Arnold Hano, forfatter til en Bleachers’ View Baseball Classic, dør i en alder af 99


Arnold Hano var 4 år gammel, da han blev New York Giants-fan, mens hans familie boede en blok fra Polo Grounds på Upper Manhattan.

Det var sommeren 1926, og hans bedstefar Ike, en politiløjtnant i New York City, havde givet drengen sit sæsonkort til en plads på tribunen over første base.

“Det var en simpel sag for min mor at få mig væk fra hænderne ved at lære mig at krydse gader alene,” huskede Mr. Hano (udtales HAY-no) længe efter. Uledsaget deltog han i omkring et halvt dusin kampe den sæson.

Et år senere undlod han passet, og med at bruge penge, han havde tjent på småjobs, købte han en billet på 50 cent til en plads på tribunen, efter at have hørt, at det var sjovt at sidde der, ud over udmarken. Han begyndte at tilbringe lørdag eftermiddage på de lange smalle planker, der passerede til pladser omkring 500 fod fra hjemmepladen, og voksede til at elske den brede udsigt over den hule, hesteskoformede boldbane, som de havde råd til, og til at nyde de karakterer, han mødte der.

Da han voksede op i voksenlivet, bevarede Mr. Hano sin kærlighed til Giants og til Polo Grounds-tribunen. I 1954, mens han arbejdede som redaktør i bogudgivelse og boede sammen med sin kone, Bonnie, midt på Manhattan, kastede han sig ned på en af ​​disse planker for at se Giants møde Cleveland-indianerne i Game 1 of the World Series.

Billede

Kredit…Associeret presse

Mr. Hano havde kun deltaget i én World Series-kamp før det, Giants’ tab til Yankees i spil 4 i 1936 Series. Men han havde længe været fascineret af auraen af ​​en serieåbningskamp. Han ville gerne opleve det og overvejede at skrive en magasinartikel om det, så han tog noter i margenen af ​​sit spilprogram og på siderne i The New York Times, som han havde taget med for at læse, mens han ventede på, at spillet skulle starte.

Han nedskrev indtryk af sine tribunefæller. Der var manden, der bad om bidrag til sin kampagne for at købe ure til Giants spillere og trænere som tak for deres overraskende vimpelsejr. En anden tribunefan brugte eftermiddagen på at prøve at snakke op kanderne i bullpensene, som var på spillepladsen lige over tribunernes vægge.

Efter kampen udvidede Mr. Hano sine noter til at skrive en beretning på 10.000 ord, hvor han flettede, hvad han så i tribunernes verden med handlingen på banen, mens han tilbød observationer om boldspillernes personligheder, managernes strategier og hans erindringer om de forgangne ​​baseball-storheder. Men da han forsøgte at sælge artiklen til The New Yorker, blev han afvist.

Uafskrækket og opmuntret af et ekstraordinært spil af Giants’ Willie Mays på midterfeltet, brugte Mr. Hano de næste par uger på at omdanne sine overvejelser til en bog, “A Day in the Bleachers.” Udgivet i 1955 ville den blive en klassiker, hyldet som en forløber for den subjektive New Journalism, der blomstrede et årti senere.

Billede

Mr. Hano blev en produktiv forfatter. Men da han døde som 99-årig søndag i sit hjem i Laguna Beach, Californien, var det for den bog, han mest blev husket, med dens medrivende beretning om Mays’ heltemod den eftermiddag, den 19. september 1954 – skuespillet, der blev kendt som “fangsten”.

Det var toppen af ​​ottende inning, Giants og Indianerne var uafgjort til 2-2.

Med én ude og løbere på første og anden, Clevelands første baseman, Vic Wertz, sendte en køretur til det fjerneste af Polo Grounds. Mays vendte ryggen mod hjemmepladen, løb mod den grønne barriere i højre midterfelt og lavede en spektakulær over-skulder-fangst.

Derefter løsnede han et lige så spektakulært indkast til indbanen.

“Mays satte simpelthen farten ned for at undgå at løbe ind i væggen, lagde hænderne op på en koplignende måde over sin venstre skulder og fangede bolden meget som en fodboldspiller, der fangede førende afleveringer i målzonen,” skrev Mr. Hano.

“Han havde vendt sig så hurtigt og løbet så hurtigt og ærligt, at han fik denne umulige fangst til at se på os på tribunen – helt almindelig.

“Mays fangede bolden og vendte sig så og kastede som en gammel statue af en græsk spydkaster, hans hoved vred sig væk til venstre, mens hans højre arm fejede ud og rundt.

“Der kom kasketten af, og så fortsatte Mays med at snurre rundt efter den gigantiske indsats med at returnere bolden, hvorfra den kom, og han gik fladt ned på maven og ude af syne. Dette var kastet af en kæmpe, kastet af en menneskeskabt haubits, der ankom til anden base.”

Giants vandt kampen, 5-2, i den 10. på en tre-run pinch-hit homer af den ukendte outfielder Støvede Rhodos. De fortsatte med at feje de foretrukne indianere i fire kampe.

Skriver ind New York Times Boganmeldelse i august 1955, romanforfatter og mangeårig baseball-fan James T. Farrell fortalte, hvordan Mr. Hano i sin bog leverede “vignetter af andre tribunebeboere og skriver os en dramatisk beretning om selve spillet – og selvom vi kender dets udfald, er vores interesse holdt her, som den kunne i en roman.”

Og Roger Kahn, forfatter til en anden baseballklassiker, “The Boys of Summer” (1972), skrev i The Times i 1985, “Mr. Hanos skrivestil var informeret og uhøjtidelig, og man kunne mærke de splintrede gamle Polo Grounds-blecher under sig og lugte sennepen på hotdogsene, som normalt blev serveret kolde.”

Hano fortsatte med at skrive mere end 20 bøger, herunder biografier om Mays og andre berømte sportsfigurer samt romaner, og han bidrog med artikler til store nationale magasiner, der ikke kun berørte sport, men også bevaring, racespørgsmål og migranters situation. arbejdere.

Arnold Philip Hano blev født den 2. marts 1922 på Manhattan. Hans far, Alfred, var en advokat, der arbejdede som sælger under depressionen; hans mor, Clara (Millhauser) Hano, var hjemmegående.

Hano dimitterede fra Long Island University i Queens i 1941 med en major i engelsk og så kamp i Stillehavet med en hærens artillerienhed i Anden Verdenskrig. Han var chefredaktør for Bantam Books i slutningen af ​​1940’erne, derefter chefredaktør for paperback-linjen Lion Books før du går over til freelanceskrivning på fuld tid.

Han modtog en Sidney Hillman Foundation-pris i 1964, opkaldt efter den afdøde beklædningsarbejders fagforeningsleder, for “The Burned Out Americans”, en artikel i mandemagasinet Saga, der fortæller om migrantarbejdernes situation.

Mr. Hano giftede sig med Bonnie Abraham, hans anden kone, i 1951, da hun lavede produktionsarbejde for Atlas Comics, og han var hos Lion Books, et allieret firma. Hun sluttede sig til ham som fredskorps frivillige i to år i begyndelsen af ​​1990’erne i Costa Rica.

Hun overlever ham sammen med deres datter, Laurel Inghram; hans søn, Stephen, og datteren Susan Hano, begge fra hans første ægteskab, med Marjorie Mosheim, som endte med skilsmisse; og et barnebarn. Stephen Hano bekræftede dødsfaldet. Mr. Hanos bror, Alfred, blev dræbt i aktion under Anden Verdenskrig på en hærens luftvåbens mission over Europa.

I et efterord til 50-års jubilæums paperback-udgaven af ​​”A Day in the Bleachers” i 2004 fortalte Mr. Hano om sommerdagen i 1955, da Don Liddle, Giants’ reliever, der kastede banen, der endte i Mays’ handske, introducerede sin unge søn Craig til Mays. Mays gav handsken til drengen, da Mays var ved at bryde en ny ind. Craig Liddle fortsatte med at bære det i Little League-kampe og senere lånte den til Baseball Hall of Fame, som satte den frem.

På trods af alle dets moderne travails er baseball “stadig vores bedste spil,” skrev Mr. Hano.

“Det er også det enkleste,” tilføjede han. “Det kommer ofte ned til en dreng, hans baseballhandske og en helt.”

Alex Traub bidrog med rapportering.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *