Covid -sager stiger på nogle caribiske øer, siger WHO


Flere tendenser i caribiske lande rapporterer om betydelige stigninger i kendte coronavirusinfektioner, advarede Verdenssundhedsorganisationens embedsmænd onsdag.

Rapporter om nye tilfælde er steget med 40 procent i løbet af den sidste uge i Den Dominikanske Republik og Barbados, siger Dr. Carissa F. Etienne, direktør for Pan American Health Organization, en afdeling af WHO

“Faktisk,” sagde Dr. Etienne kl et pressemøde, “Halvdelen af ​​Barbados kumulative Covid -infektioner siden pandemien begyndte er blevet rapporteret i den sidste måned.”

Sager stiger også i Trinidad og Tobago og nogle mindre ø -nationer og territorier i regionen, herunder St. Martin, St. Kitts og Nevis, Anguilla og Caymanøerne.

Mange caribiske lande har haft det svært bevæger sig hurtigt med vaccinationsindsatsen, både på grund af vanskeligheder med at få doser og på grund af udbredt offentlig tøven.

“Det bekymrer mig virkelig, at nogle af mine caribiske brødre og søstre har været langsomme til at acceptere de Covid-19-vacciner, der er blevet stillet til rådighed for dem,” sagde Dr. Etienne, der er fra Dominica.

I hele Latinamerika og Caribien er 41 procent af befolkningen blevet fuldt vaccineret mod Covid-19, ifølge Pan American Health Organization.

Nye sagsrapporter falder i hele Nordamerika, og infektioner og dødsfald er faldende i det meste af Mellemamerika. Billedet forbedres også i Sydamerika, med undtagelse af Bolivia og Venezuela, oplyser organisationen.

Dr. Etienne sagde, at det var vigtigt for lande i regionen at opbygge test, selvom rapporter om nye tilfælde ebbed ud, så eventuelle nye udbrud kunne fanges, før de udviklede sig til udbredte overspændinger. “Mere og mere ser vi, hvordan lokale hotspots driver nationale tendenser,” sagde hun.

En god tilgang, sagde hun, ville være at integrere overvågning af Covid-19 med overvågning af andre respiratoriske vira. Hun sagde, at hendes organisation arbejdede sammen med Centers for Disease Control and Prevention i USA for at udvikle en ny protokol til PCR-test, der ville screene de samme prøver for både Covid-19 og influenza.

Stærke overvågningsnetværk, sagde hun, kunne også hjælpe med at opdage nye patogener, før de spredte sig, og tjene “som regionens rygrad for pandemisk beredskab.”Kilde link