3 børn og 1 kvinde druknede under migrering over Det Ægæiske Hav


ATHENS – Tre børn og en kvinde druknede tirsdag i Det Ægæiske Hav, efter at bunden faldt ud af en overfyldt jolle, der transporterede migranter fra nabolandet Tyrkiet, og tabte passagerer i vandet, sagde græske embedsmænd.

Ligene af tre piger og en ung kvinde blev fundet ud for den græske ø Chios, mens yderligere 22 mennesker blev reddet, sagde den græske kystvagt i en erklæring tirsdag eftermiddag og tilføjede, at en person stadig var savnet. Ingen havde redningsveste, sagde myndighederne.

Grækenland er en nøglerute for migranter og asylansøgere, der forsøger at nå Europa. Men ankomsterne er faldet kraftigt de seneste år, ligesom dødsfald til søs. Tirsdagens hændelse var usædvanlig, idet båden faldt fra hinanden på grund af overbelægning, snarere end at kæntre, som det oftere er tilfældet.

Grækenlands kystvagt begyndte en eftersøgnings- og redningsoperation tidligt tirsdag. Kystvagtfartøjer, et NATO-krigsskib, private både i området og helikoptere gennemsøgte området.

“Den pågældende båd havde forladt den tyrkiske kyst overlæsset med et for stort antal passagerer,” sagde kystvagtens erklæring. Det var dette, kombineret med ugunstigt vejr, der fik bunden af ​​fartøjet til at kollapse.

EN video lagt online af Grækenlands kystvagt viste en tom blå jolle, der duppede i et uroligt hav, sammen med optagelser af overlevende pakket ind i folietæpper ombord på et græsk kystvagtfartøj.

Tidligere på dagen havde der været forvirring om ofrenes alder. Grækenlands migrationsminister, Notis Mitarachi, skrev på Twitter, at fire børn var blevet fundet døde. Kystvagten oplyste senere, at et af ofrene var en kvinde.

Mitarachi anklagede også nabolandet Tyrkiet for at undlade at overholde en aftale, det indgik med EU på toppen af ​​blokkens migrationskrise i 2016 for at stoppe smuglere i at krydse Det Ægæiske Hav.

“Disse rejser bør aldrig have lov til at ske,” skrev hr. Mitarachi og opfordrede de tyrkiske myndigheder til at gøre mere for at slå ned på “skruppelløse smuglere sætter liv på spil i tungt lastede usødygtige joller.”

Selvom Grækenland var hovedporten for omkring en million migranter, der strømmede ind i Europa i 2015 og 2016, faldt ankomsterne kraftigt i løbet af de sidste to år, da grænsepolitiet er blevet intensiveret, delvist på grund af pandemien. Ankomster fra Tyrkiet er faldet med 90 procent fra 2019, har hr. Mitarachi sagt og tilskriver ændringen den konservative regerings strengere migrationspolitik – som omfatte at efterlade nogle migranter på havet og har modtaget voldsom kritik fra hjælpegrupper, der arbejder med migranter.

Antallet af dødsfald blandt migranter til søs er også faldet. I år er 19 mennesker døde i det østlige Middelhav (ikke inklusive antallet fra tirsdagens hændelse, da eftersøgningen fortsatte), sammenlignet med 94 i 2020, ifølge International Organization for Migration. Omkring 10 af dødsfaldene skete ved overfarter til Grækenland fra Tyrkiet sammenlignet med omkring 50 sidste år, ifølge organisationens Missing Migrants Project, som dokumenterer dødsfaldene og forsvindene til søs.

På trods af faldet i dødsfald satte ulykken tirsdag opmærksomheden tilbage på de farer, som migranter står over for, som fortsætter med at risikere den korte, men usikre havoverfart fra Tyrkiet til Grækenland og tilskyndet opfordringer fra ngo’er til handling. “Denne tragedie i Det Ægæiske Hav forstærker yderligere behovet for at beskytte liv og øge adgangen til sikre veje og regulære migrationskanaler,” sagde migrantorganisationens græske afdeling i en erklæring.

“Folk står over for et umuligt valg, når de foretager disse farlige rejser, som ingen bør stå over for,” sagde Louise Donovan, talskvinde for FN’s Højkommissariat for Flygtninge i Grækenland. “Men folk vil fortsætte med at risikere deres liv, hvis de ikke kan få adgang til sikre og regulerede alternativer, som vi fortsat går ind for.”

Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *