Google sagde, at det med succes havde “bremset” de europæiske privatlivsregler ifølge retssag.


WASHINGTON – Google sagde i et internt dokument, at det med succes havde “bremset” de europæiske privatlivsregler i samarbejde med andre teknologivirksomheder, ifølge en juridisk sag, der blev offentliggjort fredag.

Forud for et møde i 2019 med andre store tech -virksomheder sagde Google i et notat, at det havde “været en succes med at bremse og forsinke” Den Europæiske Unions ePrivacy -forordning proces og havde “arbejdet bag kulisserne hånd i hånd med de andre virksomheder”, ifølge ansøgningen.

De nye detaljer kom i en uredigeret version af en retssag anlagt af Texas og 11 andre stater, der hævdede, at Google havde misbrugt sin dominans over den indviklede teknologi, der leverer annoncer til forbrugere online. Nyhedsorganisationer, herunder The New York Times, havde spurgte dommeren i sagen om at fjerne redaktionerne fra klagen.

Detaljerne giver et sjældent indblik i, hvordan store tech -virksomheder har lobbyet imod en voksende række af foreslåede regler. I de senere år har lovgivere rundt om i verden foreslået nye love for at begrænse de store tech-virksomheders markedsstyrke, begrænse deres brug af forbrugerdata og fastsætte nye regler for, hvordan de kan moderere brugergenereret indhold.

En talsmand for Google sagde i en erklæring, at bare fordi Texas Attorney General Ken Paxton “siger, at noget ikke gør det sandt.”

“Vi har været klare om vores støtte til konsekvente privatlivsregler over hele kloden,” sagde talsmanden.

I retssagen citeredes “et dokument udarbejdet på forhånd” fra et møde i august 2019 “mellem de fem Big Tech -virksomheder – herunder Facebook, Apple og Microsoft.”

På det tidspunkt forsøgte Google at stoppe fortrolighedsreglerne i American Federal Trade Commission og i kongresslovgivningen ifølge klagen. De europæiske regler har været emnet vanskelige forhandlinger i årevis.

Virksomheden udtrykte også bekymring over handlingerne fra andre teknologivirksomheder, der deltog i fortrolighedsdebatten. Google sagde, at det havde haft problemer med at få Facebook til at “tilpasse sig vores privatlivsmål og -strategi”, og at det sociale netværk havde “prioriteret at vinde omdømme frem for sin forretningsmæssige interesse i lovgivningsdebatter.”

Google bekymrede sig også for, at det blev flankeret af Microsoft på fortrolige spørgsmål, ifølge retssagen. I det dokument, der blev udarbejdet til mødet, sagde virksomheden, at Kent Walker, en topchef i Google, havde sagt, at Google skulle “finde tilpasning” til Microsoft, hvor det var muligt, men “skulle være forsigtig med deres aktivitet” og “søge at få så meget intelligens som muligt.”Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *