Self Esteem, en popsanger, der vil have Storbritannien til at ‘prioritere fornøjelse’


LONDON – Rebecca Lucy Taylor – bedre kendt som Self Esteem – var på scenen i en klub her i fredags og optrådte “Jeg har det fint,” en popsang med et dunkende beat om et seksuelt overgreb. Nummeret inkluderer en optagelse af en kvinde, der beskriver, hvordan hun gøer som en hund, når den bliver kontaktet af grupper af mænd på gaden: “Der er intet, der skræmmer en mand mere end en kvinde, der virker fuldstændig sindssyg.” Da strengene steg, begyndte Taylor og hendes band at gø og hyle med. Flere kvinder blandt publikum sluttede sig til.

Det var et øjeblik, der fangede både respektløsheden og oprigtigheden af ​​Self Esteem, en spirende britisk popstjerne, hvis andet album, “Prioritise Pleasure”, er ved at opbygge en fanskare, der siger, at de føler sig set af hendes musik.

I mere end 15 år har Taylor, 35, arbejdet væk i Storbritanniens musikscene, først i indie band Slow Club, som hun sagde, at hun forlod efter flere år at have fundet sine ideer kvalt, dengang som Self Esteem, et navn, der “bare ved et uheld blev den præcise ting, jeg havde brug for,” sagde hun i et interview på en øst London bar en uge før koncerten.

Billede

Kredit…Suzie Howell for The New York Times

Slow Club turnerede internationalt og havde en kultfanskare, men “Prioritise Pleasure” bringer hende meget bredere opmærksomhed: magasinforsider, TV-forestillinger og et stormløb af fans, der vidner på sociale medier om hvor transformerende de finder hendes musik. En række særligt loyale har endda været det får Selvværd tatoveringer.

“Jeg har følt mig meget alene det meste af mit liv, ligesom ‘Hvad er der galt med mig?'” sagde Taylor og pegede på forventninger til kvinder om at slå sig ned og få børn. Hendes seneste succes “får mig til at føle denne overvældende lettelse over, at jeg ikke er en total særling.”

Hvis Taylor har et manifest bag “Prioritise Pleasure”, er det at opmuntre folk til at sætte sig selv først uden at benægte, at de også kan begå fejl. “Fornøjelsen”, der nævnes i albummets titel, kan antage mange former, sagde hun, inklusive det, hun så frem til at gøre den aften: at tage hjem, bestille take-out og se “Succession”.

Selvværds stigning kommer på et tidspunkt, hvor der bliver rettet ny opmærksomhed mod vold mod kvinder i Storbritannien efter Sarah Everards død, som blev kidnappet og myrdet af en politibetjent, mens han gik hjem i marts og Sabina Nessa, der blev dræbt, mens han gik gennem en park i september. I denne måned har der været rapporter om kvinder, der har været injiceret med sprøjter på natklubber, en variant af “spiking”, når stoffer bliver droppet i nogens drink.

Jude Rogers, en musikjournalist som har skrevet om “Priorite Pleasure,” sagde Self Esteems musik føles rigtigt for øjeblikket. “Vi havde brug for en kvinde til at dukke op, som ville sige: ‘Nok’,” sagde Rogers. Selvværd er “at udtrykke al rodet, al frustrationen og al vreden ved at være kvinde,” i ambitiøs popmusik,” tilføjede hun.

Taylor sagde, at hun har været bekymret for sin sikkerhed, siden hun var teenager, “hvilket jeg gætte er ligesom tidsånden nu.” Hun begyndte at skrive albummet i 2019 og besluttede at behandle et seksuelt overgreb, hun havde overlevet gennem sin musik. “Som en, der lever meget frit, kan jeg godt lide at være seksuel, jeg kan lide at gøre, hvad jeg vil,” sagde hun. “Men pludselig blev det taget fra mig, og jeg havde en beslutning om aldrig at nyde mig selv på den måde igen, aldrig at være den person, jeg kan lide at være, eller gøre det hele til trodsig eufori.”

Afslutningen på et giftigt forhold informerede også albummet, men pladen har en stærk tråd af bemyndigelse, som Taylor sagde var et resultat af mere positive oplevelser. “Jeg ramte endelig dette smukke tværsnit af Jeg er ældre, terapien er kommet lidt i gang, og jeg er ligeglad,” sagde hun. Mens hun lavede pladen, holdt hun op med at bekymre sig om andres forventninger til hende og hendes karriere.

Billede

Kredit…Suzie Howell for The New York Times

Alle disse ændringer fik Taylor til at skrive sange som “Jeg gør det hele tiden,” et spor med stort set talt ord, hvor hun oplister sine kampe, inklusive hverdagsangst (“Gamle vaner dør i et par uger, og så begynder jeg at gøre dem igen”) og sexistiske kommentarer fra gamle tourmanagere (“Alt hvad du behøver for at gør, skat, passer ind i din lille kjole”).

Johan Karlberg, medlem af gruppen den allerbedste som producerede “Prioritise Pleasure”, mener, at Self Esteems succes handler mindre om det nuværende kulturelle klima i Storbritannien og mere et svar på Taylors fantastiske sange og hendes “brute ærlighed.”

“Folk kan lide at sige, at de er ærlige i deres sange og interviews, men det er de virkelig sjældent,” sagde han. “Rebecca er i alt, og folk forholder sig til det.”

Ved hendes London-koncert i sidste uge var forholdet næsten øredøvende, da fans råbte sammen med deres yndlingslinjer (“Sexing dig på mental health club virker kontraproduktivt” var særligt højt).

En fan, Cat Carrigan, 30, sagde, at hun er tiltrukket af et dansbart Self Esteem-nummer kaldet “Moody” det er både en fortælling om et forhold, der kollapser og et forsøg på at genvinde en almindelig fornærmelse, der blev brugt mod kvinden. “Jeg er blevet kaldt en humørsyg ko mange gange i mit liv,” sagde Carrigan. “Det kommer ikke til at påvirke mig længere.”

Men Rubie Street, 29, sagde, at der er noget andet, der har gjort hende til en fan. Sangene “er knaldende melodier, er de ikke?” hun sagde. “Det hjælper altid.”

Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *