Retssag begynder for mænd, der er anklaget for drab på Holocaust-overlevende i Frankrig


PARIS – To mænd gik tirsdag for retten i Paris, anklaget for dræbte en 85-årig bedstemor, der overlevede Holocaust i en forbrydelse, der rystede Frankrigs jødiske samfund til sin kerne.

De tiltalte – Yacine Mihoub, 32, og Alex Carrimbacus, 25 – er blevet anklaget for at have dræbt Mireille Knoll, i det, myndighederne og anklagerne har kaldt en hadforbrydelse. Fru Knolls delvist forbrændte lig blev fundet i hendes lejlighed i Paris i marts 2018, efter at hun var blevet stukket 11 gange, og angriberne havde sat ild til hendes hjem.

Det er uklart, om retssagen vil lykkes med at fastslå det sande ansvar for forbrydelsen, da hver tiltalte har givet den anden skylden for Ms. Knolls død. Men det forventes at fokusere på, hvorvidt mordet var motiveret af antisemitisme, da der havde været en række angreb på jøder på det tidspunkt.

Retssagen, der varer frem til midten af ​​november, kommer også som en Den jødiske højreekstremistiske ekspert, Éric Zemmour, har vendt op og ned på Frankrigs politiske landskab med provokationer om identitetsspørgsmål. Det har han især splitte det jødiske samfund ved at forsøge at rense Frankrig for forseelser i nogle af de værste antisemitiske episoder i dets fortid.

Omstændighederne omkring Ms. Knolls død forbliver uklare, fordi begge mistænkte, som har tidligere domme for tyveri og vold, har afgivet flere modstridende udtalelser til politiet, nogle gange tilbagekaldt dem.

Mr. Carrimbacus, en hjemløs mand, sagde engang, at Mr. Mihoub havde bedt ham om hjælp til at røve Ms. Knoll, før Mr. Mihoub stak hende i halsen i hendes lejlighed. Mr. Mihoub, der som søn af en af ​​Ms. Knolls naboer kendte hende meget godt, sagde, at det var Mr. Carrimbacus, der røvede Ms. Knoll og stak hende ihjel.

Som barn slap Ms. Knoll med nød og næppe Frankrigs mest berygtede samling af mere end 13.000 jøder i 1942 ved at flygte med sin mor til Portugal. Men anklagere mener, at det var den samme jødiske identitet, der førte til hendes mord mere end syv årtier senere.

Billede

Kredit…Yoan Valat/EPA, via Shutterstock

De pegede på Mr. Carrimbacus’ påstande om, at han havde hørt Mr. Mihoub henvise til den formodede rigdom af jøder. Han sagde også, at hr. Mihoub, som efterforskerne sagde havde en ambivalent holdning til islamisk ekstremisme, råbte “Gud er stor” på arabisk under drabet. Dommerne bliver nødt til at afgøre, om de anser dette for at være en hadforbrydelse motiveret af Ms. Knolls jødiske identitet.

De franske myndigheder var hurtige til at kalde forbrydelsen for antisemitisk, herunder præsident Emmanuel Macron, der sagde, at fru Knolls morder havde “myrdet en uskyldig og sårbar kvinde, fordi hun var jøde og dermed havde besudlet vores helligste værdier og vores hukommelse.”

Tirsdag sagde Gilles-William Goldnadel, en advokat for Ms. Knolls familie, at kun “et mirakel” kunne få sandheden fra de mistænktes mund og tilføjede, at han betragtede mordet som en antisemitisk forbrydelse motiveret af økonomisk vinding.

Ms. Knolls mord rørte en nerve i det jødiske samfund, som protesteret af titusinder i 2018 af frygt for, at antisemitismen var stigende, og at myndighederne ikke forsøgte hårdt nok for at bekæmpe den. Drabet skete mindre end et år efter drabet på en anden ældre jødisk kvinde, Sarah Halimi, som myndighederne var langsomme til at kalde en hadforbrydelse, og et par år efter en stribe dødbringende islamist angreb rettet mod jøder.

Men bekymringerne om voksende antisemitisme, som næsten med sikkerhed vil gennemsyre retssagen, har også fået særlig genklang med fremkomsten af Mr. Zemmour, en sandsynlig kandidat til præsidentvalget næste år.

Hr. Zemmour har chokeret det jødiske samfund ved at forsøge at rehabilitere Frankrigs samarbejdende krigstidsregime – det samme som forsøgte at samle fru Knoll i 1942 – og så tvivl om Alfred Dreyfus, en fransk jødisk hærofficer, der er falsk anklaget for forræderi, uskyld. i det 19. århundrede. Men hans anti-islam-budskab har også appelleret til nogle jøder i fattige forstæder, som siger, at de lider af antisemitisme i det muslimske samfund.

“Det er en bombe for det jødiske samfund,” Daniel Knoll, fru Knolls søn, fortalte BFM TV i sidste uge. “Desværre siger hr. Zemmour sandheder på den ene side og nonsens på den anden side.”Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *