Din torsdag briefing


BilledeArbejdet med et nyt olieværk i det østlige Rusland sidste år.
Kredit…Dimitar Dilkoff/Agence France-Presse-Getty Images

Femten lande, heriblandt USA, Norge og Rusland, planlægger at dramatisk øge deres produktion af olie, gas og kul i de kommende årtier, der potentielt underminerer tilsagn om at begrænse emissioner i overensstemmelse med Paris-aftalen, ifølge en FN-støttet rapport offentliggjort tirsdag.

Verdens ledere samles senere på måneden kl et stort klimatopmøde i Glasgow for at diskutere, hvordan de kan reducere deres landes emissioner af planetopvarmning. Men miljøforkæmpere siger, at regeringerne også skal fokusere på fremtidige planer for udvinding af fossilt brændsel, så de er mere i overensstemmelse med forslag om at sælge flere elbiler eller installere flere vedvarende energikilder.

Ved tallene: I 2030 fandt rapporten frem, at verdens nationer planlægger at producere 240 procent mere kul, 57 procent mere olie og 71 procent mere naturgas, end det ville være nødvendigt for at begrænse opvarmningen til 1,5 grader Celsius.

I andre miljønyheder:


Billede

Kredit…Kirill Kudryavtsev/Agence France-Presse-Getty Images

Den russiske politiske dissident Aleksei Navalny, der overlevede et attentatforsøg og nu sidder i et russisk fængsel, var tildelt Sakharov -prisen for tankefrihed, EU’s største menneskerettighedspris.

Prisen var lige så meget en anerkendelse af Navalnys årti lange rolle, der ledede den russiske politiske opposition, som det var en stikkende irettesættelse af Vladimir Putin. Navalny har anklaget Putin for at undergrave sit lands post-sovjetiske demokrati for at forblive ved magten samt for at have beordret hans attentat.

På trods af gentagne anholdelser og angreb har Navalnyy forblevet en ubøjelig kritiker af Putin, som han påstår har skummet Ruslands olieoverskud for at berige sine venner og hans følge i sikkerhedstjenesterne og derefter have brugt denne indflydelse til at beholde magten.

Citeres: “Han har utrætteligt kæmpet mod korruptionen af ​​Vladimir Putins regime,” sagde David Sassoli, formand for Europa -Parlamentet, om Navalny. “Dette kostede ham hans frihed og næsten hans liv.”


Billede

Kredit…Poolfoto af Toby Melville

Midt i stigende antal sager har den britiske regering afviste opfordringer til at genindføre restriktioner for coronavirus, mens han advarer om, at sådanne foranstaltninger kan være nødvendige, hvis udrulning af vaccineforstærkningsskud ikke indeholder den forværrede situation. Storbritannien, der administrerede vacciner tidligt, rapporterer nu om en af ​​de højeste andele af nye tilfælde i verden, da vaccinernes effektivitet aftager.

“Vi vil gøre, hvad der kræves for at sikre, at dette pres ikke bliver uholdbart, og vi vil ikke tillade NHS at blive overvældet,” sagde Sajid Javid, sundhedssekretæren, med henvisning til Storbritanniens National Health Service, som allerede er under tryk. Han advarede om, at nye tilfælde kan stige til 100.000 om dagen.

Den britiske regerings beredskabsplan ville genindføre nogle restriktioner, der blev skrottet i England i juli, herunder regler om maskering og opfordring til at arbejde hjemmefra. Dem, der besøger natklubber og andre spillesteder, kan blive pålagt at fremvise bevis for deres vaccinationsstatus eller for en nylig negativ test.

Analyse: Eksperter mener, at sagerne i Storbritannien stiger, fordi et stort antal børn er uvaccinerede og skoler kræver ikke ansigtsbeklædning. Maskebrug er mindre udbredt end i nogle andre dele af Europa, hvor masker ofte kræves indendørs, og hvor sager pr. Indbygger er meget lavere.

Data: Storbritannien har rapporteret over 40.000 nye tilfælde i syv dage i træk, og 869 patienter blev indlagt på hospitaler lørdag. Det daglige dødstal steg til 223 tirsdag, det højeste antal siden marts, før det faldt til 179 onsdag.

Her er de seneste opdateringer og kort over pandemien.

I andre udviklinger:

Billede

Kredit…Shuran Huang for The New York Times
  • Republikanere blokerede aktion for tredje gang i år om lovgivning til styrkelse af stemmerettighederne, hvilket efterlader demokraterne få muligheder uden for at ændre senatets filibusterregel og vedtage afstemningsforanstaltningen over GOP -oppositionen.

  • Snesevis af Netflix -medarbejdere gik ud i protest mod en komediespecial af Dave Chappelle at kritikere har sagt fremmer stædighed mod transkønnede.

  • PayPal har tilbudt at købe Pinterest, det digitale tavlefirma. Hvis aftalen på 45 milliarder dollar bliver gennemført, ville det være et af de største forbrug af internetkøb i nyere historie.

Billede

Kredit…Poolfoto af Alastair Grant
Billede

Kredit…Kiana Hayeri for The New York Times

Afghanistans kvindelige dommere er nu arbejdsløs og i skjul efter Taleban tog magten i år. Mange af dem er truet, efter at Taleban -embedsmænd har hentet deres personlige oplysninger fra domstolsregistre, mens nogle har fået deres bankkonti frosset.

“Jeg mistede mit job, og nu kan jeg ikke engang gå udenfor eller gøre noget frit,” sagde en tidligere justitsminister. “En mørk fremtid venter alle i Afghanistan, især kvindelige dommere.”

Billede

Kredit…Jason Henry for The New York Times

Hvis du har et barn, har du sikkert hørt om Roblox, en online platform befolket af farverige, blokerede figurer, der indeholder millioner af spil, fra at udforske virtuelle verdener til at fremme digitale kæledyr. Roblox har mere end 43 millioner daglige brugere – mange af dem mellem 9 og 12 år.

Da det ser ud til at ekspandere, forsøger webstedet at balancere tiltrækning af et ældre publikum, mens opretholde et sikkert miljø for sine yngre brugere, Rapporterer Kellen Browning.

Dave Baszucki, der er virksomhedens administrerende direktør og har en baggrund inden for uddannelsessoftware, sagde, at blanding af forskellige aldre på sin platform var “en udfordring.” Der har været genskabelser af masseskyderier, spil, der skildrer virtuelle stripklubber og rekruttering af ekstremistiske grupper.

Men Roblox har været mere aktiv end mange tech -virksomheder i forsøget på at opbygge en sikker onlineverden. Det gennemgår spilindhold, tilbyder forældrekontrol og bandeordfiltre og har forbudt skildringer af romantik eller diskussion af politiske partier.

Indsatsen, skriver Kellen, kan være lærerig for andre internetdragt – som Facebook – det håb om at tiltrække et yngre publikum.

Billede

Kredit…Sang An for The New York Times. Mad Stylist: Simon Andrews. Prop Stylist: Paige Hicks.

Du behøver ikke en wok til denne karamelliserede Rosenkål under omrøring.

“Queens”, et musikalsk drama med Eva og Brandy i hovedrollen, følger medlemmerne af en 90’er rapgruppe, der genforenes.

Nadifa Mohameds roman “The Fortune Men”, en finalist til Booker -prisen, er en historie om en falsk beskyldning og den tragedie, der resulterede.

Her er dagens Mini Krydsord, og en anelse: Ål med et andet sæt kæber i halsen (!?!) (fem bogstaver).

Og her er stavebien.

Du kan finde alle vores gåder her.


Det er det til dagens briefing. Tak fordi du sluttede mig. – Natasha

PS Videnskabsreporter Carl Zimmer sluttede sig til Crooked Medias “America Dissected” podcast for at diskutere hans rapportering om CRISPR.

Det seneste afsnit af “The Daily”Handler om præsident Bidens klimaplan.

Sanam Yar skrev nutidens Arts and Ideas. Du kan nå Natasha og teamet på briefing@nytimes.com.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *