandy i hovedrollen, følger medlemmerne af en 90’er rapgruppe, der genforenes.

Hvad skal man læse

Jessica Nordells “Slut på forspænding” siger, at der er håb om meningsfuld forandring.

Nu er det tid til at spille

Her er dagens Mini Krydsord, og et fingerpeg: Guinness verdensrekordholder for bedst sælgende soloartist nogensinde (fem bogstaver).

Og her er dagens stavebi.

Du kan finde alle vores gåder her.


Det er det til dagens briefing. Vi ses næste gang. – Melina

PS Videnskabsreporter Carl Zimmer sluttede sig til Crooked Medias “America Dissected” podcast for at diskutere hans rapportering om CRISPR.

Det seneste afsnit af “The Daily”Handler om Bidens klimaplan.

Du kan nå Melina og teamet på briefing@nytimes.com.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *