Din fredags briefing


BilledeMidnatssolen skinner over havis i Det Arktiske Ocean.
Kredit…David Goldman/Associated Press

Biden -administrationen frigav flere rapporterer om risikoen for klimaændringer for den nationale sikkerhed, der helt klart beskriver de måder, hvorpå opvarmningsverdenen er begyndt at udfordre stabiliteten markant på verdensplan, gennem udvikling såsom forværret international konflikt og øget dislokation og migration, efterhånden som mennesker flygter fra ustabilitet fra klimaet.

Frigivelsen af ​​dokumenterne er første gang, at nationens sikkerhedsagenturer kollektivt har kommunikeret de klimarisici, de står over for. Præsident Biden vil snart deltage i en større FN -klimakonference i Glasgow kendt som COP26.

De nationale sikkerhedsadvarsler kom samme dag, som førende finansielle tilsynsmyndigheder for første gang markerede klimaændringer som “en voksende trussel” mod den amerikanske økonomi. Hyppigere og destruktive naturkatastrofer resulterer i ejendomsskader, tabt indkomst og forretningsforstyrrelser, der truer med at ændre måden, hvorpå fast ejendom og andre aktiver værdiansættes.

Eksempler: Klimaændringer kan arbejde på mange niveauer for at ødelægge en nations styrke. Lande som Irak og Algeriet kan blive ramt af tabt omsætning fra fossile brændstoffer, selvom deres region står over for forværret varme og tørke. Fødevaremangel kan igen føre til uro sammen med kampe mellem lande om vand.

Baggrund: Forestillingen om, at klimaændringer er en national sikkerhedstrussel, er ikke ny – Obama -administrationen sagde så meget og begyndte at presse Pentagon til at overveje klimarisici. Men tilsammen signalerer rapporterne et nyt stadie i amerikansk politik, som placerer klimaændringer i centrum for landets sikkerhedsplanlægning.


Billede

Kredit…Anna Moneymaker for The New York Times

Donald Trump meddelte i går, at han havde stillede investeringspengene op at oprette sit eget børsnoterede medieselskab, et forsøg på at genindføre sig selv i den offentlige onlinesamtale, hvorfra han stort set har været fraværende, siden Twitter og Facebook forbød ham efter optøjer i Capitol den 6. januar.

Hvis den bliver gennemført, kan handlen give det nye Trump -selskab, kaldet Trump Media and Technology, adgang til næsten 300 millioner dollar i at bruge penge. Trumps endnu ikke lancerede sociale netværk-app kaldes Truth Social. Inden for få timer efter dens meddelelse hævdede hackere at have oprettet falske konti på en ikke -udgivet testversion i navnene på Trump og andre.

Den tidligere præsident har været i stand til at rejse penge takket være en af ​​Wall Street’s hotteste kæder – virksomheder til erhvervelse af særlige formåleller SPAC’er. Omvendt af de første offentlige tilbud, SPAC’er går først på børsen og skaffer penge fra investorer med det formål at finde et privat selskab at fusionere med.

Detaljer: Trumps nye selskab – stiftet i Delaware i februar med lidt fanfare og uden indtægter eller testet forretningsplan – indgik onsdag en aftale om at fusionere med et SPAC kaldet Digital World Acquisition. Nogle af investorerne vidste ikke, at de ville blive økonomisk bakker op om sit seneste selskab.


Billede

Kredit…Mary Turner for The New York Times

For fire måneder siden startede England et stort epidemiologisk forsøg, ophæver stort set alle coronavirus -restriktioner på én gang, selv i lyset af en høj daglig infektionsrate. Dets ledere begrundede fremgangsmåden med den begrundelse, at landets hurtige udrulning af vacciner havde svækket forbindelsen mellem infektion og alvorlig sygdom.

Nu, hvor sager, hospitalsindlæggelser og dødsfald alle stiger igen, begynder virkningen af ​​vacciner at slides af og vinteren truer, strategien om at lære at leve med virussen er under sin stiveste test endnu.

Nye sager oversteg 50.000 torsdag, en stigning på 18 procent i forhold til det gennemsnitlige antal i den forgangne ​​uge, og anden gang havde sager brudt den psykologiske barriere siden juli. Antallet af indlagte på hospitaler steg 15,4 procent i samme periode og nåede 959, mens 115 mennesker døde af Covid-19, en stigning på næsten 11 procent.

Citeres: “Alt rammer os på en gang,” sagde Tim Spector, professor i genetisk epidemiologi ved King’s College London. “Min opfattelse er, at vi er i et ingenmandsland.”

Her er de seneste opdateringer og kort over pandemien.

I andre udviklinger:

Billede

Kredit…Carlos Bernate for The New York Times
Billede

Kredit…Adriana Zehbrauskas til The New York Times
  • Dronning Elizabeth II var udskrevet fra et hospital i går efter at have gennemgået test dagen før og overnattet.

  • Mens kvinder i Kina forsøger at knække traditionelt mandsdominerede erhverv såsom civil luftfart, finder de hurtigt ud af det skoler står i vejen.

  • I mere end et århundrede blev indfødte børn i Canada tvunget til at gå på boligskoler, hvor mange udholdt overgreb. The Times fulgte et team af arkæologer, som de ledte efter gravene til disse tabte børn.

  • Ny forskning om et sæt gigantiske fossiliserede fodaftryk, 200 millioner til 250 millioner år gamle, har fundet ud af, at deres sandsynlige ejer var en lille, sagtmodig planteæder ikke højere end en person.

  • Moderne heste blev domesticeret for omkring 4.200 år siden i stepperne i det sydlige Rusland, ifølge en analyse af 273 gamle hestens genomer.

  • En nyre vokset i en genetisk ændret gris viste sig at fungere normalt, efter at kirurger i New York knyttet det til en menneskelig patient.

Billede

Kredit…Jonathan Graziano

En hund på TikTok fungerer som et slags horoskop.

Hver dag tjekker millioner af mennesker på tværs af internettet ind på Noodle, en 13-årig mops, for at se, hvilken slags dag de vil have. En “knogledag”, når Noodle stiger, er en dag at fejre. Og en ”ingen ben -dag”, hvor han hellere ville blive i sengen, er en dag, hvor man skal tage verden lidt mere omhyggeligt i betragtning.

The Times har udgivet sin boganmeldelse som et selvstændigt supplement siden 1896. Vores redaktører fejrede med et tilbageblik på klassikerne vi gennemgik.

Fra arkiverne: James Baldwin anmeldte Alex Haleys “Roots” i 1976 og kaldte det en udforskning af “hvordan hver generation hjælper med at dømme eller hjælpe med at befri den kommende.” James Joyces “Ulysses” blev kaldt det “vigtigste bidrag, der er givet til fiktiv litteratur i det 20. århundrede.” Og Reynolds Price så ind Toni Morrisons “Salomons sang” bevis for “muligheden for transcendens inden for menneskeliv.”

Et tidligt interview med Gore Vidal udforskede sin selvopfattelse og sit syn på godhed (det “kan være ved siden af ​​punktet”), og i en samtale fra 1985, den chilenske romanforfatter Isabel Allende reflekteret over udgivelsen af ​​hendes første roman, mens hun levede i eksil.

Tag en rejse gennem dækningens historie og dens forgængere og kig på vores første bestseller lister.

Billede

Kredit…Colin Clark for The New York Times

Det bedste sted at prøve svensk kardemummabulle, en sød bolle parfumeret med kardemomme, ville være Stockholmsbageriet Fabrique. Her er hvordan man laver det derhjemme.

At planlægge foråret, tage en efterårstur gennem haven, før det er for sent.

“Dune”, sci-fi-eposet baseret på en roman fra 1965 af Frank Herbert, er “et seriøst, stateligt opus”, skriver vores anmelder.

Her er dagens Mini Krydsordog en anelse: Smag af gule kegler (fem bogstaver).

Og her er stavebien.

Du kan finde alle vores gåder her.


Det er det til dagens briefing. Vi ses næste uge. – Natasha

PS “Call and Response: The Story of Black Lives Matter” er en visuel bog af journalister fra Times for unge læsere. Sådan kom det sammen.

Det seneste afsnit af “The Daily”Handler om politifaglig praksis.

Melina Delkic skrev nutidens Arts and Ideas. Du kan nå Natasha og teamet på briefing@nytimes.com.Kilde link